tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

11/27/12

NO title .

I'm IMPERFECT person ...
            I'm NOTHING ..
                            COMPARED with YOU ....



                     

                                          please LEAVE ME alone .......

11/21/12

Keuntungan dan kepentingan MELAMPAU.

Assalamualaikum .

Kepentingan dan Keuntungan . Okey, sebab ape aku utarakan macam tu, petang tadi balik dari kerja aku tumpang kakak kat tempat kerja dengan kakak aku, lepas sampai satu tempat ni kami pun turun sebab haluan tak same dan aku dengan kakak aku kena naik bas untuk sampai Port Klang. Tunggu punye tunggu memang bas lambat dari sepatutnya dari 5.45, pukul 6lebih jugaklah bas sampai, tak kesahlah lambat sebab jalan jam kan, yang penting aku balik.

Nak dipendekkan cerita, bas pun sampai kami naik, mase tu keadaan dalam bas tu memang penuh tempat duduk tak de, dan ade dalam 5,6 orang berdiri.. Okey tak kesah lah, kami pun naik... Tak penuh lah sangat lagi, tapi bile bas tu bergerak kedepan sikit mulelah warga negara lain yang duduk kat sini berpusu-pusu ke bas yang aku naik tu. Sekali dorang naik memang SARDIN tak ingatlah kan, aku dengan kakak aku sememangnye berdiri kat pintu tengah, dah dorang macam ape lagi ramainye kami pun berhimpit. Yang jadik sakit hati gile nye bile KAU dah tau bas yang kau bawak tu dah penuh, kenape masih lagi kau nak amik penumpang. Setakat yang aku tau lahkan, bukan ade had nye ke untuk penumpang yang menaiki BAS AWAM. Kami bayar kau bukan untuk sampai kedestinasi kami je, tapi untuk keselesaan kami jugak, kami bayar dan bukan FREE. So patut ke kami kena berhimpit macam tu sampai berlaga-laga bontot tu. KAU patut fikir yang berdiri tak semua lelaki dan bangsa luar negara tu, bangsa kau sendiri berdiri dan DIA PEREMPUAN, ape kau suke ke tengok bangsa kau sendiri dan kaum perempuan kena berlaga laga bontot bagai, ade sesetengah tu , memanglah sempit memang akan berlaga lah kan, tapi tau tak sambil-sambil tu dorang amik kesempatan. Aku bagitau kakak aku mase rase macam lebihlebih pulak, kakak aku ape lagi dengan SUPER BERANI nye die SIKU orang tu sambil kate 'Hei sane sikit die nak lalu'', aku pon makin mendekatlah kat kakak aku. Manelah kau letak akal fikiran kau tu. Jangan demi keuntungan kau lupa keselamatan orang lain. Ni kau tau dah padat, tapi mane-mane persinggahan kau amik orang lagi. Tak tau lah  nak panggil hati ape kau tu. Macam ni ke nak kaut keuntungan sekali pun.

Sudahnye memang sepanjang perjalanan muke aku masam , then orang bas yang collect duit tambang tu asik pandang-pandang, memamg aku jelinglah kan makan die.. Nasib dah separuh jalan ade 2 orang makcik turun, aku dan kakak aku pun cepatcepat duduk, nasib jugaklah mase berdiri tu memang kami berdiri depan makcik tu duduk. Lepas je sampai Port, aku turun, boleh pulak yg tukang collect duit tu tegur kate ''masamnye muke''.. Dengan SUPER SPONTAN nye aku jawab ''SUKE HATI AKU LAH NAK MASAM KE APE''. Siap dengan jelingan lagi..

Conclusion nye lah kan, aku bukan marah Mat-mat semua tu, tapi yang aku marahkan sangat pade PEMANDU BAS DAN TUKANG COLLECT duit bas tu, sangat-sangat marah dan rase kecewa dengan bangse aku sendiri yang macam tu. Patut lindung dan fikir keselamatan terutama bangsa sendiri, cuba yang kat tempat aku dengan kakak aku tu adelah isteri atau anak perempuan dia.. Fikir-fikirkan lah, mengaut keuntungan tanpe fikir keselamatan, dan maruah orang lain. Tolonglah patuhi ape yang dah ditetapkan, bukan melanggar semata-mata tamak mengejar keuntungan .

Wassalam.

11/14/12

Petua pengubat untuk batuk

Assalamualaikum .

Dalam seminggu ni nak tidur dah tak ''feeling'' macam sebelum2 nie, sebab ape... Sekarangkan musim hujan, so musim macam ni la banyak pulak sakit nye.. Alkisahnye, aku dah nak seminggu batuk, sebelum tu sakit mate la, selsema la, sakit kepala la.. Sudahnye sekarang ni yang tak sembuh lagi batuk dengan sakit tekak .. Bayangkan bile tiap malam suare merdu aku ni memecah keheningan malam diwaktu mereka sedang beradu dikamar masing2.. pewwwiiiittttt. Ayattttt.. ngeeeeee.. Sangat2 kisah lagi sebab batuk tidur aku terganggu dan bile kat tempat kerja, mate rabakkkk abess kot. Sampai nak berborak pon mate boleh tertutup wa cakap sama lu beb... Gile ke tak tu.. sudahnye waktu rehat tak pegi makan, tapi tidur..Sangat2 berharga waktu macam tu kalau tak tidurr, seriusssss ... INI SERIUSSSSSS..

