tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

3/29/11

euww~euww~ home sick taw !




~c penaip y pnt menaip~ 



euwwww~
heeee~ tetibe je ase nak update yg terbaru . eh2? ade ke story yg baru? panas ke?
sorry la kak bedah yew, i x pena update yg panas2 lg. tapi mungkin coming soon la kot ? ngeee~
sbb i takut u nti x pasal plk i kne saman klu update citew yg panas. mak takot nyahh~ ahah
aishh ..x bole2.. sengal mule da .
okay~ back 2 basic ! eceh.basic pa dia die nie ! 
okay2 . x taw la nak buh ape. tapi y aku tau. minggu nie nak balik selangor . home sick ke?
nope la..
myb la..
haha..
tp sbb :-
  • nak exam, kan stdy week ( la sgtt, pdhl de kls g siap test ) xpe2 1 test je .
  • nak balik mnx restu mk n ayah i ler.. uhuh.
  • rndu fmly (sgt ke) heeee~
  • my yayang sapik da rndu, die sampai demam2 .haha . die mara klu kte x jdk blik . xbole2
  • along ajak main futsal dgn sepupu sepapan .ngeeee
  • kawan ajak g mnd air terjun . ^.^
  • lagi .... lagi... lagi....
  • tu jela . lebih2 lak. tinggal jela selangor tu terus . xya mai kedah nie da cik tyha oit .
  • mai nak blajaq gatai noh nak njoy.. aish.. grrrrrrrr

p/s : nak wt cmne, da sy nie anak bongsu, so kemanjaan2 tu ober ckit la ye. nk blik la, nk njoy la. maap la yer . kdg2 sy x bole nak control ~ muaahahahahahh . over giles~~

tata jitra n kawan2 . minggu depan kite jmp la noh . msti korg indu aku kan3? ke korg aman xde aku . lagi yg dok taman amn tu ha. haha
tc korg . jge dri xde aku ewaaahhhh.. heeee~
nti balik i story cte terbaru k ~ euuwww

3/25/11

"KAWAN" "SKANDAL" "COUPLE" "SAHABAT" "MUSUH"

kehidupan sebagai seorang penulis~ cehhhhh..geli geleman ceq dgr..haha.entah?byk benda yg nak di kongc kan tapi kekdg malas nak menaip.so topic 4 today, more to public..ewah2 skeeping lak die..haha.hurmmm..
            "KAWAN"  "SKANDAL" "COUPLE" "SAHABAT" "MUSUH"
mane satu yg korg akn pilih ?? teetttttt! ofcoz la teman susah senang kan??ehh??de dalam senarai ke?haha.okay cte sal pe yg dalam senarai jela kan.aku mik topic nie pun sbb tgh bosan2,so pkai tabuuh je..heeee~~




KAWAN

  • kawan? mudah je nak cri, jap2 je, kite kua kite tgur org tu, kite contact,knl2 jap da teruss jadi kawan kite rite?.
  • kawan?kite kenal tanpa tau latar belakang die.tapi da lame2 tau la kan.xkn nk kwn gn org yg kite x knl2.kan3?
  • agak2 bila kite dlm ksusahn,seng2 x dorg nk tlg kite?mgkin ade?mngkin x?bgntung pd seseorng.sbb,xsume org sudi tlg wk2 kite dlm ksusahan
  • kawan time senang mmg senang sgt2 nak cri kn?tp kwn bile susa?hampeehh..ade,tapi jarang2.
  • kawan?rase2 akn mnykitkan hati kite x?rase korg?myb la kan?
  • kadang2 mngkin dorg x seda ape yg dorg buat tu akn myinggung pasaan org lain.tpi..dorg mgkin xseda,mcm kite..kdg2 kite lupe pasaan org sekeliling kite.
  • bergurau?awas~nak bergurau bia la klu bole tu bpade okay.xsume org spporting mcm anda.
  • aku xmksd kn yg buruk2 pasal kawan.bgntung pade seseorg.sikap org tersebut,mcm mne kite bntuk diri kite,mcm tu la org akn nilai kite.mcm tu la lynan kite pd org tersebut.tp kate org bkwan bia beribu,bcnta bia satu.kan?ngeeeeee~

