tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

10/30/12

kenal diri sendiri dulu sebelum JUDGE orang lain.

Assalamualaikum (:

Mulakan pagi mu dengan senyuman .. Hari ni cuti, company bagi cuti, so ape lagi, yeaahooo! Cuticuti duduk uma jjela, kemas ape patut untuk pindah minggu ni ! Banyak problema yang jadik, tapi lepas tetap lepas. Hadapi dengan senyuman. Hope esok lebih baik dari sebelum ni. Tinggal sebulan je lagi untuk selesaikan tugas sebagai student practical, lepas tu Insyaallah amik lesen kereta terus, ade rezeki, kerja sementara konvo .Tapi hari tu ade jugak Head tempat practical tu tawarkan lepas ni nak sambung keje situ tak as Junior Officer, emm entah lah, sekarang pun dalam pertimbangan lagi, nak atau tak .. Macam tak percaye jekan .. Okeylah, apeape pun aku nak happy je lepas ni. DAH TAK NAK fikir kan benda yang remeh dan temeh ! DAH TAK NAK salah kan orang lain ATAS KESILAPAN SENDIRI.  RASENYE kite LEBIH KENAL DIRI KITE SENDIRI .diam itu lebih baik ..




10/24/12

Pujuk lah cepat :(

Rindu kau ... Sangat-sangat .. Minggu lepas minggu yang sangat-sangat bahagia aku rase kan .. tapi minggu ni ....




Rindu saat ni :'( .. Mane kau syafiq .. PUJUK laaaa ..Aku tunggu dari semalam ....hmm

10/11/12

kite pasti akan merindui satu sama lain . PASTI


ASSALAMUALAIKUM <3

Macam biase . sebelum tido sejak kebelakangan nie mesti aku nak update blog. Dunno why. Tapi aku rase terkurang beban sikit dengan taip ape yg dalam fikiran aku sekarang ni. Bukan tak ade someone untuk diluahkan.. Tapi.. Kadang-kadang orang tak faham ape kite alami.. Benda tu pahit ke,manis ke, hempedu ke. Tak sape tau. Bagi aku, perlu untuk aku diam dan perhatikan je.. Macam yg selalu aku ungkapkan, SILENT IS BETTER :) .

Aku tak marah sape-sape, sometimes benda berpunca pada kite sendiri, tak ada isitilah sape salah sape betul. Sekarang aku cube belaja dari kesilapan. Manusia tak lari dari buat silap. Mulut kate lain, hati kate lain. Walau mulut kate lupekan, tapi hati masih merindui. Kenangan yang pernah kite buat tak kire la dengan sape pun, benda tu sukar untuk dilupakan. Bukan maksud sesuatu tu da sampai ke penghujungnye, tapi biarlah buat waktu ni, keadaan macam ni. Tapi aku pasti, satu hari nanti "kite semua" pasti akan merindui satu same lain. Pasti ..

Yang lepas biarkan lepas.. Tapi biar lah keadaan macam ni dulu .. Dalam kamus hidup aku sekarang tak ade istilah mempercayai. Telinga mendengar, tapi hati menilai. Aku tak nak menilai orang hanya dari mulut orang yang lain, tapi biar lah aku menilai dari pandangan mate aku sendiri. Aku tak marah atau benci sape-sape, tapi hati aku sangat-sangat sayang dan rindu mereka yg pernah ade di sisi aku.. biarlah takdir yang tentukan perjalanan seterusnya. Walau ape pun, aku tak pernah melupakan mereka, sebab mereka pernah mewarnai hidup aku . Thanks 4 everything.. Love and miss you all.. Take care :)

10/9/12

Give up...

YaAllah.. betape susahnye aku rase nak dapat segenggam Diploma. Perit betul aku rase praktikal ni. Sumpah aku give up.. Aku da penat bile hasil kerja yg aku buat ikhlas orang tak hargai. aku tak mintak habuan wang ringgit, cume aku mintak sedekah kan lah markah praktkal dekat aku..tu je, aku nak markah aku tu je.. tapi kenape ni yang aku dapat. Kau tau tak macam mane peritnye,susahnye aku nak sampai kat tahap ni, semate-mate nak dapatkn segenggam Diploma, kau tau tak rasenye macam mane??? Tk kan?? sebab kau tak penah alami.. Thanks .

10/6/12

Ade aku Kesah ?

Assalamualaikum <3

Hye kawan ! Lame pulak rasenye tak update belog ni .. Tak menyempat katenyeee . Okey, jujur la, aku rase praktikal ni keja aku banyakkk sangat-sangat sampai kan laporan harian aku isi mase cuti . Mesti nak kate malam kan boleh tulis, ohhh tidakk. Capekkk bangatt sih, so ari minggu je yang sempat tu pon tulisannyee, macam DOKTOR... hewhew.. Ni pon menaip sambil menguap-nguap dan linangan air mate di pipi, bukan sebabb sedih.. Bukann. Tapi mengantok ! Mesti nak kate, elehhh pegi la tido. Memang la nak tido tapi sebelum tu, ni kan dairi aku so bile-bile mase aku nak update ikut suke hati i la kan.. hihihi.. Rase macam nak borak and luah something kat sini, sorang-sorang, sebab sambil menaip mulot aku terkumat kamit. Gila kan? haha.

Okey bukan tu luahan nyee. Sebenarnye nak share, pasal prinsip aku sekarang.. AAK?? Sebabnye, aku dah tak kesah ape orang nak burUk-burukkan belakang aku. SERIOUSLY, langsung TAK ! Tak kire la mane lokasi nye, spe orangnye, aku kenal ke idakk, yang penting ADE?? Ade Aku Kesah? Selagi anda punya hak untuk bersuara, untuk berkata, anda dipersilakan untuk mengutarakan kat sape-spe pon.. Takk.. Aku tak kate anda tu mengumpat, mengata atau KAU TU BAGOS SANGATTT, takkk sikit pon tidak.. Aku anggap benda tu lumrah, seperti melayan kanak-kanak yang ingin kan gula-gula. Bile tak dapat, mule lah memberontak.. Sebab tu aku tak kesah, kalau budak nk gula-gula, die memberontak, kite turutkan kemahuan die betol tak? Macam tu la aku nak buat sekarang, just ikot je. Aku tak marah, sebab kanak-kanak kan sebab tu aku kate ADE AKU KESAH.. Buat ape nak marah, sendiri ade akal fikiran.. So ape kegunaannya? Satu hari nanti penat la kan... Sekarang waktu die, i okey je.. Sile kan la mengutarakan ape saje selagi boleh, sebab aku bahagia dah macam sekarang ni, sangat-sangat.. Dipesilakan bersuara yea. peace :)

Baru boleh tidooo ....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...