Tak makan ubatlah tuuuu..Salahh..sangat2 salah sebab dah Macam2 ubat dah aku makan batuk ni, ubat klinik sampai abes satu botol, ubat batuk beli kat kedai abes jugak, siap petuapetua lama lagi yang aku dapat.. Antarenye ...


1. Limau kasturi dan kicap




    sebiji atau dua biji limau kasturi diperah dan diambil jus nya, kemudian dicampurkan dengan beberapa         titik kicap, dan minum...   Petua ni abang ipar aku bagi, dah dicuba mase anak buah aku batuk, die bagi then batuk budak tu reda, kalau tak matenye pon baik2 terbukak je sebab batuk tak henti2.

2. Daun Sirih dan Gula pasir... gula yang buat air tuhhhh




    daun sirih diletakkan sedikit gula putih diatasnya, kemudian makan..   Petua ni baru je aku buat, setakat ni mase mule2 makan rase lega sikit la.. Kalau okey, teruskan sehingga tak menganggu ketenteraman awam  lagi yer.. heeeeee

3. Air asam Jawa



   Asam jawa tu dicampur dengan air putih, dan disebatikan kot ayatnye, sampai la macam warna sepatutnye kan, kemudian diminum ..  Yang ni mak aku yang buat die bagi mase aku dah tidur dan die dengar batuk tak henti2, lepas minum tu not bad lah, aku terus tertidur sampai keesokan harinye..


Ada dua lagi petua sebenarnya, berkaitan dengan bunga cengkih dengan telur ayam kampung satu makcik aku bagi, satu lagi makteh.. Tapi mase dorang bagi aku macam dengar tak dengar je, sebab kusyukkkkk agaknye buat benda lainn... JAHAT kan.. kekeke.. Sorry my makcik2 semua.. Takpe kalau ade kesempatan aku tanye balik then share2 la mane yang patutkan...


p/s ; petua lainn plissssss..


11/12/12

ku seru muuu...

Assalamualaikum.

Selamat pagiii. Alhamdulillah diberi lagi kesempatan untuk menghirup udara didunia nie lagii. Wahh ayat . Haha.. Pagi nie bagun-bagun lepas solat subuh semangattt hatinye nak siapkan laporan latihan industri.. Tapi, yang ade bile broadband dah Automatik tercucuk kat lappy nie ha, alamatnye entah pukul berapa nk disentuhnye laporan tu. ngeeeee. Bile dihitung-hitung, tinggal lagi 3minngu lebih je lagi nak tamatkan latihan ni, lepas tu kenalah bersiap sedia untuk alam pekerjaan.. 3minggu ni banyak yang boleh jadi, moge segalanya dipermudahkan oleh Allah S.W.T .. Amin.. Harap sangat semua berjalan dengan lancar.

Aku sebenarnye tak tau macam mane nak mulekan buat report ni, contoh dah ade, tapi disebabkan sejak dari azali lagi mase kat poli suke sangat buat keja last-last minit, latihan industri ni pon die dah terikut-ikut dahhh.. Penyakit M kah ..huhu.. Ouhhh kerajinan ku menyeru kepadamu, datangglahhhhhh... prftttttt. gile. .. Apeape jela, cam sembang ngek-ngek je kan, saje je, nak bagi rajin menaip kena exercise dulu menghapadet blog ni, baru tak de kekejangan otot jarikan nak taip laporan pulakkkk... heeeee... ALASAN... Tolonggggg..tolong share macam mane nak buat laporan ni..... sadisssssss


---- Hampir 3 tahun menimba ilmu, harap segalanya diberkati Allah S.W.T , AMIN ..Doakan kan yg terbaik-----

11/9/12

lagi sekali....

Assalamualaikum :(

Alahaiiiii.. Hilang lagi gelang yang syafiq bagi.. sedih.. tak tau dah nak cari mane..awtttt lah lalai sangat dahhhh.. kali kedua ilang, tak kan nak beli baru lagiii. sorry cik syafiq.. emmhhhh .. sedihhh.. tak boleh jage dengan betul... Tapi tak sengaja, kes nak pegi pasar semalam la, pakai baju, gelangnye macam sangkut kat baju, tapi bile tengok ade pulak, last2 mase nak tido semalam baru perasan ... "eh, mane gelang??".............




10/30/12

kenal diri sendiri dulu sebelum JUDGE orang lain.

