tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

5/30/11

POPULAR♥

ewah3..kalau korang tgk tittle tu msti korg igt ape lah yg popular sangat tu kan..sebenarnya bukan ape..sja nak story kat korang..tadi abis je keja pukul 6 my along la jemput nasib ari ni die cuti..kalau tak,balik jalan kaki la gayanye..di sebabkan die cuti arini so die pun dah mesej aku awl2 mase balik tu die nak ajk aku pegi kua jalan2 kat jusco..mybe die tgk adik die ni sedey je kot..heee~memandai2 je..huhu..so pas die jmput kami pun pegi la ke HARBOUR PLACE dlu..tak ade ape yg special pon kat ctu..g ctu pon kami just pegi tempat game..wahhh..main game kot..game tembak2 & game moto..best2..dapat jugak la ilang kan ketensionan yg ade dalam kepala nie..tapi..kejp je....pastu...korang nak tau sbb ape??...tapi..(malas nak memberitahu d cni)..so..tak ade sebab la..heee..lepas gi ctu g uma kejap sbb nak jemput cousin aku..doe pon nak itot skali..destinasi seterusnye ke JUSCO ,BUKIT TINGGI..pegi jenjalan ctu..tgk kedai IPAD..perghhh..tbaekkkk..dok tekan2 mende alah tu..nak back balik tak gheti..hahaha..maklum la saye kampungan....padehal tak reti.. grrrr..
pastu my along nak ke "POPULAR"..alahhh kedai BUKU la...tu yg aku maksud kn..hihih..bile masuk ctu..tenampak buku banyak2..tetibe ati ni tringin je nak beli..baca..teruussssss rajin membaca..haha..lelawa cover buku nye ..                                                                    

              


NOVEL!! hmm dah lame tak baca...nak beli..tapi tunggu gaji la nohh..grrrr...macam2 jenis buku yg ade..tetibe bekenan nak bace buku risalah doa2 harian..zikir..maksud dalam al-Quran..macam2 lagi la...agak lame jugak la ade kat ctu..macam2 buku ade kat "POPULAR" tu..so kalau korg rajin membaca pegi la ctu..caru buku yg TERBAEEKKK pd korang..best kot menelaah!!ewaahhh!!ape2 tah..haha..okay la kengkawan...len time kite meniap lagi yer..mau tdo...esok kije..heeee..semenjak begelar insan bekjaya nie..hahah..tata~
                                                                                         

5/29/11

sy tak sesempurna tu

hari ni sbb bnde kck aku dgn die bole jdk smpai mcm nie..aku mengis mcm mane pun die lgsg xpduli..kenapa...
aku tak boleh nak menangis sbb org lain..tapi aku kalah dengan dia..aku ingatkn aku bole jdk kuat..tabah..tapi bile dgn dia aku lemah..aku tak setabah tu..automatik air mate nie akn mngalir..bukan aku nak menagis meratap meraung sbb lelaki..tp aku mcm tu bile dgn dia..bile kite terlampau sayangkn..hati kite akan cepat terluka, kecewa dgn dia..walaupun benda tu sekecil zarah sekali pun..hati kite akan cepat terasa dgn dia..ade mase kite sambut tu dgn senyuman,senyuman yang melindungi keskitan....kalau lah aku tau cinta ni menyakitkn aku tak kan bcinta 4 tahun yg lepas..YaAllah..kenapa aku tak sekuat & stabah org lain..kadang2 aku rase bodoh sgt..aku sentiasa doa yg terbaik untuk hbgn kami..aku igt aku xsyg die..tp aku silap..tadi bile die kate "abg ni sape bg syg?" .tibe2 air mate aku makin galak nk turun..bukan sebab aku xde jawapn..tapi tuhan je tau btape susah aku nak gnmba kn die pade aku..sbb..ABG SEGALANYA BAGI SYG..aku igt aku bole idup tnpa die..tapi aku silap..mane mungkin aku bole lupe kn sepanjg 4tahun yg lepas..tak kan..semua tu xkan..bile die kate.."tu abg nak blaja jauh2,abg xnak dekat2"..hati aku..hancur ko tau x syafiq!!hina sgt ke aku pade ko..benci sangat ke ko dgn aku..meluat sgt ke ko nk tgk muke aku..tolong la...ko laki terbaik aku pnh kenal..sbb ko pnh kate "kalau ade laki lain suke syg pon dorg xkn seiklas abg"..tapi knp ko slalu kcwe kan aku..ni ke keiklasan tu?ni ke syg tu?ape yg slame nie aku impikan dgn ko,.yg aku harapkan...tu sume dah xde mkna bg aku..aku tau aku xsbaik yg ko nak..x sesempurna perempuan lain..aku x smpurna..aku mngaku tu..keburukn byk kat aku kan..aku menangis air mate darah sklipun aku tau ko ttp xkn pduli..

