tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

2/26/13

''Life Must Go On'' Nikmati hidup Masing2 .

Assalamualaikum..

Wahhhh..Dah lame rasanya tyha tak jenguk blog sendiri, tangan ni rase kebas2 je nak taip macam dulu, otak pun da bermain dengan kata2 untuk diputarkan melalui penulisan. Lepas je selesai practical tyha pun dah tak buat entri. Malam ni berkesempatan, so tyha gunekan semanfaat yang ade, ni pun disebabkan Minggu lepas tyha ade terbaca status someone dulu kat poli kami sekelas, dia minta tyha padam gamba die yg kat blog tyha ni, orang da minta kan,takkan kite nak simpan lagi. It's okey for me, sebab before that kami ade perselisihan kot, tak tau la, benda da lama, tyha pun da cakap pada diri lupakan segalanya yang berkaitan, sebab bagi tyha kami dah ade kehidupan masing2 sekarang jadi tak perlu lagilah kite usik kehidupan orang yg mungkin bukan lagi teman kita..Teman,kawan,rakan,sahabat mempunyai maksud2 yang berbeza bagi tyha. Ermm, dipendekkan cerita Dia minta tyha padam gamba die,dan malam ni tyha akan tunaikan permintaan die tu, walaupun dalam diri kami tersimpan seribu satu persoalan, tp tyha tak pernah terfikir sebelum ni nak padam gamba die, mahupun di Fb,Folder kt laptop atau blog, tapi kalau itu yg die inginkan tyha akan padam bukan sahaja kat blog,tapi tiap pelusuk yg ade.

Untuk dia, kalau ade perselisihan antara kita, tyha tak kate tyha betul, serius tidak sama sekali, tapi bagi tyha, tyha ade silapnye jugak, sebagai manusia kite tak lari dari kesilapan,dan tak ade sape pun yg sempurna, tyha mengaku mungkin tyha salah, tapi perlu juga diingatkan, masing2 ada watak sendiri dan masing2 memainkan peranan dalam watak2 tersebut, bagi tyha tak de yg betul antara kite. Tepuk dada tanya selera. Tyha jugak nak ingatkan, tak semua orang yg ade disebelah kite adalah teman sedih atau gembira, tapi berwaspada la sebab dalam dunia ni penuh dengan lakonan, ada antagonisnya..Cuma kite tak nampak, berhati2 dengan orang sekililing kita walaupun dia kawan baik, Rambut sama hitam,hati lain2..Dan ape jua rahsia kite haruslah disimpan tak perlu berkongsi walau dengan kawan sekalipun.Percaya pade diri sendiri bukan percaya pada orang, hanya kite yg boleh menilai samaada ia racun atau madu, be careful ya my ex bestfriend..

Ouh dan dulu tyha ade cakap dengan someone ni, yg tyha nak undur diri dan biarlah benda ni macam ni je sebab yg pasti tiade kesudahan,dan tyha minta biarlah kite buat hal masing2. kalau die masih ingat lagi la, jadi tyha minta die respect permintaan tyha yg tu, tak perlulah rasenye kite ambil tau hal masing2 lagi, better kite jage kehidupan kite sendiri, perjalanan hidup kite masih panjang, kenape perlu difikirkan tyha yg die anggap bersalah ni.Tak perlu rasenye. Tyha bahagia dengan kehidupan sekarang, kate orang hidup tak kan lengkap tanpa kawan,tapi bagi tyha hidup tyha tak kan lengkap tanpa keluarga dan Allah S.w.t. Bile tyha down keluarga yg akan menggembalikan senyuman tyha dengan berkot doa yg tyha mohon pade Allah..Baru tyha tau mase tu cume berapa kerat je Sahabat tyha..


Korang, terima kasih sebab mematangkan tyha, tanpe diuji tyha tak rase tyha akan sekuat sekarang ni, In sya Allah..Tyha mohon, kite jalani je kehidupan masing2..kite lagi bahagia macam ni kan..Tanpa perlu sindiran dan pemain belakang tadbir. Tyha Doakan yg terbaik untuk korang,terima kasih sebab pernah jadi Sahabat tyha dulu..Mohon Maaf dari tyha,halalkan segalanya.. tyha tau korang akan bukak blog tyha..Untuk die yg minta tyha padam gamba nye tu, tyha da padam..maaf sebab sebelum ni tyha pinjam gamba untuk letak kat blog ni. Life must go on.. PEACE .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...