Assalamualaikum (:

Mulakan pagi mu dengan senyuman .. Hari ni cuti, company bagi cuti, so ape lagi, yeaahooo! Cuticuti duduk uma jjela, kemas ape patut untuk pindah minggu ni ! Banyak problema yang jadik, tapi lepas tetap lepas. Hadapi dengan senyuman. Hope esok lebih baik dari sebelum ni. Tinggal sebulan je lagi untuk selesaikan tugas sebagai student practical, lepas tu Insyaallah amik lesen kereta terus, ade rezeki, kerja sementara konvo .Tapi hari tu ade jugak Head tempat practical tu tawarkan lepas ni nak sambung keje situ tak as Junior Officer, emm entah lah, sekarang pun dalam pertimbangan lagi, nak atau tak .. Macam tak percaye jekan .. Okeylah, apeape pun aku nak happy je lepas ni. DAH TAK NAK fikir kan benda yang remeh dan temeh ! DAH TAK NAK salah kan orang lain ATAS KESILAPAN SENDIRI.  RASENYE kite LEBIH KENAL DIRI KITE SENDIRI .diam itu lebih baik ..




10/24/12

Pujuk lah cepat :(

Rindu kau ... Sangat-sangat .. Minggu lepas minggu yang sangat-sangat bahagia aku rase kan .. tapi minggu ni ....




Rindu saat ni :'( .. Mane kau syafiq .. PUJUK laaaa ..Aku tunggu dari semalam ....hmm

10/11/12

kite pasti akan merindui satu sama lain . PASTI


ASSALAMUALAIKUM <3

Macam biase . sebelum tido sejak kebelakangan nie mesti aku nak update blog. Dunno why. Tapi aku rase terkurang beban sikit dengan taip ape yg dalam fikiran aku sekarang ni. Bukan tak ade someone untuk diluahkan.. Tapi.. Kadang-kadang orang tak faham ape kite alami.. Benda tu pahit ke,manis ke, hempedu ke. Tak sape tau. Bagi aku, perlu untuk aku diam dan perhatikan je.. Macam yg selalu aku ungkapkan, SILENT IS BETTER :) .

Aku tak marah sape-sape, sometimes benda berpunca pada kite sendiri, tak ada isitilah sape salah sape betul. Sekarang aku cube belaja dari kesilapan. Manusia tak lari dari buat silap. Mulut kate lain, hati kate lain. Walau mulut kate lupekan, tapi hati masih merindui. Kenangan yang pernah kite buat tak kire la dengan sape pun, benda tu sukar untuk dilupakan. Bukan maksud sesuatu tu da sampai ke penghujungnye, tapi biarlah buat waktu ni, keadaan macam ni. Tapi aku pasti, satu hari nanti "kite semua" pasti akan merindui satu same lain. Pasti ..

Yang lepas biarkan lepas.. Tapi biar lah keadaan macam ni dulu .. Dalam kamus hidup aku sekarang tak ade istilah mempercayai. Telinga mendengar, tapi hati menilai. Aku tak nak menilai orang hanya dari mulut orang yang lain, tapi biar lah aku menilai dari pandangan mate aku sendiri. Aku tak marah atau benci sape-sape, tapi hati aku sangat-sangat sayang dan rindu mereka yg pernah ade di sisi aku.. biarlah takdir yang tentukan perjalanan seterusnya. Walau ape pun, aku tak pernah melupakan mereka, sebab mereka pernah mewarnai hidup aku . Thanks 4 everything.. Love and miss you all.. Take care :)

10/9/12

Give up...

YaAllah.. betape susahnye aku rase nak dapat segenggam Diploma. Perit betul aku rase praktikal ni. Sumpah aku give up.. Aku da penat bile hasil kerja yg aku buat ikhlas orang tak hargai. aku tak mintak habuan wang ringgit, cume aku mintak sedekah kan lah markah praktkal dekat aku..tu je, aku nak markah aku tu je.. tapi kenape ni yang aku dapat. Kau tau tak macam mane peritnye,susahnye aku nak sampai kat tahap ni, semate-mate nak dapatkn segenggam Diploma, kau tau tak rasenye macam mane??? Tk kan?? sebab kau tak penah alami.. Thanks .

10/6/12

Ade aku Kesah ?

Assalamualaikum <3

Hye kawan ! Lame pulak rasenye tak update belog ni .. Tak menyempat katenyeee . Okey, jujur la, aku rase praktikal ni keja aku banyakkk sangat-sangat sampai kan laporan harian aku isi mase cuti . Mesti nak kate malam kan boleh tulis, ohhh tidakk. Capekkk bangatt sih, so ari minggu je yang sempat tu pon tulisannyee, macam DOKTOR... hewhew.. Ni pon menaip sambil menguap-nguap dan linangan air mate di pipi, bukan sebabb sedih.. Bukann. Tapi mengantok ! Mesti nak kate, elehhh pegi la tido. Memang la nak tido tapi sebelum tu, ni kan dairi aku so bile-bile mase aku nak update ikut suke hati i la kan.. hihihi.. Rase macam nak borak and luah something kat sini, sorang-sorang, sebab sambil menaip mulot aku terkumat kamit. Gila kan? haha.