aku bdoa sgt..moga aku bole jdik org yg kuat semngt..mcm org yg ko nak..kalau dah diciptakn hamba Nya seorang yg sngat lemah..snstf..bole ke aku halang sume tu..bole ke aku tahan diri aku nagis sbb die..aku nangis sbb aku puas..aku puas..bile bgun dari tdo..aku tau aku akn mengis balik,,fikiran aku akn ttp pd ko..aku xtau knp..knp lepas 4 thn bru nk jdk mcm ni..yg aku tau skg..hati aku dah tlalu kcewa..amat2 kcwe..

kalau msj..atau col..aku xdpt nk jwb..pls bg aku mase .bile aku diam kn diri aku akn lg tenang..bia lah lme mane skalipn..aku nk kan ketenagn..aku nak sangat bahagia mcm org lain..bile di pk kan balik..mungin aku x bsdia lagi utk bgelar kekasih pd kekasih..bia Allah yg tntu kn semua nye..aku sentiasa doakn dia jdoh trbaik pade aku..tp yg tntu kn bukan aku..walau ape pun jadi..aku kena kuat..jgn lembik sgt..kuat!jgn nangis lagi teha!!harap kehidupan lepas ni lebih baik dari sebelumnya..

kalau lah kau bace..

5/20/11

yuna ♥ penakut

love this song much ! kakak yg 1st lah yang suruh dengar .. penuh makna kate die .. heee

tak semua kau rencana kan berlaku
mungkin nasib tidak menyebelahi aku
entah mengapa engkau yang aku cinta
mungkin lebih baik kau ku lepas saja

oh ini tidak adil tidak adil baginya
oh ini tidak adil tidak adil bagiku
oh ini tidak adil untuk kau bertanya cintaku mencintaimu juga

tidak adil tidak adil baginya
mungkin lebih baik kau ku lepas saja


oh ini tidak adil tidak adil baginya
oh ini tidak adil tidak adil bagiku
oh ini tidak adil untuk kau bertanya cintaku mencintaimu juga
bukan milikmu

dan aku memang penakut
mengakui cinta kepadamu
seribu kali ku cuba ucapkan
bila bersamamu
kau bukan milikku
dan engkau juga tahu
kau bukan milikku


 

artis :- yuna

5/19/11

cara cik tyha bangun dari mimpi

kadang-kadang bile kite buat silap..kite lupe kesilapan kite tu berpunca dari kelalaian kite sendri..kealpaan kite..(ecehh ayat sastera plk post kali nie)haha..sekali sekala..y not kan?..okey sambung balik..hmm..manusia..tak lari dari buat kesilapan..bile kite gah ckit kat atas..kita jadik lupa sekeliling kita..kita jadik "bialah aku nk buat ape pun.orang lain boleh,kenapa aku tak?"..kan?..tak lah semua..aku pun tergolong dalam golongan tu jugak,.at least aku sedar diri..so..dalam sedar aku tu..bile pk punya pk..sampai bila?sampai bila nak cm  ni?kenapa?sebab apa?sedar lah diri tu tyha!wake up!bangun dari mimpi tu!ape yg kau nak mimpikan lagi..kau dah besar!samapi bila ko nak mcm ni?!jangan nak + pulak dengan pangai keanak-anakan kau tu..wake up lah tyha..belaja dari pengalaman..jangan buat silap lagi..diam kan ape pun orang nak buat..diam..perhatikan..lagi kau bersuara..lagi kau mengharap..lagi tu hati kau akan sakit & terus sakit..orang hanya nak memprsendakan kita..sampai dorg puas..selagi dorg tak puas selagi tu kau akan disakiti..kau dah besar..kau ade banyak lagi yg kau patut buat!buang je ape yg ade dalam kepala otak kau yg tak perlu tu jauh2..no need lah semua tu..yg penting life kau..just happy dengan ape yg kau dah ade skang..happy..belaja dari kesilapan..that's all 4 myself. STOP! tak ade mood nak berfikir..





p/s: senyum..senyum & terus senyum..pehatikan je sekeliling kite..diam tanpe perlu kate ape2..bila meraka dah penat..semua tu akan behenti..puas hati??!moga anda sentiasa dirahmati..chill !