SKANDAL
  
  •  skandal?perlu ke?mngkin ye?mngkin x?
  • sbnr nye pe fungsi dorg eh??ke lgsg x brfngsi??heheh
  • sbb ape kdg2 mereka2 perlu mmsg skndal?klu hati dorg da suke,knp perlu skndal?ade sbb la tu..klu hati da mula syg..mcm tajuk lagu ape tah?heeee
  • sbb pe de skndal eh??ideaa2..dtg la..haha
  • hmm mngkin sbb,org yg ade skndal tu,ksnyian?kpsrahan?perlukan ksh syg yg byk dr ramai phk?pnh dipmainkan?mmblas dndm pd psgn?memain2kn pasaan org lain?
  • atau mngkin hati da bputik syg,tp pd mse yg same dorg da de kapel sndri?mngkin hati da tpikat?mgkin skndl tu lyn dorg lbh dr pasgn org tu?atau mngkin sndal trsebut slalu ade untuk dorg?atau ..atau..atau..entah la..tu jre yg idea aku nak bg..heeee`.
  • bg aku la kan ,xperlu la skndal nie,buang mase korg je.pcaye la.bukan dorg akan kekal gan korg.
  • takut nanti bile  hati korg da bebunga2 sayang,korg akn di tinggal kan?pedihkan?
  • mmg la dorg layan korg baik,tapi samapi ble?sampai dorg da mule bosan gan korg,nanti dorg tgglkan la korg?wahhhhhh..dhsiaattt bukan??
  • tapi sestgh skndal lagi truk dari tu,sbb??sbb dorg nak kan ape yg ade kat korg je..so hati2 la ye..

COUPLE

  • waahhh..sy suke bab kapel.haha .(yela sbb ko pon tgh bkapel kan)heeee
  • perlu atau x?
  • bgntung pade org,klu dorg bsdia untuk serabutkan kepala pasl kapel nie,go on la kan.tapi klu xcukup lagi ilmu didada tu,bttr korg single la dulu eh?okay?haha..memandai aku je.
  • idup bkapel nie,ade mse manis die,manis la,ade mse pahit die,pahit la,ade mase kelat die..mmg kelat sesgt la.
  • time stress nye korg kne byk2 saba la,dugaan org kate.mase mula bcnta manis la ceq,tapi bila da lme2 akan byk la dugaan.tapi tu sume akn ajr kite jadi org yg lagi saba gan alam fana pcntaan..cehhhhh
  • bile manis,dunai nie mcm korg je yg pny,bebunga2 babe~. muke nie senyummmm jee..kne mara pon snyum..haha
  • yg pnting korg kne la saling tolak ansur,macam main jokang jongkit tu?kan kne adil?baru la seimbang kan?
  • jangan la sorg je nak mnglh,tp c psgn tu bile da org tu mnglh jangan pjak pale lak,mnglh same la syg.
  • satu je pbzaan ketara antara kapel n skndal.
  • skandal?agak2 bole ke die trme bai bruk korg?xde mkneeenyeeee..die nak y baik2 je,xnk serabut2 snbnrnya skndal nie.
  • kapel?psgn korg tu,insyaAllah akn trme walau sjuta kbrukan korg,sbole2nya die akn trme korg nk ubah kburukn tu ckit2.lame jdi bukit la kn?
  • dorg akn ttp bsabar trime korg.
  • time korg susa?insyaAllah dorg akn tolong,sbb dorg akn rase kesusahan tu same.
  • sedih korg sedih bagi die,happy korg,satu kbhgiaan x trhinnga bg die
  • klu bole hnye snyuman yg die nk bg kat korg.
  • scebis susa pon dorg nk tgk.
  • INSYAALLAH