Okey bukan tu luahan nyee. Sebenarnye nak share, pasal prinsip aku sekarang.. AAK?? Sebabnye, aku dah tak kesah ape orang nak burUk-burukkan belakang aku. SERIOUSLY, langsung TAK ! Tak kire la mane lokasi nye, spe orangnye, aku kenal ke idakk, yang penting ADE?? Ade Aku Kesah? Selagi anda punya hak untuk bersuara, untuk berkata, anda dipersilakan untuk mengutarakan kat sape-spe pon.. Takk.. Aku tak kate anda tu mengumpat, mengata atau KAU TU BAGOS SANGATTT, takkk sikit pon tidak.. Aku anggap benda tu lumrah, seperti melayan kanak-kanak yang ingin kan gula-gula. Bile tak dapat, mule lah memberontak.. Sebab tu aku tak kesah, kalau budak nk gula-gula, die memberontak, kite turutkan kemahuan die betol tak? Macam tu la aku nak buat sekarang, just ikot je. Aku tak marah, sebab kanak-kanak kan sebab tu aku kate ADE AKU KESAH.. Buat ape nak marah, sendiri ade akal fikiran.. So ape kegunaannya? Satu hari nanti penat la kan... Sekarang waktu die, i okey je.. Sile kan la mengutarakan ape saje selagi boleh, sebab aku bahagia dah macam sekarang ni, sangat-sangat.. Dipesilakan bersuara yea. peace :)

Baru boleh tidooo ....

9/18/12

The Possession -

Assalamualaikum <3

Hari nie nak kongsi dengan korang, kalau adeeee yang bace la kan.. heheh. Tadi balik dari keja aku terusss tengok wayang ! eksaiited giler kan ? haha . Lame jugak la tak tengok wayang, da ade mase tadi, so ape lagi kan . Cerita ape yang aku tengok ? The Possession . fuhhhhhhhhhhhhhhh ! Boleh sakit jantung aku dibuat nye ! Siyes korang . Tak pecaye? Masih ditayangkan lagi . Sesilerrr . Tak seram, tape ngerii, Hantu nye kejaammm la, tak suke ! :( .. huhu .. Tiap kali scene yang kejam, memang aku tutup mate, sampai gelak "orang" tu . HAHA ..
Ape kate sementara masih ditayangkan lagi korang pegi tengok ? Tengok kat wayang lagi best ! VCD tak terase sangatt . Okey, rating yg aku nak bagi dari 10 bintang untuk cerita nie, .. 9BINTANG ... Winkwinkwink*** .

sO tunggu ape lagi :) .



9/17/12

Insyaallah, saye kuat :)

Assalamualaikum <3

Last entri sebelum masuk tido . Malam nie sebelum tido , mate ni ditemani air mate pulak . Thanks pade insan tersebut . Tibe-tibe rase nak muasabah diri, kenape jadik manusia yg selemah-lemah manusia, jadi kan air mate untuk seseorang, bukan ke bodoh? Yup, dari dulu, itulah aku . :)

Aku tibe-tibe terfikir, bukan ke diam tu lebih baik dari bersuara ? So, why not after this, hadapi segalanye dengan tenang dan sabar. Insyaallah everthing gonna be okey . Segalanye Allah dah tulis, kenape perlu kite tangisi. Ajal maut, jodoh pertemuan semua Dia yang tentukan . Ape pulak peranan kite ? Sebagai manusia, kite sendiri perlu tahu . Bak kate orang ape yang jadi pasti ade hikmah . Aku dah besar panjang, makayah didik aku dari kecik sampai besar, kenape aku tak boleh nak fikir sebaik-baik perkara untuk aku kan. Yup. Finally ! Baik untuk aku perbaiki kelemahan diri, berubah untuk jadi yg lebih baik walaupun "Nobody Perfect". Insyaallah, bukan kersempurnaan yg di cari, tapi sesuatu yg menenangkan.. Aku harapkan kali nie cubaan aku menjadi, dengan berkat dan izin Tuhan, harap segala kelemahan yang ade pade diri aku, dapat aku baiki, dan Nur Fatihah Binti Mohd Khir ni akan jadi seorang manusia yang kuat dan bukan lemah.. practice make perfect .Insyaallah . Doakan yang terbaik untuk saye :)


9/16/12

Note ringkas, Openg House !

Assalamualaikum. Hye :)

Hari nie cuti, then bosan pulak da . Tak tau nak ke mane, so aritu pun aku ade ajak angkat aku si tembam tembun faeizah pegi uma yas, acara membesarkan badan , open houseee la. Jadi pegi la tadi, ak nie nak kua pon mengharapkan orang  yg bawak, almakL0ng lah Lesen tak ade . Dapat lak menu open house nye Laksa, Mee kari, Ayam golek dll.. Ayam golek tu macam best je kan?? Tapi sayang aku tak rase pon tadi, segann sebab pegi dengan kawankawan adik angkat aku, aku sorang yg tua. hewhew. Makan laksa je la. Sedapppp ! siyesly! Btw thanks yas sudi jemput and layan :). Thanks jugak yea tembun Faeizah .


BFF sekolah ceq, Yasmin . Cantikkan die, suke tengok !