5/18/11

satu hari nanti ◕ ‿ ◕

the best place i would like to go~ ecehhhh..haha..xleh belahkn nk breomputih plk..tp aku bkn lah nk pegi lua negara pun..dalam negara je..sebab saye ni xreti makan spgthi..makan ulam2 & belacan je..wahhhh gitu!! heeeee..1st kali nak sangat pegi cnie haaa :-

GENTING HIGHLANDS 

walaupun ade yg kate xde ape..tp nak lah jgk pegi..men pemainan die..syiok2..
penah naik dah cni..tapi takat lalu jela..tak dapat pun nak bjaln2..so sad kau tyha..grrr

2nd place :-
PANTAI 

tak kesah lah pantai mane2 pun..teringin nk bjalan kat sisir pantai tu..pastu ade pulak juru kemera
menangkap gambo kan..fulaaammakkkk..terrbaekk!!mcm model jer kan..haha..
kalau boleyh dgn some1 special lah kan..mcm romentik je..huahuah..

3rd place
SUNWAY LAGOON 

kalau nak ikot kan tak jauh mane pun dgn umah aku..penah nak pegi..tapi aku wt hal..so 
kempunan lah kau yer..grrr!nanak jgk pegi..1 ari nanti..insyaallah..dekat je..go2 caiyokk!heee~

nie sesat pulak..saje2 nak tulis yg nie..sebenarnye nak pesan kat roomate sem lepas aku..die skg dalam proses main gitar..disebabkn aku teringin nak org nyanyi kn untuk aku,so..baru2 ni baru je aku pesan kat die yg aku nak die nyanyi & mainkn gitar mase bufday aku bulan 7 nanti..heeeee~~jangan lupe nohhh!khas buat NUR AN NASIHA BINTI AHMAD PUAD...heeheh..glamour tau makcik!heee..

ORANG NYANYI UTK AKU (seha) 

pastikan tau seha..main dgn pnuh gaya nanti..heeee..

ukeyh ler yer korg..tu je pun yg nak di post kn..hehe..ringkas & padat ..perasan bukan??yer2..saye mmg perasan..haha..tata oll'z!



5/15/11

result ouhh result~debar ouhh debar~

pasal ape ketar tak taw? ouhh lupa pulak aku yg esok result sem lepas nak kua..perghh..giler debar..sebab ape pulak nak debar??sebab exam ari tu pecah kepala nak menjawab(tak ade la pecah pon,over je lebih)haha..tu lah malas sangat kau nak belaja yer..amikk..kan time result nak kua segala isi perut bagai nak kua..aishh..disebabkan esok result nak kua esok..aku pon amik inisiatipp untuk..

1.esok sebelum cek,tny result kawan aku dulu

2.tak nak on9 sangat(takut kena tny)

3.tak nak topup (nanti ade sbb knp tak rply mesej mereka2 yg tny result)^-^

4.hari ni gelak puas2..(takot esk dapt result nanes puas2)

5.arini makan puas2(takot esok tak de selera lgsg)

6.tak nak tny result org lain (kalau result K.O)..=(

7.kalau org tny "result ko mcm mane?" aku nak jawab "no komen"..(mcm artis tak?)haha


Sebenarnye..hati aku debar-debar je ni..takut pun ade..tapi nak buat mcm mane..benda kite dah jawab pun..mau tak mau redha je la yer cik tyha yer..ahah..harap tak ade la yg aku kena carry ..amin..


                                 

p/s: gud luck utk kengkawan yg tgu result kua esok..pape share lah nanti ye..SHARING IS CARING..heeee~

5/11/11

♥ perlu & saling memerlukan

cinta tu tak kite duga..
cinta tu bukannya permulaan dari dua insan yang saling meminati..
cinta tu datang dengan tiba-tiba..
perasaan yg mulanya hadir sebagai kawan,boleh berubah kepada cinta..
makin kite dewasa makin kite kenal apa tu erti cinta & sayang..

meminati pada permulaan?
adakah itu dianngap sebagai cinta?
atau mungkin sebagai perasaan minat seseorang pada seseorang..?
yang dianggap sebagai cinta?
alangkah indahnya jika itulah perasaan cinta yang wujud dari hati..
bukan sekadar meminati..