SAHABAT




  • yaampunnn..sahabat..sahabat..
  • susa korg?dorg pon akn rase susa same.
  • senang korg?dorg pon akn senag same.
  • korg sedih?bahu dorg la yg akn teman.tlnge dorg.tangan dorg.pastiii..
  • ade silap korg?dorg xkn ckp sbb nak jage pasaan shbt die sndri.tapi tguran dorg la yg paling lmbut
  • dorg tgur x bmkne dorg bnci,tp dorg syg korg.dorg xnk pape jdi kt shbt dorg.
  • korg rase die x tolg korg?pdhl bantuan tu dorg bg dlm diam.x prlu tnjuk keiklasan dorg.
  • korg ade mslh?msti dorg akn kte akn dgr spnuh pahatian dorg sndri.ade mse korg nangis,dorg pun turut nangis same.
  • nasihat demi nsht dorg akn bg kat korg.wlaupn mulot dorg naik bbuih..heee
  • kdg2 dorg lbh bsusah dmi korg,x kire mase x kire waktu.
  • byk yg aku nk dscrbe kn sal sahabat nie..tp x takate..ceewaahhhh(pdhl mls da nk manaip)haha

MUSUH

   senang je nak cri musuh nie.korg wat la taikk cnfrm dpt..seng je nak wt org bnci kte.tp nk wt org suke kite agk kurg seng la kan..hehe..klu da de musuh?aisshhh payahh la idop..so behave ur self k..jge klakuan taw syg2 sekalian~



p/s : nie sume hnye rekaan aku la..pndapat aku je..ape yg aku rase..xde kne mngne gan sape..tiap org kn de pndgn msg2..kan3? heeeee

3/19/11

antara "KFC & PIZZA " ^.^

sebab ape antara kfc dan pizza?? 
sbb aku baru je makan kfc gan pizza tadi..baru je sat2 tadi ..hihi ..hasil perbelanjaan sape ?? ADAM HARUN lerr . dak klas aku . ditemani doe labu a.k.a zulkifli ..
syiok-syiokk (bak kate farah) kawan aku . hehe ..tapi jgn timbul kan pitnah yer di cni .. die bukan bnje aku sorg je,blnje kmi dak pmpn kls die ler . aku,seha,miera,adeq n enna .tp enna xde sbb bru blk dr kg ler.so kmi tapaww je tuk die .





~sbb pe die baik ati nk bnje?(mmg baik pun daknyee. dan2 puji sbb org tu dah bnje kan?) haha .sbb bufday die la, so die open table la. kmi lak p order kepci n pizza .(jahat kan) hihi .ala da die on, kmi bribu2 on la kan? org kate jgn tolak rzki` heeeee~~ 
tp sebenar2nya kmi segan die bnje byk sgt ..sampi kami knyg kot.. leh tapaww byk lak tu ? ishhh ..baik la ko adam ..ko pon zul ..siap tmn kn kmi sampai uma kot..care la tu dkt dak2 pmpn kls die?? mane x nye.5 org je. xramai .. ngeeeeee~ 


.tapi sian korg kan. cmnie la ble kua gan kmi mmg korg akn di paku la, kmi kan mmg suke sakat org .. hahahaha (gelak jaht!)amikkk kauuu.. ngeeeee~~ .jahat2.. siap posing2 lagi c adam la..mkn x lbh nangkap gmbo kmi y lbh..uhuh..tapi pape pun thnkz a lot key .. kmi ucp kn tme ksh bebyk we, byk kot korg bnje. t insyaallah de rzki aku lak yg banje..heee






p/s : gamba? nanti ye . pas amik kt adam harun ~ gamba de kt die .. tunggu nohh .

3/18/11

seM0Ga ALLAH merahmati aWak ♥

today not 2morrow(19/03/2011) .. ngeeeee~~ selamat ulang tahun sayang ~ sayang ? yess . my  yayang la.ari ni bufday die yg  ke 22 tahun .tua da syafiq oitt . ingat muda lagi ke ha?ade hati nak pasan muda. uhhh! ^.^ . tahun ke4 bufday u bsame i. haha.tapi ... satu benda yg syg pk kan.selame kite bcinte, xde satu bnde bhrge pun yg syg dpt bg kat abg .sbb? syg xmmpu lagi.tggu syg kje ye bang? syg xdpt nk bagi ape2 mcm yg abg bg kat syg .syg hnye mampu bg hati dan perasaan syg je kat abg.iklas tnpe pksaan .hnye ksh syg yg syg mmpu bg kat abg. wlpn syg jahatkan bang?(jahat ke?) haha .enth la.abg yg knl syg,abg pun da bole nilai syg . yg pntg syg syg abg wlau ape pun jadik. iklas.slgi abg perlukan syg,slgi tu syg perlukan abg . maafkan syg sbb x dpt nk raikan bufdy abg thun nie same2. tapi syg ttp raikn dlm hati syg . hnye iringan doa yg syg dpt bg dri sini untuk abg . moga abg sntiase sihat, murah rzki . moga abg brjaye dlm hidup abg dunia akhrt,sgle yg abg hajatkn tcapai ..ingat bang, abg da dwase da, so ubah yg ptt diubah .last skli bang, moge hbgn kite kekal hngge akhr hayat . SY SAYANG KAN AWK MOHD ASHRAFF SYAFIQ BIN MAZLAN ..iklas . SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG . moga ALLAH merahmati perjalan hidup awk.. 




