tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

9/19/13

Perundangan Raja Sehari Tuan Tanah

Assalamualaikum :)



Alhamdulillah.. My big day..So0n :)
Tyha sangat-sangat mengalu2 kan kedatangan kawan-kawan pada majlis bulan 10 nanti..

 
IRINE NADIA inspirasi ceq..heeee.. Kenapa ade gambar parents kami? Salah satu sebab nanti menjemput orang kenal mak ayah bukan anak-anak. Ye tak?? Sebab tu Tyha decide nal buat kad ala-ala blogger Irine Nadia ni.. Jemput datang pada yang visit blog ni :)

8/5/13

Sebenarnya saya..........

Assalamualaikum ..

Alhamdulillah masih berpeluang lg tyha nak menaip kat blog ni. Dah lame rase tak jejak blog sendiri, dalam tu banyakkkkk benda yg berlaku dalam hidup tyha, nak tau ape? jeng jeng jeng.. I will married soon .  Benda ni berlaku tanpa kami rancang. Tunang tyha datang merisik , 3hari sebelum tu baru die cakap yg die nak datang merisik, dannnnn semua berlaku serta-merta . 4/5/2013 tarikh merisik. Pejam celik 7/7/2013 tarikh kami bertunang. Dannnn lebih kurang 2bulan dari sekarang kami akan disatukan. Insyaallah, dia akan jadi Bakal Imam saya dan Bapa pada anak-anak kami. Mohon segala persiapan menjelang tarikh tersebut semua dilancarkan.. Perkara yg saya impikan selama 6tahun. Yelah kan,sape yg tak nak sesuatu hubungan tu diakhiri dengan sesuatu yang baik dan diimpikan oleh semua iaitu hidup berkeluarga. 22 tahun, ramai yg tanya tak muda lagi ke, benda ni bukan kita tentukan. Tyha cuma boleh ucapkan Syukur Alhamdulillah. Moga ikatan ni Kekal Hingga Akhir Hayat kami.Sesungguhnya Allah lebih mengahui. Kini status saya, Tunangan pada Mohd Ashraff Syafiq Bin Mazlan . :)


Pelengkap Hidup

3/11/13

terima kasih

Assalamualaikum.

Alhamdulillah 21hb hari tu encik abang pergi menunaikan umrah, dan baru je balik lebih kurang da 5 hari. Alhamdulillah segalanya selamat pergi dan pulang . Selama dua minggu dia pergi, dan tyha memang ikut katering mama dia,so kami jumpe sabtu hari tu,dan kat bawah ni barang yag dia dan mama bagi untuk tyha. 


Sebahagian coklat yang dah dimakan separuhnya lagi.. Sangatsangat sedap ok ..


Dua celak, satu dari mama dia dan yang macam lipstick tu dia yang bagi, yang berkotak tu pulak inai.


Buat tamar dan kismis. Kemain suke along dapat buah tamar ni. Eh kat Malaysia pun ade jual kan.. adesss


Inai serbuk, encik abang kate dia bagi banyak ni suruh mak pakai ke..mak suka pakai inai tak..dan tyha balas kate ''bole simpan bile kite nak kawin nanti''. hewhewhew


Jam ni Couple set, satu encik abang da amik satu lagi untuk tyha, jam nye besar,dan haruslah untuk tyha anta kedai suruh bukak nak kecikkan..


Gelang tangan dari mama abang, cantik...


Tapi yang tudung ni encik abang beli kat Malaysia sehari lepas dia balik sebab nak padan kan dengan jubah yang mama abang bagi ..


Dan ini lah jubahnya..Myfirst jubah. Sebelum ni tak pernah pakai dan memang tak ade dalam almari langsung. Terima kasih Makcik ..

Tu je..daaaaa..



2/26/13

''Life Must Go On'' Nikmati hidup Masing2 .

Assalamualaikum..