cinta..
saling harga menghargai..
bila si gadis menghargai si teruna..
maka akan berbalas lah si teruna pula menghargai si gadis..
cinta tidak akan wujud jika sebelah pihak yg sering bertepuk sebelah tangan..
alangkah bahagianya jika mereka saling memrlukan antara satu sama lain..

cinta..
cintailah dgn ketulusan..
tanpa mengharapkn apa-apa balasan..
tanpa mengharapkan sesuatu nilai yg lebih dari segalanya..
cintailah dengan kesucian..




cinta..
carilah cinta itu ketika bila pun ada nya..
cinta bukan dicari tika diri bersendiri ditinggalkan..
cinta itu bukan patung yang boleh dimainkan perasaannya..
cinta itu bukan boneka yg dicari ketika perlu..
cinta itu adelah sesuatu yg kita perlu tiap masa sepanjang hidup kita..
tanpa cinta itu,terasa kesunyian disetiap penjuru hidup kita..

cinta..
senyum..tawa..&riang..
tika si teruna mengukirkan seribu kepahitan dalam hidupnya..
maka si gadis lah yg akan mengukirkan seribu kemanisan pada penjuru bibirnya..
tika sigadis menitiskan air mata nya..
maka sehulur tangan dan bahu siteruna lah yg diperlukan..


cinta..
tidak semestinya bahagia yg kite kecapi..
cinta..penuh dengan cabaran & dugaan..
tabah mengharungi..sabar menempuhi..
saling bersama menghadapi..
lari dari masalah bukan lah punca penyelesaian..

cinta..
bukanlah datang dan pergi sesuka hati..
tapi..saling ade bersama..
saat suka & duka..



cinta..
tidak semestinya memiliki..
yakin dengan benda yg tidak pasti..
walhal..hanya menyedapkan hati dari terus dibohongi..
hanya menharapkan cinta itu terus mekar..dan mekar..
walaupun pengakhirannya,melukai..

cinta & pengorbanan..
membiarkan cinta pergi..
hanya ingin melihat cinta kita bahagia walaupun diri terluka..
walaupun memberikan dia kebahagian,adelah pengorbanan jiwa bg kita..
membiarkan dia bahagia dgn pasangan dan pilihannya..
disitulah..kita makin matang mengenali CINTA..

Jangan mengharapkan benda yg sia2 & tidak pasti ia milik kita..
pengharapan 1 seksaan..
makin kita mengharap..
makin itulah hati kita dikecewakan..

walaupun melupakan mengambil masa yg lama..
tapi..yakinlah..
ALLAH itu maha besar..
ada bonus yg terbaik akan diberikan pade umat yg disayanginya..
tiap yg terjadi..pasti ada hikmahnya..
pengajaran menjadikan kita lebih matang dari yg sebelum..

Hargai apa yg ada dihadapan kita..
meraka yg sentiasa berada di cc kita..
adakalanya kita lupa pd mereka seketika..
sementara usia kita masih ade..&dan dilindungi Nya..

siapa yg tidak menginginkn kebahagiaan??
pasti semua orang mengharapkan sesuatu hubungan itu kekal hingga akhir hayat mereka..




cinta itu suci,,jangan sesekali mengotorinya..

SEDALAM MANA PUN CINTA KITA PADA SESEORANG....INGATLAH..  PADA YG ESA ADELAH SATU..TIADA BANDINGANNYA..IA NYA MERANGKUMI SEMUANYA..



P/S :- nie saje2 aku taip ..bnd yg aku sndri fkr kan..tiap org kn ade pndpt masing2 mngai cnta..so,nie pndpt aku..pndpt korg?..hope korg sesudi la bc ye..tengs~



5/8/11

rindu kenangan di perantauan~

baru nak masuk 2 minggu tinggal kan jitra..aku dah rindu kan semua kenangan kat sane..kawan2..


dulu mase tak cuti rindu nak balik cni..sekarang bila dah dapat cuti 2 bulan..amikk hang!mati kutu sudahnye duduk umah..hati jadik rindu sesangat gn kawan-kawan poli..kenangan yg ade kat sane..rindu kat 4 org budak dmk3..sape?hmm..miera,enna,seha,&adeq..weyh korang..aku rindu kat korg nie ..ase nak nangis je..korg tau x..aku happy sesgt bile ade korg kt cc aku..bile aku tgh tnsion or sedih,korg ade..sume benda tu hilang..ase nak begelak je gn korg..aku jadik lupa sume masalh,,aku pun jadik malas nak pk..sebab korg slali hiibur kn kwn2 sndri..best sesgt!!bile jauh nie..baru rse khlngan..aku perlu kn korg kat cc aku skg..aku xtau nk cite kat sape..kalau cite kat korg.korg sntiase support aku..bg aku smngt.wlpon korg tau aku nie "cengeng"(kaki leleh)..ade mase bile aku rase down sesgt..korg smpi bwk aku kua..hppy kan aku..tapi bile kat cni..