kek untuk abg! heeee .

3/17/11

aa.. a.. aa.. ^.^

hye2 !nk story ckit gan korg pasai arinie .pagi tadi kls ade bngkel jea tp wt presentation jela kan .mcm biase rutin bngkel kami, asai pas 3 mggu je de prsntation. tdi pulak present yg teakhr kumplan kmi bg sem nie .(yeaahh da nak bis sem 3 da) heeee ~ (ngox la tyha yeaahhh2 mende final pun kau x lgi? )..uishh nak final lak da kan . nyimpang jauh da nie . k nk story mse present last tdi, kumpln 1, kumpln 2, kumpln 3 ... tetttt.. turn kmpln 4 lak, kmpln kmi la.. sharul,miera,tyha,jun.am dan meor . kak miera pmbuke kate . heee~ .now my turn . tyha in da aa..aa.. haha .sbb ape aku kte aa. aa..? lawak2 . aku ni bpnyakit darah bderau ckit . ngeee~ .mule naik la drh gmuruh . bukan xbole. bole (maklum la pena msuk teater) hihi. nak crik ayt yg sesuai tu paya . bile je nak ckp msti de aa..aa..a.. eeeeee! awat unk tyha, bderau sgt ka darah unk tue? ish3.. sampai mse presnt td dak laki leh plk aa.. aa.. bantai mengeli kan gusi dorg .haha.dan2 la pulak lecture tu bole kate, aa.aa..cube btenang ckit, gemuruh sgt tue knp .. grrrr! maf la encik saye nie mmg dari skola mngah lagi hobi dok sebut aa..aa.. sampai cikgu skola sye pun ktawe kan saye .( ckp dlm hati la , mau ckp dpn2? nak mati ke tyha ha?)  grrr . then selesai la gan sukses nye prsent dari aku dan kumpln aku . walaupun darah berdentam dntum bunyik mercun~ ngeeee~ sesuda tu tak abes lagi, kmi dak2 pmpn lak dok lpk g dpn bngkel . nak tau uat pe? ahah . mmg kami gile kan . ade ke patut dok posing dpn bngkel? pastu siap wt rakamn lagu ADINDA KANDA tu? gila kan ? haha / sengal mula menguasai diri kami . mmg sempoii ah sampai lecture dok pandang2 . haha. (malu-malu tapi mahu ) . dak pmpn klas aku mmg SEMPOIII .. susa nak dpt woo . haha . nak nak tgk x pe yg kami rakam ? haha . ade2 .. tuntun le yer .. ^.^

nie la kumpulan tyha . kumpulan D ~ ngeeee.

sengal-sengal plastik . haha





p/s : video ? maaf yer ..line taman aman nie ciputt ckit . ty ble aku sampai kmsis aku msukkan ..heee ~






video

3/15/11

lagu kita ♥♥

tadi dgr lagu ni, tetibe hati nie teringat kat someone,  . so , layan
Deras hatiku berdetakDi langit aku terlihat kamu
Terang malam teman kita
Dengan angin meniup sayu

Kupetik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang kucipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya
Dan aku terus
Menyanyi lagu ini untukmu
Walau berjuta mendengar
Lagu ini hanya untukmu
Arah hidup kita
Tergambar bintang di angkasa
Berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita
Oh..oh..oh
Oh..oh..oooh

Melodi indah yang kucipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya
Dan aku terus
Menyanyi lagu ini untukmu
Walau berjuta mendengar
Lagu ini hanya untukmu
Arah hidup kita
Tergambar bintang di angkasa
Berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita


Terciptalah lagu kita


p/s : ta de kne mngena gan yg idup atau yg telah ke rahmatullah ^.^ . just renungan bersame jea. ngeeee ~ (ngox ngex ngux )

my inspiRation ~

      Family aku tak selengkap family org lain.means xla sesempurna fmly korg yg lengkap and sentiase bersame tiap mase.honestly, parents aku da becerai da 3tahun yg lepas.mase aku SPM."SPM"? alhamdulillah aku tabah dgn sume tu.walaupun byk problema yg jadik spnjg aku mningkat dewase ni.dulu aku payah ckit nak cite kat org pasai family aku,sbb xbole nak trime knyataan kot? entah la. now, sume nye tu jdi asam garam hidup . redha,redha and perlu merdhai tiap yg terjadi.tentu ade hikmah rite? that's y i'm very d strong person ! (yeke)? .haha~ ngarut je .kuat la sangat kan . kaki leleh .ngeee~ . aku ni jenis rapat gan AYAH , pape je ayh ..so mase skola dlu,mse fmly aku lengkap, pape je ayah .skola jauh2 pun ingat kat ayh.sampai nanes kot! ahah . kuat leleh kan? heeee.bagi aku,ayah la sumber inspirasi aku,rase respect aku kt ayh xkn ilang walau ape pun jadik.die pmbakar smngat aku, and sampi skg aku igt lg mse form3 result pmr kua,ayah org 1st aku call..tapi mse result spm, hati ni nak call,nk gtau kt ayh,tapi mse tu di sbbkan mslh yg ade,aku jadik ego.hasrat nak call nak gtau dilupakan.tinggikan EGO aku ? nak buat cmne nie la pangai sejati aku .heeee~ .then,mase aku nk blaja kt poli plk ayah pesan, nak further stdy bole tp jgn stakat diploma je,bia sampai degree . luruh hati aku dgr,igtkan ayh xbg aku nak further stdy.mse aku nk msuk poli ni pun ayh bsusah pyh nk anta. bayangkan la dgn kaki die yg sakit,badan yg x sehat, die gagahkan jugak dlm pjlanan 7jam tue. bile diingat balik,hati ni sebak je.aku xkesah la org nak kate ape pun hati aku ttp akan trime ayah aku seadenye.andai ni yg Allah yg tetapkan untuk kmi sekluarge, aku rdha.mcm yg akk aku kate ALONG "aku da redha nur gan hidup kite skrg, klu ade org lain yg dpt jage ayh and ayh da ade fmly baru,aku trime,asalkan org tu jage ayh dgn baik.jge mkn mnum ayh,skit peng ayh " .dia jugak prnsang aku,selalu bg kate smngat.tmpt nk luahkan masalah.mmg kakak plg sempoii la.haha.~ tpi sbnrnye mgkin aku gan akk aku silap . MAK .mak aku la org yg paling tabah dalam hidup ni ,kalau nak diikut kan pasrah,mak lg pasrah.mk lagi sdh.mak lg redha.walaupun aku x ade kt tmpt mak,tp aku tau rase hati mak.WANITA yg byk rangsang anak2 dia.yg mmbakar kan smngat kami.yg sentiase ade kat sisi anak2 dia.yg membekalkan senyuman pd kami walaupun hati dia sndri xde sape yg tau.IDOLA pade aku. rndu sgt kat mak. mak....rindu nak mak peluk nur bile nur tgh tidur..ayah..rindu nak ayah pjuk nur bile nur tgh merajuk .. rindu dgn kenangan mase fmly kite mcm dlu.mak mara nur,ayah yg pujuk.along,angah,alang marah,sakat nur,ayah yg sebelahkan nur ..RINDU ..ayah paling x suke tgk aku nanges,nti cnfrm la die mara blk. mak plk susa ati bile tgk anak2 dia sedih.nanti dia bole nanges same . so, please don't make me cry okey . nanti mak and ayh saye susa ati . so, please, dun2. ahah~ ~ (sebenarnye saje wt gelak padhl taip smbil leleh air mate nih! ) ngeeee ~ ~  haaa... aku ade 2 org bodyguard ! haha.. angh and alang.amik korg kne label bodyguard gan aku .heeeee ~ .ape pun jadik kat aku.dorg 2 nie akan kawal, leleh sbb bf pun dorg naik angin ~ AWAS mybf ~ haha . mase skola klu de org usya aku pun dorg mara walaupun member dorg sndri .ish3.pelik la abg2 aku nie . haha .lawak kdg2 gan dorg nie. lagi2 adik-beradik kami mmg suke bahan org ..hehe . ANGAH~ abg yg terbaik.walaupun die x tnjuk.mak penah cite "angah kau kate slgi kau x abis blaja slgi tue die x fkr nak kawin,dia nak tanggung kau dulu,pastu bru die fkr tu sume" . teharukan? hmm.dia same mcm ayh xbg aku stakat DIP je . tapi smpai bile aku nak beban kan kau angah . hmm. ALANG ~ haha. suke sgt gan die, bodyguard terbaik aku tu,disbbkn xnk kwn die msg aku smpai die x apprve aku kt fb dia.ish klaka weyh! haha . apela,aku tau la nk jge dri.aku tau mne yg korg x suke. aku akn ikut slgi aku tau mne baik buruk die.tapi aku suke alang jge aku mcm tu . care kot.haha . aku tau ape korg buat adela terbaik untuk aku .~~