Thanks YAS and FAEIZAH ~

9/14/12

Makan Malam Ulangtahun ke-23 MEDIPRO ~

Assalamualaikum :)

Have a great day everyone? wahhh ayatt, bajet belog nyee letopp !! haha. Macam buat belog SS kan, whatever laa .. Bukan itu diari online aku mlm, ehhhh pagi-pagi buta macam ni. Okey, pukul 12.30 tadi aku baru je balik dari Dinner, Syarikat tempat aku praktikal buat Dinner sempena Ulangtahun nye yang ke 23. Lama kan? Nama Syarikat aku praktikal, Medipro Mfg (M) Sdn.bhd. Nak tau lebih lanjut searchhhh laa, mane tau kot korang nak apply keja kat situ kee? haha. Mengantokk, lemau nak taip panjang-panjang, nanti muntah pulak korang membaca nye.. hewhew. Btw, thanks Medipro for the invitation, walaupon tak dapat Lucky Draw macam dorang (AKU NAK!), tapi tetap menghiburkan, tak banyak, sikit pon ade, betol tak?? Janji perott aku kenyangg, Sodaappp pulak :) Thanks Medipro !

HAYATI DENGAN PENUH EMOSI GAMBAR DIBAWAH =P


Jadikk cine pulakk malam tu . hewhew




Tarian apakah ?? Yeaaahaaaa !



nak jugaakk ! *jelessss .


9/11/12

Bufday present katenyeeee :)

Assalamualaikum :)

HAII. hye, hihi.. macam HAPPY je bunyi nyeee. :D
oKey sekarang aku nak umum kan yang aku sukeee sangat sebab nye, cik ASHRAFF bagi something, SURPRISE kononnn ! Chehhhh.hihi. BTW trimasss cik ASHRAFF... lepas je die jemput aku petang tadi, kami pegi makan mee sizzling yang die da kempunan nak makan dari ari tu lagi, pegi la ke JUSCO bukit tinggi.. Then aku ajak die pegi GIANT jap, nak cari tudung kate cik TYHA ni, yangggg ade tudung nye, pegi try maxi dress ade laa, TERBEKENAN pulak :). TAPI TAK BELI. hahaha
Turun je bawah cik ASHRAFF dah tunggu kat tempat jual fon, die dah belek2 da Samsung Galaxy Y, ingat kan die nak tengok-tengok je ( kononnnn padahal mintak sanngat nak die belikan) hahahah.

Tak disangka tak diduga, betul.. katenye hadiah hari jadi bulan 7 hari tu.. Cuba teka sekarang bulan bape?? hihi.. tak pe..tak pe.. tak mintak pon tapi dah nak bagi, nanti tak amik kate tak sudi pulak..( ayattttttt).. heheh
BTW... terima kasih abang.. terima kasih.. tak tau nak cakap ape. LOVE U.. :)



tak nak celoteh panjang-panjang, tak sape nak bace. huhu. taraaaa, nie la fon nye :)

8/18/12

18 Ogos 2007

Sedar tak sedar dah 5 tahun..Terima kasih YaAllah. Moge hubungan ni akan di akhiri dengan lafaz aku terima nikahnye..Aminn. Aku pun boleh terlupe ari ni Tarikhnye..heee. Selamat Ulangtahun ke5 Ashraff Syafiq..

8/11/12

Bersabarlah wahai hati...

Mungkin hari nie kite menangis.. Kite merasakan sakit.. Kite kenal erti tikaman dari belakang. Tapi..
Bersabarlah wahai hati. Bertahan lah wahai air mata, kerana tangisan kelukaan hari ini mungkin akan membawa kita kepada tangisan Kebahagiaan suatu hari kelak.
Janganlah bersedih wahai hati, sungguh pun kau dikhianati, anggaplah ia sebagai satu pedoman dan pengajaran untuk kau menempuhi hidup ini dengan lebih matang kelak.
Bersabarlah wahai hati, janganlah kau merungut untuk kesakitan sekarang, kerana kesakitan tersebut akan menjadikan kau lebih kuat untuk menempuhi cabang liku kehidupan.
Bersabarlah wahai hati, jika kau diiju, jadikan ia sebagai dugaan, kerana Allah itu maha adil, Dia tidak akan memberi kau ujian jika kau tidak mampu untuk menghadapinya..
Pasrah dan redha kan apa yang berlaku, kerana diri mu kuat dari apa yang kamu rasakan. Hadapinya, kerana Allah sedang mengujimu... Yakinlah bahawa kau mampu hadapinya dengan SENYUMAN..

Penat, Tapi BERBALOIIIII.

