tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

7/31/11

ribena lagi ke?selamat berpuasa kawan2..

tetibee............
arini sebelum tito nak meng update blog~
sebab?sebanye....
NAK UPDATE pasai
aku dah meningkat 20tahun da pn..angka 2??
wahhhh tua da la ko tyha oit..
ape ingat ribena lagi?HAHA
btw..tengs pade yg wish bday aku..pd kawan2..
n pade classmate..naqiudin..yg bagi aku cadbury 2..hee..twngs weyh!!

adik angkat aku kate..(faeizah hamidi)
"akak,akk dah meningkat angka 2 da..tapi kite tengok akk ni tak matang..
pasni akk kne lagi matang dari kite..care akk cakap tu..pngai akk tu..kne matang"
HAHA..
mcm budak2 lagi ke aku...
akak matang kot dik,xkn akk nk surius je..:)
tapi insyaallah akk akn cube ape adik pesan tu..heee
bday tahun nie..dpt adiah ape plk dr "dia"?
HEHE..
rantai leher...
benda yg aku nak kan sangat..
simple..tapi menarik...
buah rantai yg bhuruf A.
BILE die tny A untuk ape?
aku jawab la A untk abang @ ashraff..
harus bukan??
HEHE.

FAMILY..
dari ALANG~
INO 4? name mnje i ler ceq...HAHA
terima kasih alang...sedapp kek nih!!blueberry..yummyy~~

31hb bday aku..dan 1hb8 kite umat islam semua mnyambut bulan ramadhan..
pastikan korg semua puasa pnoh thun ni.pompuan di kecualikan la kan..
heee
last dari aku utk post kali nie..

 Moga hidupmu bersinar dengan keimanan. Matamu bersinar dengan ketakwaan. Hatimu terhibur dengan kalimah Tuhan. Akhlakmu indah bagaikan Al-Quran. Selamat menyambut bulan puasa dan selamat berpuasa. Jangan tak puasa tau...

khas utk kengkawan semua~

7/26/11

tak abis2 gado.ni fasha dengan tizz zaqyah pulak..aishhh

Aishhhh artis sekarang nieh..tak abis2 gado..ni pasal fasha gado dengan tizz..alahaiiiii..
sebab faura je pon dorg gado.ingat kan sebab sape la..korg tak pecaye? ce tengok kesah dorg gado .gado kt fb lak tuh...







heeee..sebenornye ni main2 je..komen2 tu telah pon di edit oleh si pakar yang bijak pandai..
buat suspen je....

p/s: just for fun.

7/19/11

kegilaan kengkawan sem yg lepas2 ♥


serius rindu nk buat video macam nie lagi . ingat x ade satu video yg kite
rakam kat dpn bengkel plastik tu . yang ade buh kat post yg lame2 tu,(TEKAN)
tengok balik . leh ketwa sorang2. :)
P/S: ape pun..sayang korang sangat2 ..

7/18/11

sunburn? tidakkkkkk!!

posting kali nie ! "sunburn" . yea kulit muka saye terbakar !
yess suke nyee!! hampehhh !! sape yg suke kulit muke tebakar? cecite...
xde nye yg suke. kalau org lain tak suke nie kan pulak aku kan. 
maklong lah.. eh3..MAKLUM lah, semenjak balik poli, lagi2 sekarang dok uma sewa, gi kelas jalan kaki,
balik pon same, so panas terik matahari tuh da sebati la kan. lagi2 tang muka nie ha.
adoyaiiii . tak sukeee..!!bukan nya aku nya ape, tapi huduh bebeno jadiknye. dala muke huduh, betambah huduh la kan. ni lah akibat nye disebabkan kulit muka terlalu nips sangat, jadik cepat bebeno tebako nye.

disebabkan da "sunburn" sesgt kan. aku try search tips kalau "KULIT MUKA TERBAKAR" .
dapat la yg ini tips nye :-

            Umum mengetahui bahawa pendedahan berlebihan kulit wajah terhadap sinaran matahari boleh memberi efek tidak baik terhadap kesihatan kulit termasuk risiko mendapat penyakit kanser.



Pendedahan berlebihan terhadap cahaya matahari jelas terbukti apabila kebanyakan daripada kita mengalami gejala kulit wajah terbakar ,yang juga disebut-sebut orang sebagai ’sunburn’.Memang menjengkelkan terutama bagi mereka yang sebelum ini memang ketara cerah,tiba-tiba sahaja terpaksa tampil ‘gelap’….Lebih menyakitkan hati,apabila terpaksa menunggu lama untuk kulit kembali ke warna asal.
Namun,jangan bimbang.Sedikit petua cuba saya catatkan di sini,untuk membantu anda mencerahkan semula kulit wajah yang ‘terbakar’ tadi. Tunggu apa lagi? Jom cuba..!
1. Campurkan satu sudu teh susu tepung,satu sudu teh jus lemon,satu sudu teh madu bersama setengah sudu teh minyak badam.Gaul sebati bahan-bahan tersebut lalu lumurkan campuran itu ke seluruh wajah dan biarkan selama 15 minit. Bilas dengan air bersih.Petua ini bukan sahaja dapat mencerahkan wajah,malah mampu melicin dan menghaluskan kulit.
2. Sapukan wajah dengan sedikit serbuk kunyit yang dicampur dengan jus limau nipis.Biar sehingga kering,baru dicuci.P/s: untuk pengetahuan anda,jus limau nipis adalah agen pemutih semulajadi yang paling berkesan.
3. Kisar tomato bersama jus limau nipis sehingga lumat. Sapu pada wajah dan biarkan selama 20 minit sebelum dibilas. Lakukan 2 kali sehari selama 2 minggu untuk kesan menakjubkan!

macam mane? ase2 aku patut cube tak ? haa jum3 kite ngetest sesame (tuk sape2 yg macam aku lah) heeeee.

p/s: kalau kulit muke kite muda lagi jgn la gune macm2 sangat krim atau toner yg cmpur2. tak pasal2 kulit muke jadik nipis. nie la padah nye ~ :)

7/12/11

my lecture say..korean drama is good~

tadi masuk kelas BI yg pertama untuk sem nie. dapat pulak lecture BI yg okey. macam biasa pas daftar modul, kami kena kenal kan diri lah kan macam "MARI KEMBALI KE TADIKA". haha.
1st kali kawan aku c siha kenal kan diri dia. then aku. miera, enna & adeq. tu bagi budak perempuan dolu lah kan.

Tapi..
turn adeq, die kena bediri kenal kan diri lame ckit. sebab adeq, siha,n miera kate hobi dorg tengok tv.
lecture tu tnya la "what kind of drama"?.pastu berpanjang-panjangan lah kan .
lecture tu tanya lah. kamu minat drama melayu je?selain tu?cuba kamu tengok korean drama.jalan cerita dia. pelakon dia.semua nya jenis yg boleh kita contohi .especially lelaki dia. very maskulin. caring. dia cerita lah macam mana kisah2 dia.tapi dapat tang drama melayu semuanya kisah suami pukul isteri,bergaduh la.rogol la.cuba bezakan.kate lecture aku lah kan. so mulai sekarang tetiba minat tengok drama korea.
haa pastu post yg nie khas untuk budak kelas aku iaitu naqiudin~ 


p/s untuk ko naqiudin : rugi weyh ko tak masuk kelas BI . kalau ko ade tadi confirm kembang kuncup je dengar puan tu cerita pasal korean drama. terbaaekkk tak weyh . HAHA.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...