tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

6/17/11

kesah seram ! jangan tutp mata mase baca ! :AMARAN:

Sila segarkan mata yer utk baca....
Alkisahnya macam nie..ade satu hari tu atau behari-hari..dekat sebuah pejabat & kelas...atau berbuah-buah pejabat atau kelas........

ishhhh..asal kat kelas je..mesti menguap-nguap..mesti macam mat/minah lalok..bukan sebab tak dapat "barang"
laa..tapi sebab tak dapat tido..kekadang tu sampai mate berair-air..bukan sebab nangis laa..tapi sebab tak tahan menahan mata nak tido..

alaaaa..kerjaaa...bila kat tempat kerja je mesti korang terhanguk-hanguk kan..lagi-lagi bile kerja nye tak ade..nak menunggu time balik tu mcm satu penyeksaan kan..kekadang saje amik inisiatipp purak2 jatuhkan pen kat bwh..sambil amik..saje melelapkan mate sekejap sambil kpla buh kat atas kerusi kan..tak pun..time solat..sesaje lame2,,solatnya tak lame mane,tapi selebihnye..yg adooo..

So kat cni saje nak share gn korang cara-cara ilangkan rasa mengantok..korang nak tau ?nie dia :-

1)  sediakan satu baldi air sebelah korang,tak kesah la dalam kelas ke ofis ke..pastu pesan awal-awal kat    
kawan korang tu nampak je korang tpejam ckit terus simbah dengan air 1 baldi tu .^.^

2) kalau rasa mengantuk je..korang berlari-lari @ buat senaman paling agresif kat situ jugak . kalau di tanya,kate :"ikut suke saya la nak buat ape pon". janji mengantuk korang ilang . ^.^

3) buat kerja sambil geleng-geleng kepala seberapa banyak dan laju yg korang mampu. alaa buat macam lagu yg goyang2,goyang kepala goyang tuh?? ^.^

4) bila rasa nak menguap je, cepat-cepat korang tampar-tampar muke korang.pastikan kekuaran menampar tu beganda yer. confirm la korang tak mengantuk. cuma penin ckit je . ^.^

5) last sekali. cara nie paling berkesan sekali. kalau korang rasa ngantok je,ke pegi bejalan ke arah dinding & korang hayun kan kepala korang seberapa banyak kali hingga mengeluarkan sesuatu yg pekat bewarna merah. confirm yg nie!!!!korang tak ngantok da la..cume korang tak akn sedar kan diri je ..^.^

p/s: grrrrrr..sori kengkawan!haha..tips tak betoi.saje dok mengada-ngada taip..hehehe,,sori naa..

6/14/11

korang percaye hukum karma tu ke??=="

korang percaya dgn hukum karma?bile kite tengok balik kekadang ade diantara kite yg akan kate "aku pcya akan hukum karma,aku takut nak buat sebab takut kan pada hukum karma" ade jugak yg cakap "ye hukum karma tu mmg wujud sebab aku penah kena"..


Tapi sebenarnya hukum karma bukan lah kepercayaan dalam islam. tak ade satu pun nash Al-Q yang menyebut mengenainya walau didalam hadith sekalipun .

Hukum karma adelah kepercayaan kaum lain iaitu "hindhu". Hukum karma yg membawa maksud "pembalasan atas perbuatan baik ataupun buruk oleh seseorang yang akan dibalas didunia .

Mengikut keprcayaan hindu musibah adelah hukuman daripada sang karma (tuhan) disebabkan seseorang itu melakukan dosa .

Firman Allah S.W.T dalam surah Al-Zalzalah ayat 99:7-8 :-  barangsiapa yg mengerjakan kebaikan seberat zarah pun, nescaya dia akan melihat balasan nya . Dan barangsiapa yg mengerjakan kejahatan seberat zarah pun nescaya dia akan melihat balasannya pula .

Ayat diatas menerangkan bahawa Allah tidak pernah menzalimi "perbuatan yg tidak adil pada manusia", terutamanya kepada mukmin . bahkan Allah akan memberikan balasan pahala sekalipun pada mereka yg melakuakan walau sekecil zarah kebaikannya. begitu juga terhadap yg melakukan walau sekecil zarah kejahatan .