sape yg nk bwk aku kua cm tu..hppy kan aku..peluk aku bile aku tgh nanes..huaaaaaa..sedihhhh...rindu kat korg sesgt..rindu kat semua kengkawan kat sane..rndu kngan dkt jitra..polimas..kamsis..taman aman..k.perlis..korg tau x..aku rndu korg smpai nanes2 nie ha..xtau nak luah kn kat sape..rindu riuh DMK..kalau la korg bc nie..aku nk korg tau betapa rindu nye aku gn korg semua..rindu semuanya!aku sunyi tanpa korg..sejak aku ddk sane..korg la yg seri kan hari2 aku..serius..iklas dari aku..



P/S:- walaupun kite pny kekasih..tapi teman la paling bermakna..aku perlukan korg..

"KAU"..disebabkn prtanyaan..cukup hebat perkataan tu..

sedang kite cube nak tambat hati die..nak buat die happy..nk happy kn diri kite sendri..die pulak bt cmnie.it's okey!"KAU"..wahh..hebat la ko bahase kan aku cm tu skli di sbb kan nk jwb ptnyaan org..ko kate ko xsuke dkt2..abis ape function aku selame nie?terhegeh kat ko?makin susah la cmnii?aku ke ko?sape yg sakit hati skg nie.kalau aku x bkk aku xtau ko kate aku cm tu..ouhh..cmni ko bt aku kan..bagus la sgt!!dulu mase mule2 dekat ko xsmbung blaja lagi ko xkate pun "xsuke la dkt2"..skg bile da selalu jauh.."XSUKE la DEKAT2"..ko igt aku xde pasaan ke bace?ko igt aku leh bc dgn hati yg happy smbil gelak2..hahaha..sukenyeee!!!camtu??!!!gune kan otak la untuk fikir!!aku nie ape ha???patung??barang mainan???aku punye gagah klu xde cti..aku blik jgk..wlpon cti 3 ari je..aku x pk tiket mahal ke murah ke..duit ade ke x..aku gagah jgk balik semate2 nak jmp ko..walaupun aku tau 2jam je aku dpt jmp..walaupun skjp..beebaloi ke gan ape yg aku bt dgn ayt ko yg cmni "xsuke la dkt2"..BERBALOI??fikir la..KECEWA aku dgr ko kate mcm tu..automatik!ko bt aku mngis..thankz MOHD ASHRAFF SYAFIQ..anda cukup mengecewakan..mmg aku tuju kn nie khas utk ko..iklas dgn hati yg kcewa &tluka..aku tau ko xkan rase pape bile ni jdk..sbb ko xpenah kesah pun psl aku.aku tau tu sume..aku kenal ko.wlpn ko cmtu..aku ttp syg.tapi ni yg ko ckp kn kat aku.."KAU"..hebat pkataan tu..terima kasih banyak2..

5/6/11

cintailah dengan ketulusan

malam ni kenape tah..ase mcm mood hilang..sensitif..sunyi..bosan..
then..bila mcm tu mula lah aku rase nak belek ape yg ade dalam tenet..mcm2 yg aku taip..tetiba tangan nak menaip pasal CINTA~

so..aku terjumpa 1 artikel nie..tak tau la..dalam masa yg sama aku baca artikel nie..air mata aku mengalir..tambah pulak dgn muzik kat page tu..aku jadik sebak..aku jadik..bia la..ape pun jadik aku redha..tetiba terfikir kan mcm tu..sebab aku da cukup penat dgn permainan cinta nie..
nie artikel yg aku ckp tu..wlaupun bahasa dia bukan fully BM..tp korg pon tetap boley faham kan..

especially untuk korg :-



Kekuatan untuk melepaskan
“Jika kamu mencintai seseorang, bebaskanlah dia. Jika dia kembali kepadamu,maka dia adalah milikmu. Jika tidak, maka dia tidak akan pernah jadi milikmu”. Bahkan dalam hubungan percintaan, seseorang perlukan ruang untuk dirinya sendiri. Jika kita mahu belajar untuk mencintai, pertama kita harus belajar untuk memaafkan dan melupakan masa lalu yang buruk serta kedukaan hati kita. Mencintai bererti melepaskan rasa takut, curiga, dan ego. “Hari ini aku melepaskan semua rasa takutku, masa lalu tidak akan dapat mempengaruhiku- hari ini adalah lembaran baru bagi hidupku”.