ASSALAMUALAIKUM.
okey HYE ! fuhh.. penat ceq satu aqi nie. Sudahlah hari sabtu, hari patutnye cuti, tapi kena ganti cuti raye pulokk dahhh. tapi tak pe. sebab berbaloi penat tu bile petangnye iftar bersama dengan kawan-kawan sekolah. Seriously lah kan, dah lame tak berkumpul macam ni, walaupun tak ramai, bertujuh je. Tu pon aku join budak kelas sebelah tauu. Muke tak tau malu kan..hehe. Ade kawe kesohh. kelas lain pon tetap kawan aku jugak kan. Memang bestlah, dah lame tak jumpe then tak borak-borak. Bile dah jumpe ni macam-macam lah yang diborakkan. Sampai kan kami tak terfikir yang kami akan borak sampai macam ni, sebab Topik Utama die pasal Pekerjaan dan mase depan masing-masing. Yela, mane taknye.. Mase sekolah dulu masing-masing rase macam mase depan kurang je smpai tak terfikir satu ari nanti benda ni yang jadik topik perbualan kami. Paling jadik persoalannye bile mase sekolah amik kos lain, bile belaja and keje pulak bidang lain. Kami yang jumpe ni semua dak akaun n aku pulak akaun ade, pertanian pon ade. Sekali sekarang ade yang maintenance,pemandu KTM, Mewah Oil, Bakery, Hospitaliti n aku Mekanikal eng. Beza tak beza baq hangggg.. Rase macam orang dewasa pulak bile sembang topik ni. Eh , 21, kire cukup umo da la kan.. Ape-ape pun memang rase happy sangat jumpe korang tadi, eyka,tiera,bella,ikmal,fadhli,n ikhwan..Dan YAS.. patut join kami tadi tapi die ade hal,tak pe.Raye nanti plan lagi..hihi.

Owh.. Nak tunjuk something kat korang ni. Scroll ke bawah !


Kaw hade?? hihi. thanks Makcik Samidah.. Siap ade mention "M....."  di situ :D
Memang every years mak die akan bagi baju raye untuk aku. Selama kami 5 tahun, start tahun ke2 sampai sekarang mak die bagi baju raye. Tahun ke4 and ke5 baju yang diberi semua sedondon dengan family die. Macam tahun lepas tema putih, tahun ni Hijau. Bile dah sedondon nie teringin la pulak nak tangkap gamba dengan die pakai baju sedondon nie. wahhh Gedikk kau..hewhew. Terima kasih makcik, cantik sangat. :D

8/8/12

Tautkan lah Kemesraan dihati-hati ini. SAHABAT

Assalamualaykum wbt…
Apabila kau ingin berteman,
Janganlah kerana kelebihannya,
Kerana mungkin dengan satu kelemahan,
Kau mungkin akan menjauhinya.
Andai kau ingin berteman,
Janganlah kerana kebaikannya,
Kerana mungkin dengan satu keburukan,
Kau akan membencinya

Andai kau ingin sahabat yang satu,
Janganlah kerana ilmunya,
Kerana apabila dia buntu,
Kau mungkin akan memfitnahnya.
Andai kau ingin seorang teman,
Janganlah kerana sifat cerianya
Kerana andai dia tidak pandai menceriakan,
Kau mungkin kan menyalahkannya.

Andai kau ingin bersahabat,
Terimalah dia seadanya,
Kerana dia seorang sahabat,
Yang hanya manusia biasa..
Jangan diharapkan sempurna
Kerana kau juga tidak sempurna..
Tiada yang biasa-biasa,
Menjadi satu yang sempurna.
Tapi bersahabatlah kerana Allah
Bersahabatlah kerana aqidah Islam
Bersahabatlah kerana kita saudara fillah,
Yang sama-sama dinaungi Islam.

Allah telah berpesan,
Innamal mu’minunal ikhwah,
Sudah jelas pesanan
Kita semua bersaudara sedarah…
Jadi sahabatku,
Bersahabatlah kerana Allah,
Kerana kau dan aku..
Hanyalah seorang `abdullah.,
`Abdullah itu, sahabatku
Tidak punya apa-apa,,
Melainkan hanya satu,
Itulah Allah yang Esa.,
Maafkanlah kesilapannya,
Kerana kau juga banyak silap,
Raikanlah kelebihannya,
Dia raikan dirimu terlalu acap.
Berlapang dadalah sahabat.
Kerana itu serendah ukhwah

Berkorbanlah sahabat,
Kerana itu setinggi ukhwah.
Marilah sahabat,marilah temanku,
Kita pupuk persaudaraan bersama,
Persaudaaraan kerana Ar Rahman Ar Raheem,
Supaya kita bersama ke syurgaNya..
Itulah setinggi harapan,
Bersama bersua di syurga indah,
Moga doa dimakbulkan tulus ini,
Bertemu berpisah kerana Allah
Bertemunya kita tidak pernah jemu..berpisahnya kita tidak pernah gelisah…ukhwah kita tunjangnya kerana Yang Khaliq…insyaAllah..~
Ameen…Bi iznillah Ya Allah…
pimpinlah kami..tautkanlah kemesraan di antara hati-hati ini…
Mantapkan sahsiah,
Utuhkan ukhwah,
Sahihkan ibadah…
Allah Matlamat Utama, RedhaNya dijejaki…
Sahabat, Teman,
jom buka ufuk jiwa..kuntum cinta Rabitah akan terus tumbuh segar sesegarnya kuntuman nailofar…=)
Ana uhibbukum fi Al Islam..Fi Ilahi
Berkatilah dan rahmatilah kami Ya Allah dalam perjuangan ini…
tabahkan hati kami…
sehati sejiwa dulu kini dan selamanya…ameen~
Kudambakan cinta ILAHI, redhaNya Kujejaki..
Ali bin Jabalah berkata:
Semoga kebahagiaan menjelma
semoga jiwa kita terubat dengan harapan
maka janganlah menyerah kalah
sebab jika kau menyerah
kecemasan akan menyergap jiwa
seseorang yang paling dekat dengan kebahagiaan
adalah orang yang memiliki harapan..
Dan itulah juga harapan dan doa ana untukmu teman…moga senyuman selalu terukir..senyumlah dengan senyum yang menggembirakan…sabarlah dengan sabar yang indah =)
Dikau akan melihat sendiri keceriaan wajahnya,
jika dikau bertemu dengannya,
seolah dikau memberikan kepadanya sesuatu,
yang dikau sendiri perlukannya…=)
Tersenyumlah ~..biarkan kedukaan itu di langit!



