tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

4/26/11

me , myself & i ♥♥♥

setelah stgh sem buat blog nie,nie baru berkesempatan memperkenalkan diri..cehhh..pa diaaaa ni...mule da..hahatak banyak pun yg menarik pasal aku..de la ckit2 yg korang leh tau aku nie cmne..


♥garang?impossible..grrr
♥manja?ouhh not me..(tp myb?) heee (anak bongsu la kan) ^.^
♥pemalu? myb2..tapi x ke tahap gaban lar.. kena di ransang dulu baru aku berkpochi..heee
♥tapi..kengkawan skola menengah dlu kate aku nie macam agAR2.. y? aishh.. lembut yamattt!! haha
♥tapi kawan2 kat poli lak kate aku kasar ? aihh mano satu pon ceq tak taw..
♥pepe jela , saye cmne tak pe.. lembut bole, kasar pon bole..
bergantung pade situasi.. ^.^
♥banyak mulut? bukan yg suke ngate org tu.
♥tapi banyak cakap .
♥bile kate teha pendiam? pemalu?
♥tobatt kengkawan aku gelak . haha
♥kepoh yamaattt ! ^.^
♥volume suara aku mmg kuat . maap la yer, kadang2 sy ta bole nak kawal ~
   maap kalau awok2 sume segan bile kua dgn sy.. grrrrr
♥tapi bile aku mule diam ?
♥haaa ta mau takot pulak.
♥confirm org pelik ah .
♥tertanya2.. heeeee~
♥aku ta suke org bagi aku tension .
♥naik darah tinggi kot !
♥seriously mmg ade ~ ^.^
♥AKU SUKE ORG KONGKONG AKU, "tapi aku ta suke dgr kate org tu" just sebagai kongkong tanda syg ~ i loike~
♥aku paling  ta suke org benci aku . 
♥bagi aku, alangkah bahagia nye hidup bile disayangi & menyayangi~
♥dibenci ? wahhh . merana kot idup..
♥aku amat perlukan org sekeliling aku untuk mewarnai hidup aku.


and  list kat bawah nie pasal aku yg aku buh kat FB ~~
                                                                                 
                



                                                                      
♥ simple person ♥
♥ aku tak suke menonjol ♥ 

♥ suka bersederhana♥
♥ nic3 , tp jangan buat aku mara ♥
♥ diam aku mara, gelak aku suke ♥
♥ aku tak la lawa cam orang yg perasan lawa ♥
♥ kalau nak kawan atau tegur, aku tegur balik ♥
♥ tapi kalau nak memilih sangat tak paya na tegur pon ta pe♥
♥ tak payah la nak bajet cantik or ensem sangat gan aku ♥

♥ sumpa ! nyampah kot ♥
♥ sensitive person ♥

♥ mudah untuk mengalirkan air mate ♥
♥ kalau korang jage ati aku , aku jage ati korang ♥
♥ iklas untuk berkawan gan sape pun♥
♥ bukan cam kau sombong ♥

♥ kalau nak tegur aku stakat nak menyombong tak paya la ye ♥
♥ lurve chocolate ♥

♥ gila pada pink + purple+silver+ putih♥
♥ amat sayang pada kawan2 aku♥♥

♥ teramat2 syg pada my family aku ♥♥♥
♥ aku selalu dilukai♥

♥tapi aku ta sekuat atau setabah org lain ♥
♥ tapi yg pasti aku akan cuba utk kuat ♥
♥ bia la org nak luka kan hati aku ♥
♥ mungkin ALLAH sadang menguji umat yg Dia syang♥

♥ moga ALLAH memberkati orang yg pena melukakan aku♥
♥ saye sentiase mendoakan yg terbaik untuk anda ♥

♥ saye ta kejam kan ? ♥

♥ ALLAH kan ade, bia la Dia yg menentukan ♥^.^
♥ hargai aku bila aku hargai korunk♥

♥ ignore aku bile korunk tak suke ♥
♥ maaf kalau korunk tersinggung gan aku ♥
♥ aku kan jaat ♥
♥ ta baek pon ah ♥ 