Jauh di mata dekat di hati
Saat terpisah dek jarak yang jauh sebenarnya banyak mengajar kita erti rindu yang sebenar. Walaupun tempohnya agak lama, haruslah mempercayai jarak dan waktu tersebut tidak akan memisahkan diri kamu dan si dia. Perasaan ini harus wujud walaupun tidak selalu dapat bersua namun perasaan saling merindu dan menyayangi akan menguatkan lagi perhubungan kamu itu. Apapun teguhkan hati dan pendirian kamu bahawa hanya cinta si dia sahaja yang bertakhta di hati.



Saat kau mencintai seseorang
Cintai ia dengan ketulusan yang muncul dari kedalaman hatimu
Ketulusan berarti kau mencintai dengan ihlas
Tanpa harus mengharap imbalan atau balasan darinya tuk mencintaimu
Dan ketika kamu benar-benar tulus mencintainya
Maka kamu kan terlelap pada ketenangan yang muncul dari jiwamu
Ketenangan yang slalu menyegarkan hatimu saat mulai melayu
Sungguh ketulusan yang sebenarnya adalah
Ketika kamu selalu berlaku hanya dan demi untuknya
Walau ia tak pernah lakukan hal itu padamu
Ketulusan yang kau berikan kepadanya adalah
sebuah pembebasan dari duka dan deritamu
Karena ketulusan yang telah kau tanam hanya berbuah kebehagiaan
Bukan kekecewaan yang menyesakkan dada
Justru jika engkau banyak mengharap cinta dari orang yang kau cintai
Engkau kan sering mengalami siksaan batin
Karena saat itu kehawatiran dan kegelisahan
Slalu ikut kemana hatimu bergerak
Saat itu pula cintamu tak pernah tegak berdiri dalam jiwamu
Dimana jiwamu sedang terombang ambing
Di antara perasaan takut kalau ia tak mencintaimu
Bahkan membencimu
Dan ketahuilah bahwa cinta yang suci nan murni hanya kan kau rasakan
Dengan gerak hatimu tuk slalu berlaku tulus pada orang yang kamu cintai
Tanpa ketulusan engkau tak kan pernah bias mencecap betapa manisnya madu cinta
Karena ketulusan ibarat cawan twmpat engkau meneguk madu tersebut
Dan jika engaku belum bisa berlaku tulus
Coba tengoklah ke kedalaman hatimu
Agar dapat kau pahami rahasia hatimu
Hingga kan kau temukan seberkas cahaya kesadaran
Yang kan mendorong hatimu tuk berlaku tulus
Dan jika keputusasaaan mendatangimu
Jangan pernah kauemnyesali semua yang telah kau berikan padanya
Karena semua itu tak kan pernah sia-sia
Semua ketulusanmu itu akan berarti bagi pertumbuhan jiwa dan mentalmu
Slalu yakinlah bahwa ketulusanmu itu
Kan membakar duka laramu
Dan menumbuhkan benih-benih cintamu pada hatinya
“Dan ketulusan adalah pondasi bagi cinta sejati yang slalu ada di hati seorang pecinta
Percayalah bahwa ketulusanmu adalah nafas cintamu”

p/s : biarlah rase cinta tu mati..dari ia terus menyakiti


ujian

 

5/5/11

happy birthday mak ✿◕ ‿ ◕✿

hari nie bufday mak aku..ase happy sgt..eh??sape nye bfday..ober lak..haha(ktawa trpkse)~
happy la der..sebab??sebab..ptg tadi abg aku balik dari keja die trus call aku kate tunggu kat bawah..cmnie "kau siap skg pakai tdung ko,ikot aku gn fiza beli kek mak"..fiza?..kak fiza tu awek abg aku..awek abg aku yg alang..so aku pon siap2 la..pkai tdung,bju?pkai pe yg da tsarung je suda.mlas nk ober2,t kne ngorat pulak..hahah..(aku mmg suke peras santan,hobi..)heeee~
so,siap2,aku trun la bwh..masuk keta..terusssss ke destinasi pertama..pegi ramly..buat ape ke sane? kak fiza nak beli makanan ringgan utk di goreng dan di makan..pastu baru gi beli kek mak..aku yg pilih..chantek2..tak dapat nk buh pic kek..sbb usb tak de..grrrr~so cerita jela..tapi nie aku bukan nak cite pasal menda alah makan2 nie sume..