Hukum karma adelah berbeza sama sekali dgn konsep "dugaan" dalam islam. yg menganggap musibah adelah sebagai dugaan .


p/s :- just share dgn korang je .jangan terlalu taksub mengata kan kewujudan "karma" dalam islam. ok. ^.^

6/10/11

seth tan betul

hari ni bedik2 mate je terus amik laptop kat ruang tamu disebabkan abg aku gune malam tadi..so amik laptop kat ruang tamu..mula kan langkah seterusnya dgn membuka laptop..(oitt tak kan gtau satu-satu kot)..grrrrr..
amik langkah membukak fb dolu..pastu belek2 you tube..nak mencarik c hana tajima..line pulok lembab dahhh..
maleh tgk lelame..so bukak la blog hak milik sendiri..pepagi tetibe teringat pasal seth tan.ewahhhh!!ke ctu pulak..
obses giler dah nie.pepagi lagi membayangkan beliau..

tak tau la pasal ape kan.tapi bile tgk seth tan dalam drama nora elena tu bagai tercarik2 hati ini..hakhakahk..adoiii..perghh..teringin cik bedah dengan lelaki yg serupa itu..(mentang-mentang bc novel namaku bedah terus bedal bedah)haha..

akibat penangan c seth tan tu aku jadik tak sabor2 nak tunggu isnin ni nak nengok drama tuh..ee seth tan betoii!!!grrrr...

sesampai kan aku pon ase teringinn nye kalau-kalau dapat lelaki macam tuu...wahhhhhh..angan..tapi..tak la over sangat..sebab aku bsyukur dengan ape aku ade skrg ! definitely !!alhamdulillah~

tapi...kalau die jadik mcm seth tan tu pon tak pe jugak kan? tak nal sebab rupa..tapi cara je..sweet tau!haha
yela..sape yg tak nak lelaki "care" "syg binik" cmtu kan..sanggup buat ape je..bagi die isteri die 1st..wahhhhh sejuk mate memandang..heeeee..

kepada dia..bole kah anda menjadi seperti SETH TAN ??haha..

                      

6/7/11

dolu & sekarang

hye korang..sejak-sejak keja nie jadik jarang nak menghapdet..
tak lah penat pun..cuma cepat terasa ngantok..kalau tak tido awal..memang kat tempat keja mata amat steam la kan..heee

today nak kongc gan korang pasal dulu & sekarang..perbezaan dalam kata halusnya "membesar" haha..
nak tau sebab ape aku buat pasal nie?sebab aku baru dapat koleksi gmbo dulu-dulu..hee
so amat besat la perbezaan dia..kalau korg pon jumpe gmbo2 korg yg lama msty korg akan gelak balik kn tengok muka muda2 dulu..ya ampun..skrg & dulu msty beza kan?ce korg tengok balik pic korg dulu n skrg..
pastu bezakan..macam before & after..pergghhhh..beza..haha..kalau korg msty skg lagi vogue kan..
aku tak ade nye..skrg makin membesarkn badan..grrrrrrrrr!
OMG!!!ape da.. tu la bila abis je spm makan tak sudah macam la mase spm tu berpuasa..haha..
korg tak caye..suda2..malas nak taip pepnjg sbb nantok da..ape aku melalut nie pon tak tau laa..heeeee..
nie la before & after nye~~







6/6/11

patut ke menipu ??

hye korang...hmm..malam ni mod tak berape nak gud2...hmmm...byk hmm2 jelaaa...sakittnyee hattiiiii!!!!!!!!eeeeeeee!!!geramm!!!!!!!!!untuk pengetahuan sape2 yg terasa aku paling BENCI org yg menipu aku terang-terang!!!sakitnye hati malam ni bile di tipu!!!puas ke menipu?????rase ape??coklat??strwbrry????vanilla??blackcurrnt??rase apeee???cite ckit?????????pk diri sendiri je eh???pk org lain tak??kalau korg lah kan korg suke tak org yg memang "suka" sgt menipu nie??tolong lah!!!!benci tau!!hmm.. k la..tetibe tak ade mood nak taip panjag2..sebab tengah teramat "PANAS"...

p/s:- mmaf kalau kasar..angin tak ok mmg cmni..

6/4/11

best ke jadik orang yang baran ?

Hye korg ! kali nie sebelum nak merehat kan mate tangan ni mengedik2 nak menaip. so aku pon mengedik2 nak tulis entri yg bertajuk " best ke jadik orang yang baran ". nak tau sebab ape? sebab aku baru lepas kena marah dengan abg aku .hahaah..ape pon tak boleyyy !

Nak kongc lah kat korg kan aku ade jugak bekawan dgn org yg cepat marah nie. lepas tu tak di nafikan aku pon kaki baran jugak . kadang2 disebabkan sikap baran nie kite bole di benci orang .nak tanya perlu ke kita baran dengan semua org ikot sukesuki kite je ? ewahh3 kau pk org tu tnggul batu ke nak baran tak tentu pasal? ade mase sebab benda kecik pon akan di jadik kan isu .bukan tu je pertanyaan pon boleh sebab kn nak marah tak tentu pasal . 