♥ ta paya kate aku baik, korunk bukan kenal aku pun ♥
♥♥ thankz pd sape yg sudi baca ♥♥

♥ selamat berkawan ♥

♥ tegur tegur la eh ♥♥
=)=)=)




◕❁ _✾◕ ‿ ◕✾


……..*………*
…..*……………*
…*………………..*
..*………………….*
.*……………………*………*….*
*…………………….*…*…………..*
.*…………………….*……………….*
..*…………………….*…………….*
…*…………………………………*
…..*…………………………….*
……..*………………………*
………..*………………….*
……………*……………*
………………*……….*
…………………*…..*
………………….*..*
……………………*
……………………*
…………………..*
……………………*
……………………..*
………………………..*
…………………………..*
……………………………*
………………………….*
……………………….*
………………………*
…………………….*


✿◕ ‿ ◕✿ _ ❀◕ ‿ ◕❀ _❁◕ ‿ ◕❁ _✾◕ ‿ ◕✾

 


daaaaa~~

that's all for today
(skli skla nak gak beromputih)
heeeeee~~~

4/8/11

study mo0d.. study mo0d ~ ~

Assalamualaikum kengkawan.. ari ni..dgn baik hati nye..sy....teeetttt!!! xmo3.. xmo merapu..=)..
btw.. entry kali nie khas nak d tujukan pade sape2 yg dalam exam mud !



especially kawan2 aku la kan . & all DMK 3A student. okeyh . so skg ade yg dalam study week, ble sebut je sal study week, makne nya wktu tuk kite menelaah pe yg patut la kan . bukan ape yg tak patut .ngeeeee~ . dan nak di ikut kan aku yg menaip ni pun bukan stakat omongan kosong je.. eceehhh ! nak di story kan . teringat mase sem lepas .start je study week, mmg pntu2 bilik kat kamsis tu tertempek " exam mood, please keep silent". sampai kan bile wat je bising , serta merta la student siam akn ckp cmnie " study mood, study mood !" haha . kadang lawak pulak bile dgr.. sem 1, rajin gile nak menelaah. sem 2, bole thn lgi. dapat sem3 nie.... bile di kire2 gan ujung jari yg tulus mulus  nie, tinggal lagi 9HARI lg je nak memerahkan otak nie . 1st paper da la teori . amikk hang tyha . pulun nak mnjawab nye, dlm BI plk tu . tak ke "SENANG" ?? .direct 3 ari tu de paper . pastu kira2 lak. grrrrr . then knp la sampai wktu nie mud nak study tu tak membara2 ?  ape tyha, ko pk petik jari je nak jawab ? mesti la tak kan.. ape la .sesampai kan  syafiq pun asik membebel2 "bile la nak study, tau nye nak njoyy je " "cube la borak pasal pljaran plk? " "dlu abg sebulan nak final da kumpul gan kwan2 study same" "nak ke merase carry?". tettttt ! yea abg, org dgr.. org buat . buat da note2 nye . bukan tak buat . tau abg risau, tp org kan lg risau ? tp...mmg salah diri sendiri jugak . sorry sbb tak amik serius . sorry sesgt . org dgr ckp abg okay ? da la mse balik minggu lepas mak da pesan. belaja betul2, jangan tau nak njoy je. pk family kt sini mcm mane . kau je harapan kami . adessss.. pedih hati dgr . terase mcm  byk yang mengharap . kalau aku main2 la ni, tak tau la nak cakap ape lagi . diri sendiri kan . sendiri la kena pk . bukan lagi sebulan dua jea tyha . 9 ari je lagi ! jgn nak main2 ! and terpakse la menjarak2 kan diri gan lappy ni . nak on9 pun berjarang2 la kan . bole ke? hmm insyaAllah . sebenarnye nak ajak kawan2 aku yg lain join same study beramai2.. ayuh kite ?? heeee.. kot2 la de rezeki sem nie kite dpt 4.00 kan.?? insyaAllah . kalau ade rezeki . kalau korg dapat pointer yg bagus aku pun join senang jgk. t leh la pastu ajr ceq yg kurang ilmu di dada nie kan3? ceehhhhh.. ngeeeee~ pape pun sebenarnye nak mintak restu doa dari korg pade aku and kengkawan yg lain . doa kan kami dapt jawab dgn baik and doa kan untuk kejayaan kami .. aminnn... skg exam mood. so lagi bape2 minggu lgi kite jmp lagi nohh . insyaAllah kalau tangan nie tak gatal nak menaip.. heee.. tata korang !