7/7/12

penantian ke pengharapan?

Menunggu pun tak ade sudah nye..sabarrrrr jelaa.. Nasib badan ! nite.(2.11a.m)

7/6/12

"Akak dah tak macam dulu ke??"

Assalamualaikum.

What?? Ape kes pulak lah kan. Tetibeee.. Tadi adik angkat tyha mesej , then dengan tak semena-mena die tanye, "Kak, akak dah berisi ye?? ". Kaget sekejap. Tyha pun tanye lah kenape, die kate "start cuti sem ari tu budak kelas saye ade jumpe akak, die kate akak dah tak macam dulu, dah berisi". Wahhhhh kauu.. HAHA. Lagi sekali tyha kaget, bile mase pulak la kan, rase tak penah nampak junior sekolah lame, budak lelaki kelas die pulak tau. Sape lah beliau tuh. Adik-adik.. Normal lah kot bile abis je sekolah semua dah berubah, biase lah kot kalau tembam-tembam tuh. HEHE. Jawapan cover diri sendiri tak?? haha. Yangggg kawe kesahhh !! hihi. Btw, Gemuk ke Kurus ke, tyha tetap tyha, tak ade yg lainnye kan. Cume fizikal jela kot, tapi normal lagi. :)


Tapi memang tak dinafikan. K bye !

7/3/12

Burgerr Besauuuuu !

Assalamualaikum.

Tengok tajuk tergugat tak? wahwahwah. Nak di pendekkan cerita lah kan, sabtu lepas my alang beli burger besauu punye, tapi yang makan nye mereka-mereka yang ade kat rumah, tyha kemane? pergi katering, dapt dengar cite dari along jela. So tiap-tiap ari la rayu alang suruh belanja yang tak makan ni pulak. Punye lah lame pujuk, semalam baru dapat tu pun dah pukul 1pagi. Hentam jelah, janji dapat rase burger besau tu kan. Nak tengok macam mane rupenye ? Sile tekan anak panah kebawah. Cepat, SEKARANG !



Dari gambar myb tak ternampak sangatlah besa nye kan . Tapi,perghhh. Sedap, daging nye PADAT!

Alahaii ,. Terlupe nak tanya alang beli kat mane. Takpe update yang akan datang pulak. hihi.

7/1/12

Waktunye menghabiskan WANG !

Assalamualaikum.

Ewahhhh... Kemain lagi aku cuti nie, tak padan dengan tak ade fulusnye, nak enjoy kemain! Haihhhh ape nak buat, bosan amat duduk umah then jadik suri rumah setengah mase, kau hade?? hewhewhew.
Engat nak menaip entri pasal keluar meroyan dengan adik beradik sepupu sepapat aku semalam, tapi balik-balik mate ni memang stok ala-ala masak stim gituw! haha. Ape lagi, update siang ni jela. Kemane kami meroyan? First pegi bowling la, punye la ramai orang,maklum la, dah dapat gaji kan. So cousin aku si ewan pon tulis la name untuk dipanggil, apelagi haruslah tunggu turn.


menyempat lagi 5minit kat kerusi urut sementara tunggu di panggil.hebatttt
Tunggu punye tunggu sampailah turn kami, sekali ewan nak amik 3 Game, ewahh.. KAYA nampak.. haha. Bedal jela, janji puas yea NOK! 


Wahhhh.. Kelassss kau maria!!


Ade macam pasangan kapel tak?? haha. nie lah alang & angah aku yang GILE!


Pasangan ribena PEACE :D

Siyesly, memang fun gile laa. lepas bowling pegi makan pulak kan DUANDEE, aku,along,angah,alang,abang ipar aku,ewan ,boy,sue & adik pekena siakap 3 rasa siket, sekali dua ekor derr..sayur , telor dadar n sup.. Dapat bil pon sekali rm112 tak engatt, takpe, tong-tong.. Bukan selalu.. hewhew :'(. 

Ko hade ???? hihi. moh la kite lepas ni lawan sekali bowling tu. ade bran??? ^.^v

6/7/12

wish you were here ...

Susah bile ade kat tempat aku sekarang ni. Antare merelakan dengan hati yang terbuka atau kena berlakon terima kenyataan .Entah la.. think POSITIVE. Mana tau rezeki die kat sana. Yang aku kat sini, terpakse lepaskan peluang yang mungkin cerah bagi aku semata untuk orang yang aku sayang. Hope segalanye berbaloi bagi aku. Mulut sekarang macam di STAPLER. berat rase nak luah kan. It's okey, aku cube simpan selagi aku mampu. Aku tak terkate ape-ape. FAHAM kot rase takut kehilangan, BERJAUHAN . Ade jodoh ade la kan .SILENT . 