MOHD KHIR MOHD NOR
ROKIAH ZAINAL
MARIAH MOHD KHIR
MOHD NAZRI MOHD KHIR
MOHD NIZAM MOHD KHIR

mereka la sumber inspirasi aku . pembakar semangat . bodyguard . pemanis . madu . segala2nya dalam hidup NUR FATIHAH BINTI MOHD KHIR .


3/10/11

padan kat kau tyha !

    malam tadi padan la dengan muke aku. tu la sape suruh sombon sangat, keras hati, keras kepala, degil . ketegaq liaq sangat ! orang tu da pujuk kau mengada-ngada nak merajuk panjang2 . hurmm .. orang da sayang aku, aku plk nak wt hal. tak tau nak hargai org lain . tlampau degil. betul dia kate, dalam hubungan ktorg seboleh2nye dia cuba nak ikut kehendak aku, tapi aku je tak tau . ape yg aku nak, aku nak pergi dia cuba nak tunai kan. aku je tak tau nak hargai dia . kenapa sikap degei aku ni menjadi2 .. memang tak patut aku ckp mcm tu semalam . tapi aku langsung tak maksud kan . 

ASHRAFF SYAFIQ,NI SENARAI PERKARA YANG SYG NAK ABG TAHU yang.... 

  • syg tak ada niat langsung nak sakit kan hati abg, kalau hati syg sendiri sakit buat mcm tu .
  • i need ur attention .
  • i need ur care .
  • walaupun mase tu syg tgh merajuk, tp sebenarnya bila abg tgh pujuk syg tu syg tegelak bang, sbb abg suke main2. mara syg jdi kurang. tp kan syg ego, syg tak nak tunjuk sbb nanti abg tak nak pujuk syg .
  • kalau syg kate benci tu tak bermaksud betul padahal syg bertambah syg .
  • mane mungkin syg nak abg ilang dalam hidup syg kalau empat tahun syg bagi hati syg kat abg .
  • tiap ape syg kate mcm yg semalam langsung tak de makne , syg tak maksud kan.
  • abg kate abg kenal syg, msti abg tau sygg mcm mane kan .
  • syg sayang abg, iklas bang .
  • sikap abg yg main-main tu buat syg sendiri ketawa , tp syg tak tunjuk.
  • kita jauh, jadikan syg rindu kat abg tiap hari. tapi syg diam kan je .
  • abg sabar dengan syg .tp syg ego tinggi.
  • bila syg melenting abg diam. maaf.
  • banyak benda syg nak gtau abg, tp benda tu syg tak dapat nak luah, kalau la syg dapat jumpa abg sekarang.
p/s : abg, maafkan syg ye. syg tak de niat nak kate mcm tu. syg tak maksud kan. sumpah.
       syg tetap syg kan abg . cume 1 benda yg syg harapkan yg abg tak kan berubah hati lepas ape yg jadi
       semalam . 

                 my love for u will never end , i promise that .   

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...