p/s : minta maaf kalau de salah silap gan korng sume . wish me luck okay ! =)

4/6/11

ouh hijab ~


tetibe jejari jemari nie tertaip2 nak update blog kli nie pasal shawl . kenape la yek. hmm c pny angkara http://chikapinkycute.blogspot.com/ gan http://miera-coklattiramisu.blogspot.com/ la nie.. tgk dorg pkai mcm2 cute..mcm2 comel ..wahh puji nie.. dpt pape tak? org bce nie.. heeee~ 



 



dorg 2 ni la punca aku nk mengetest bagai ~


pastu my roomate la pigi layan kat youtube tutorial nk mngena kn shawl@hijab & sewaktu dgn nya.. and then pade mase yg same jejari aku pun gatal pergi ke youtube utk  analisa sndri..eceehh..try la bkk hana tajima..dan2 la plk tenet lemb ble nk bkk youtube tu. search lak lain..dapat ayunayunar.. perghhhh..mmg terbaik la !sbb? sbb mcm2 gaye hijab yg die tnjuk kan.aku pun pe lgi naik tpgun la kn.. mule la nak mengetest care2 yg d praktik kan..tp nk buat cmne. sy budak baru blaja, so kelemmbbb ckit la kan. xpe, dik ingat yer, "usaha tangga kejayaan" ngeeee~ hampeh !da tgk care hijab tgk plk blog ayunayunar nie http://ayunayunar.blogspot.com/ mmg mcm2 adee make up. hijab. then inner yg die pkai @ jual pun ade. terbaekkkk ~ chantekk lha !! i like u ~~kreatif tau ayunayunar nie. plbagai gaya die tnjuk kan. menarik pun ade, kreatif . korg ta caye? pe kate korg tgk sndri. & try.. perghh menawan la . trgoda sktika.. ngeee~tapi kan sebenarnye byk lagi yg wt tutorial pasal care pakai shawl@hijab nie . korg search je kat tenett belambak ah . bagai cendawan tumbuh . (yeke?) hantamm sajaaa~tengok mmg korg nak cube bt pny..al maklum la kan nk mngikut pkmbngn smsa. nak nmpk lawa. nak nmpk cute . kan3? fesyen skg nie mcm2. kat Malaysia pun ade. tak nanti lua negara la . pastu dlu kemain lg pny payah nk tgk fsyen2 untk org yg bertudung nie. tapi skg macam2 kan. sampai yg tak bertudung pun jadik teruja bila tgk fesyen yg plbagai nie . tapi jgn hnya pd fsyen je . rite ? tak mau la cte yg nie , sbb aku pon x smpurna.  tapi pape pon kplbagaian hijab@shawl yg ade skg nie mkin memikat2 hati korg kan? aku skli la. ase bergaya je gan style yg ade. sape kate org yg brtudung nie tak bole bergaya? mmg silap la kan. sbnrnye btudung ke, tak ke. bgantung pd kita nk mgyakan diri sendiri supaya di pandang kemas oleh org lain .so, gaye shawl n hjab yg ade skang nie bole la di manfaatkan oleh mereka yg mnutup aurat . menarik bukann? so tunggu pe lagi ? try la kengkawan ku ~ ~








hasil yg x bp nak mnjadik ~ grrrrr

p/s : kalau korg tbekenan la kan nak tgk yg lagi lawa tutorial nie . korg tgk la kat link yg aku bg kat atas tu . pasal make up pun ade . try k ! rugi kalau tak tngok n cuba ~ daaaaaaaa ~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...