sebenarnya aku nak cite..nak sambut bufday mak td..sebelum sambut tue..aku call la ayh..
"ayah datang tak?"
ayh pun tny knp??
"nak sambut hari jadi mak nie..ayah datang la..sambut sekali"
ayh plk kate..ayh tak sehat nie..nanti la ayh dtg..
tengok-tengok..ayah sampai pun..
suke nyee.....................=)
nak tau tak sebab ape aku happy sesgt...sebab....
1st time..pas 3tahun mak & ayah berpisah..ni la ptma kali kami semua berkumpul sambut bufday mak..
makan kek same2..
yaAllah...aku ase hppy sgt2 gan fmly aku,lepas 3thun y lps..nie lagi skli aku rase kami bkumpul..bgelak..
aku harap sgt..semua nya akn jadik mcm dulu..wlpn di tkdir kn mak & ayh bersama balik..atau pun tak..harap..mak gn ayh tak bermusuh..bia la kekal cmni sampai bila2..aminnn...

for u mom..♥♥♥


selamat hari jadi mak..moga mak sentiase sihat..mak happy selalu dgn ade nye kami..wlpn kite tak lengkap..tapi kite happy anak beranak..wlpn kite serba kekurangn,jnji kita bahagia..kami ade mak..&mak ade kami..kami syg mak sgt2..amat syg..love u mak....

saya minta maaf ~

entry aku pasal lelaki..sebelum & selepas mendapatkan wanita..yg sebelum nie..da buat sampai ade yg nak sound aku..or maki bagai..so tujuan aku update yg terbaru nie sbb..aku nak mnx maaf..minta maaf dari ujung rambut, sampai ujung kaki..aku tak de niat sampai nak membesar2kan benda tu.sebab aku ingat kan tak de pape..sebelum aku taip tu aku da research dulu & aku da tny kat kaum2 lelaki yg lain & dorang pon besetuju dgn ape yg aku taip..korng nak bagi pndpt?go on..tapi please la...jgn smpai nak maki aku..walau tak sekesat mane..tapi.."what the hell dgn perempuan nie"???..TYHA KHIR> patut dgr ceramah & du bagi bimbingan....dalam kot...aku tulis tu tak mention name sape2 pon..tapi ...entah la..masing2 ade pndpt sendiri..redha je..then , tadi aku ngadu kat abg aku..dia kate..asal ko tak balas balik..kate terasa ke?yg ko taip tu khas utk org mcm tu..dia yg sepatutnya di bagi ceramah..bila aku kate aku da pdm entry tu..abg aku kate..ko pegi padam buat ape??org nak buat blog nie kena berani..kalau tak,jangan buat..blog ko kan..ikot ko la nak kata ape..masing2 ade hak sendri..bia dia nak kate ape..ko jawab la balik nanti..da memang betul pon ape yg ko kate tu..ade btul die..aku pon kate..aku malas..aku malas nak pnjang kan cerita..bia la..sebab aku penat nak gaduh2 nie..aku tak nak di benci org..mcm yg aku kate..aku tak suka org benci aku..kate la ape pon..memang aku pengecut pon..memang..sila kan kritik aku..sepuas yg korang nak..janji korng bahagia..

p/s : jangan la plk entry nie pon jadik isu plk..cukup la..aku serabut sesgt..aku malas nak pnjg2..penat gaduh2 nie..so SILENT IS BETTER.. aku mnta maaf sgt2 dari korg yg terase..hope bnda nie stop smpai cne je..MAAF..