Hye saudara saudari .. best ke marah2 orang nie ? hmmm..ade sesetengah org yg marah sebab nak dapat kan kepuasan . selagi dia tak marah selagi tu dia tak puas .ade jugak marah sebab memang2 marah sebab ape ? sebab kawan atau org sekeliling die yg buat die betul2 marah . ade jugak yg disebabkn marah or baran tu memang sikap die? tu aku tak tau nak cakap la..bukan tak boleh nak bersikap baran tapi beragak2 lah kan..jangan sampai kan kite terlalu baran & marah tak tentu pasal sampai buat kan org sekeliling kita beranggapan yg bukan2 mengenai kita.selain itu akan menyebabkan org takut untuk "mendekati" kita .korang nak ke mcm tu ? kalau boleh jgn lah sampai org takut dengan kite . itu menjadik kan kita kurang kawan ..

Tapi..tak jugak dinafikan..ada di antara si baran yang hanya akan baran atau marah pada sesetengah org yg "bertuah" .sebab ape ye ? tak tau la .tapi bagi aku mungkin sebab hanya dengan org tu dia berani marah atau nak menunjuk kan atau emosi die . Ataupun sebab die tu penakut nak marah org yg lagi baran dari die.. haaa tu amikk kat kau lah . ape kesss nak baran ?? 

Kalau nak ikut kan terpulang pada masing2 lah kan nak baran ke hyper ke amende ke . tapi korg kena jugak fikir kn org lain. hati org lain . kalau org sekeliling korg leh tahan dgn sikap baran korg tu tak pela. tapi kalau tak ?? tak ke kesian ?..kalau boleh buang lah jauh2 sikap macam tu . dalam dunia ni kita nak ramai kawan bukan ramai musuh . makin kite dgn sikap mcm tu makin ramai lah yg akan menjauhi kita . alangkah indah nye kehidupan kalau kita happy go lucky je kan ? aku tak lah kata tiap mase nak happy.hidup kalau tak berduri2 tak syok lah jugak kan..heee..

Buanglah sikap baran kita tu . relax je .bile kite rase nak marah org lain ape kate kite amik bantal kite tekap muka kite n jerit kuat2 ! puass!! haha..kalau aku, aku buat mcm tu . tak pun aku malas nak melayan aku melayan diri sorang2 .lantak kau lah .mase tu amik mase untuk tenangkn diri dulu..diam je dulu lepas tu baru aku cakap dgn org tu .kalau tak nanti memang "singa betina" aku dtg lah .tu sebab aku kekadang diam dulu dah lama2 baru aku bckap.tu kalau aku ase bgg n nak marah kat org lah .kang tak pasal2 org tu .haha..

Semua ni aku taip bedasar kan pade yg ikot suke aku nak yaip lah kan.heee..memang saye SS pon..haha..ape pon tak boleyy !grrrrr..oke lah kengkawan .mate harus di tutupkan esok ade ketering .untuk mengkaya kn diri  seharian . so mau rest sudah . cukup jela untuk entri kali nie . hope korg like ! heee..nite kengkawan !

p/s :- "aku" lebih selesa mmbahasa kan diri sebagai " aku" kat belog nie..hope korg tak kesah kan.terkasar bahasa trsilap kate harap di maapkan...heeee..sygs kawan2 sume 

6/3/11

someone yg suke melukis dalam hidup aku ♥

Assalamualaikum..hye korang sume ! sejak2 nie jarang dah nak menhapdet blog nie..pasal keje.. org da ade kjya skg..ecehhh..padahal.. heeee..al kisah pade entry kali nie bukan lah aku nak cite pasal gurlz yg panas pasal blog die tuh . bukan jugak pasal salih yaacob kawen istri ke4 ke.. lagi lah bukan pasal salma mentor tu janda anak 1..langsung lah bukan pasal shahir af8 tu bcnta gn rozita che wan yg kiut miut tu.. tapi hakikatnyaa..nak introduce kat korang my 2nd brother..yang begitu handal melukis..name si polan tu nizam..wahh3 kau hebat lah bangga ditulis dn digah2 kan...megah la yer bile dikate kn hebat..alah xla sehebat mane pon..tapi bole la carik makan..haha..abg aku nie mmg suke melukis..tp satu je..kalau mnx lukiskn muke kite sndri mmg die bkire..eh3??sebab ape lak aku mengexcitedkn diri nak tulis pasal die nie??tak sebenarnya nk ampu je lebih..mintak die baya kn duit bb bulan nie..haha..bole teqa tu mohd nizam bin mohd khir??anda begitu segak skg..haahahahahakkktuihh!!grrrrrrr..udah2 lah yer..die nie tak bole di gah kn sangat karang betambah besa bibir beliau yg dikate kan serupa "NABIL" tuh..hahah..maap la yer angah..haha..cakap je tak guna kan.so aku nak tunjuk kat korg la hasil kerja die yg memang "tak seberapa" tu..heee..

v
v
v
v
nie empunya name dgn buah hati die ler..
bawah nie baru hasil die..

v
v





 tu jela..tak dapat nak letak banyak..nanti dia megah pulak.. hope korg enjoy dgn lukisan dia 

TATA~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...