OKEY, kami over BOSAN !





Tau tak ape tu bosan. Nie memang tahap gaban giles bosan la kami ni. Tak ade keja nak buat, so muka kami  la jadik keja nye.

Lepas tu buat giles tangkap gamba sendiri, nak buat macam mane, kami tak ade photographr yg excellent macam hampa. hewhewhew.





abis besau la mate nte thuww .



yeah. angkuh itu menarik. overkan..amek!! hihi



kegedikan , keangkuhan, terserlah dak :D M O T I F ??
Kami BOSAN tauuu !!!

5/19/12

serba-salah

Hari yang ditunggu-tunggu dah tibe. okey, today, not tomorrow :). bangun pagi tadi senyum lebar sebab dah janji nak ngedate dengan Encik Ashraff hari ni. Dia tak bagitau nak pegi mane, then follow jela, rupe-rupenye destinasi kereta menuju ke Genting Highlands . yeaaa.Yang diidamkan :).
 




Pegi naik skyway, hajat hati nak tangkap gamba, pulak dah kamera Encik Ashraff memori nye rosak, penat usung jela kameranya. :(. Pusing-pusing je kat situ, Encik Ashraff ajak main pmainan outdoor tuh, tapi aku tak nak. Teringin sebenarnye, tapi tak pela, lain kali kan boleh. Encik Ashraff dah bawak aku naik atas tu pun aku dah bersyukur sangat-sangat . THANKZ ABANG ..



Walaupun pusing-pusing je, tapi aku rase happy sangat. Mungkin sebab dah lame tak jumpe kan. Then kami putuskan nak balik je, sebelum tu singgah tanjung harapan jap, makan-makan burger. Akak aku pulak mesej ajak pegi Kl kenduri tahlil umah makngah aku esok. haa, aku lupe nak cite, patut ahad ni aku ade ketering follow bakal mak mertua punye katering, tapi dah akak aku mesej tu. YaAllah, aku serba salah sangat dengan die. Kenape die terus diam..aku tanye kenape die kate mengantuk..Tapi kenape die tak pandang aku.
Maaf.. hmm

Aku tak berniat langsung.. tapi aku serba salah, mane satu patut aku pegi...
Mcam yang die kate, lepas ni tak tau lagi bile boleh jumpe.. tapi kenape last jumpe kite ni jadi macam ni. aku sedih ...

5/14/12

cukuplah

Bile kite asyik leka jaga hati orang, kite telupa kan HATI kite sendiri . Tiap hari ingat kan diri sendiri " jangan bagi orang kain terase dengan kite, jage hati orang lain sebaik mungkin". Tapi,makin dijaga, makin rese dihiris-hiris pulak hati kite nie. Cukup lah ape yang ade ni, makin banyak ikatan ANGKAT2, makin banyak pulak hati yang nak dijaga.. Sampaikan diri sendiri balik yg teluke , dulu satu pengalaman mase aku belaja kat Kedah, sekarang kat tempat sendiri pulak. ENOUGH. penat . thankz a lot :)

5/11/12

H O P E F U L L Y

Perasaan sekarang ni. agak sedih jugak la.. tekilan.. kalau ikutkan die da janji nak keluar dengan aku malam ni (11.05.2012).. tapi tak pela, die janji pulak kate ahad ni. lepas tu call die baru kejap-kejap tadi, lagi sekali cancel. :| . it's okey. aku cube untuk faham . everything will be fine :) . dah buat perjanjian baru , minggu depan, ari sabtu. agak happy sedikit la bile dengar .tapi, tak nak berharap sangat, tapi.. tak boleh,kena jugak berharap :( . ape-ape jelaaa :)
tapi aku tak boleh nk tunjuk rase kecewa tak dapat keluar kat die, takut..takut kena marah macam hari tu lagi. serius aku SERIK . nevermind, aku simpan sorang-sorang, sebagai kekasih HARUSLAH kena faham mase die kan .MESTI untuk saling faham memahami . cewaahhh. APTB . :D

seriously , aku rindu waktu-waktu kami besame. rindu amat-amat sangat . tolong la.. Mohd Ashraff Syafiq, kali ni kasi betul ye . saye betul rindu kat awak .






saye rindu awak . k baiii :|

5/9/12

Insyallah .

aku sentiasa doa moge Allah kuat kan hati aku.
Jadi kan aku insan yang paling tabah.
Jadikan cinta aku hanya pada Allah SWT dan kedua ibu bapa aku..
Dan air mate aku hanyalah untuk Allah SWT.

Permudahkanlah jalan hidupku YaAllah.

Andai dia bukan jodohku,
janganlah sakitkan siapa-siapa antara kami.
Andai ditakdirkan dia jodohku,
Jadikan lah ikatan kami ini hingga saat dia lah imam ku suatu hari nanti.
Ku mohon petunjukmu .
Cinta agungku hanya untuk mu YaAllah .


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...