Wahhhh..Dah lame rasanya tyha tak jenguk blog sendiri, tangan ni rase kebas2 je nak taip macam dulu, otak pun da bermain dengan kata2 untuk diputarkan melalui penulisan. Lepas je selesai practical tyha pun dah tak buat entri. Malam ni berkesempatan, so tyha gunekan semanfaat yang ade, ni pun disebabkan Minggu lepas tyha ade terbaca status someone dulu kat poli kami sekelas, dia minta tyha padam gamba die yg kat blog tyha ni, orang da minta kan,takkan kite nak simpan lagi. It's okey for me, sebab before that kami ade perselisihan kot, tak tau la, benda da lama, tyha pun da cakap pada diri lupakan segalanya yang berkaitan, sebab bagi tyha kami dah ade kehidupan masing2 sekarang jadi tak perlu lagilah kite usik kehidupan orang yg mungkin bukan lagi teman kita..Teman,kawan,rakan,sahabat mempunyai maksud2 yang berbeza bagi tyha. Ermm, dipendekkan cerita Dia minta tyha padam gamba die,dan malam ni tyha akan tunaikan permintaan die tu, walaupun dalam diri kami tersimpan seribu satu persoalan, tp tyha tak pernah terfikir sebelum ni nak padam gamba die, mahupun di Fb,Folder kt laptop atau blog, tapi kalau itu yg die inginkan tyha akan padam bukan sahaja kat blog,tapi tiap pelusuk yg ade.

Untuk dia, kalau ade perselisihan antara kita, tyha tak kate tyha betul, serius tidak sama sekali, tapi bagi tyha, tyha ade silapnye jugak, sebagai manusia kite tak lari dari kesilapan,dan tak ade sape pun yg sempurna, tyha mengaku mungkin tyha salah, tapi perlu juga diingatkan, masing2 ada watak sendiri dan masing2 memainkan peranan dalam watak2 tersebut, bagi tyha tak de yg betul antara kite. Tepuk dada tanya selera. Tyha jugak nak ingatkan, tak semua orang yg ade disebelah kite adalah teman sedih atau gembira, tapi berwaspada la sebab dalam dunia ni penuh dengan lakonan, ada antagonisnya..Cuma kite tak nampak, berhati2 dengan orang sekililing kita walaupun dia kawan baik, Rambut sama hitam,hati lain2..Dan ape jua rahsia kite haruslah disimpan tak perlu berkongsi walau dengan kawan sekalipun.Percaya pade diri sendiri bukan percaya pada orang, hanya kite yg boleh menilai samaada ia racun atau madu, be careful ya my ex bestfriend..

Ouh dan dulu tyha ade cakap dengan someone ni, yg tyha nak undur diri dan biarlah benda ni macam ni je sebab yg pasti tiade kesudahan,dan tyha minta biarlah kite buat hal masing2. kalau die masih ingat lagi la, jadi tyha minta die respect permintaan tyha yg tu, tak perlulah rasenye kite ambil tau hal masing2 lagi, better kite jage kehidupan kite sendiri, perjalanan hidup kite masih panjang, kenape perlu difikirkan tyha yg die anggap bersalah ni.Tak perlu rasenye. Tyha bahagia dengan kehidupan sekarang, kate orang hidup tak kan lengkap tanpa kawan,tapi bagi tyha hidup tyha tak kan lengkap tanpa keluarga dan Allah S.w.t. Bile tyha down keluarga yg akan menggembalikan senyuman tyha dengan berkot doa yg tyha mohon pade Allah..Baru tyha tau mase tu cume berapa kerat je Sahabat tyha..


Korang, terima kasih sebab mematangkan tyha, tanpe diuji tyha tak rase tyha akan sekuat sekarang ni, In sya Allah..Tyha mohon, kite jalani je kehidupan masing2..kite lagi bahagia macam ni kan..Tanpa perlu sindiran dan pemain belakang tadbir. Tyha Doakan yg terbaik untuk korang,terima kasih sebab pernah jadi Sahabat tyha dulu..Mohon Maaf dari tyha,halalkan segalanya.. tyha tau korang akan bukak blog tyha..Untuk die yg minta tyha padam gamba nye tu, tyha da padam..maaf sebab sebelum ni tyha pinjam gamba untuk letak kat blog ni. Life must go on.. PEACE .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...