5/4/11

keja kedai pun skg nak apply mcm keja kerani ♥

Assalamualaikum sume ! hyep2 ~ ari nie nak story mory pasal al kisah sesiang suntuk aku gi cari kerja gan my cousin, lina . so di pendekkan cite, ari ni jadik rajin lak ,bgun pepagi,semenjak cuti sem nie tak penah2 bagun awl sebegini..ewaaahhh!! heeee~ so lina g la mnjemput aku seawal pagi, gi lelmbt lak kang mak aku marah, kate nye mane de org mnx keja nk t.ari..ape la mak nie.. pdhl pagi la kami nak gi tu..heee~. yg cousin aku c lina nie nak cari kje kerani, aku lak nak carik keje2 kedai je..tapi tetibe ase pnykit "M" mai dahhhh..tak pe la jenjalan dulu teman lina..lina pun da gi sampai 4 tempat intrview, so turn aku lak. mula-mula gi kat 99 speedmart area dekat gan umah aku gak, memang ade kosong.tapi.....bukan kat ctu, kat cwgn dia lagi satu, mmg area port, tapi jauh la..da la kalau nak keja nie aku kena jln kaki, memamg tak de transport la kan..nak berjalan ke ctu?? memang kuyup la den nanti..jauh yamattt!! tapi2..tak abis lagi..yg tu mula2 isi form dlu..pastu org tu kate nanti dia call suh datang interview~ perghh..yg aku lak ase mcm nk mnx kerani je..hahah..dah tu, lepas isi tu,alang2 dekat da gan giant, pe lagi,tak lepas kan peluang cari keja,aku pon masuk la giant tu usya kedai2 yg memerlukan kudrat utk bkrja..haha..mmg byk :-

kedai pertama :

KEDAI KOMPUTER

masuk2 kawan aku de practical ctu, tny la dia, dia suh call bos,
so, aku pon call la.. bcakap dgn penuh kesopanan
"salam, cni ade kerja kosong ke?"
bos dia pun mnjawab, 
"ade, u photostat i.c, lepas tu pergi jmp pnylia kdai,
bg photostat tu dgn no fon,nnti pape hal sy call balik,,,"
aku pon dgn rdha nye pon pegi la..bagi ape yg dia nak..

kedai kedua

KEDAI JAMU (haha)

pegi la tny kat kedai nie..
dan2 dia tny aku, org mane?
aku pon jawab la org cni la kak..grrrrrrr
dalam hati "ade mcm muke org lua ke?mcm omputih myb.."hahaha
ade pengalamn keja x?
dalam hati.."kak...sy mnx kje kdai jamu je kak, bkn kerani jamu"grrrrrr
adik dok katne?
kawasan nie jgk,kat tmn kem..
ade trnsport?
ouhh..tak de..nanti sy keja jln kaki je,dkt..
ape kau igt die nk bg ko dkt la tyha??
ewah3..tak mudah cmtu la ngex..
akk tu pon kate,kami tak tntu tmpt kena hantar..
nanti bile pkje cuti adik kena anta kat tmpat lain,kat jauh ke..
emhhh..aku dgr cm tu..tak pe la kak..
heeeee~~

kedai ketiga

NELSON

kedai nie jual makan2,cam jagung,waffer..
so tny makcik nie..
"makcik..nak tny..ade kje kosong tak ??"
makcik tu pon jwab..
"adik tahan ke keja cni, nak buat jagung nie panas..mmg nampk remeh dik, tapi susah..
nanti takut adik tak tahan panas,ade budak tu tak tahan"
dallam hati aku..
"makcik..dlu sy pnh keja kntin mkcik,catering pun ade..KILANG pun penah mkcik,siap main gan mesin yg pans tu lagi"
kate dlm hati jela, mulut just kate..
"tak pe makcik..sy boleh..pnh keja kntin dulu"
mkcik tu pon kate, tak pe la, tinggal kan dulu no fon..
name adik ape? nanti makcik bincang dulu dgn ank2 mkcik, nanti lepas makcik pk2 mkcik 
call adik balik yer..(untuk nak jadik kan calon menantu ke makcik??)heee~~



aku pon balik dgn penuh harapan..tetibe dapat pnggilan dari 99 speedmart tue.. suh datang interview pukul 2.. mase tu baru pukul 11.30..menunggu la nmpak nye..
tik..tik..tik..pukul 2 da..g la interview..tny gaji,shift, sume..so aku di trme kje ctu,die mmg nak kan aku..start jumaat nie..kena full time dlu lak tu tuk 3 ari nanti..bayangkan dari 9.30 pagi sampai 10 malam..redha jela,janji masyukk kan??mintak2 la sepanjang aku keja nanti sume bjlan gan lancar..amin..at least aku tak la bosan dok uma kan.. tak la aku nak dok mngharap atau rndu kan sesape telebih2.. kan3??biaq pi la cuti ari biase pon..kalau ari minggu cuti bukan ade org nak kua or mesej aku pon kan,, ade?? ade kesah?? haha..

p/s: memnx sume bjln lancar..aku ponj leh kje gn seng ati,,n pkeja ctu memnx la ok sesgt gan aku..baru keja tak tnsion ,,heee~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...