tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

12/16/11

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011

ASSALAMUALAIKUM

blogwalking petang-petang nie..and then bukak la blog Lyssa Faizureen.. terbaca satu entry die yang die buat Segmen Saya , Blog Pelajar IPTA 2011 . segmen yang terbuke untuk student IPTA je..

nak join? klik dekat banner atas nie :)

Dalam segmen die tuh die suruh jawab soalan yg die berikan. nie ha ---


i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?
ii - Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :) 


U?? saye politeknik je lyssa..halal la yea..nak jugak join :)

okey cik lyssa. saye student politeknik je.politeknik mane? Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah. panjang sangat kan? ringkasnye, POLIMAS je :). sekarang bakal masuk sem5 kat situ, dan Insyaallah kalau ade rezeki, akan genggam segulung Diploma bagi jurusan Kejuruteraan Mekanikal Plastik. ape tu Plastik? belaja ape tu? buat ape tu? keja ape nanti?? amboi3..tu la selalu soaln akan org tanye bile sy gtau amik kos tu. nie bukan pilihan mase apply dulu, tapi da rezeki dapat n tak nak lepas kan peluang.maklum la,dulu dpat je tawaran memang excited la kate kan..tak dapat U. Poli pon bagus jugak ape.nak kate mnyesal?? ade la sikit , tapi sy yakin, kalau ade rezeki, tak kire kite amik course ape pun, kalau kite usaha, rezeki sentiasa mnyebelahi kite kan..aminn..lagipun kadang-kadang saye bangga dengan course yg saye amik ni, sebab saye belaja buat sesuatu yang tak semua orng dapat buat. agak pelik kan bile dengar perempuan amik mekanikal :)



bagi sape-sape yang nak masuk U tu..teruskan usaha, kalau sekali gagal apply mane-mane IPTA, jangan cepat putus ase nak cube lagi, selagi ade peluang,selagi tu la manfaat kan. then pasal course tu pulak. kalau tak dapat course yang kite minat, jangan sedey-sedey or terus tak nak..maybe rezeki kite dalam bidang lain..kite pun tak tau kan. :). bagi saye la kan, course tu tak jugak menjaminkan ape-ape..yang penting usaha..then baru kite tawakal . kalau tak usaha macam mane nak berjaya kan.


12/12/11

sekurang-kurangnye membuahkan senyuman :)


syukur alhamdulillah..walaupun tak de la dapat result yang gempak bom kebabomm tuh kan..tapi dapat aku tebus balik result sem lepas,tu pun da bersyukur :)
yeaah.lepas semua..punye la mase exam hari tu aku cukup takot dengan perkataan akan repeat..ternyata rezeki aku sem ni..so,aku pon tak boleh nak berpuas hati cepat..sebab mase mase akan datang ade lagi..so jadikan ni sebagai semangat untuk usaha lagi sem depan :)

thankz pade mereka meraka yang selalu bagi semngat mase aku down lepas jawab exam hari tu..thankz sangat sangat..especially to Ashraff Syafiq :)

bukan mase untuk telalu berpuas hati sekrang..pejalanan masih jauh lagi..
haaaa..nak tny pointer???
bia la rahsia..bagi aku pointer tu tak tentu lagi menjamin yang akan datang..
INSYAALLAH..kalau lebih usaha ,akan datang la rezeki tu.

12/6/11

MYSPACE ?? ade???

ASSALAMUALAIKUM

hoooyeaahhhhh !! cuti sem!! gn nak hoyeah sangat la kan..nak beabad da pon cuti nye..lepas tu jangan nak bemimpi cuti lame-lame la kan kalo proposal kena tolak lagi..=.="
fuhhhhhhhhh..behabuk da belog nieh..
dah lame tak update gosip..maklong lah tenet nye tak de..ni dah ade bole la kite bergosip yer yer..macam joyah la pulak !! :D

tak ade la gosip mane pon..aku nie baik orang nye..puiihhh..bongkak gile..huhhh
oleh kerana aku orang yang "baik", tak nak ajak begosipkan..nak tanye nieh..
korang ade tak myspace?? alahhhh yang zaman dulu dulu tuh..yang asik on9 je bukak myspace..
semalam aku try la bukak,eh2..betol pulak pasword nye..
well...menunjukkan ingatan aku kuat kan..maaf..kena bongkak lagi sekali.. :)


tengok la DP..over giler minah nie..bajet betol..
fren pon tengok la bape kerat je..nak buat macam mane..tu menunjuk kan saye nie pemalu orng nye..kawan pon tak ramai..haha..yangggg ade !


fullamakk describe die..tak boleh belahh..status engaged kot..puiiii..haha
konon la setianye dulu..nak bagi tau yang die aje becinte..korang ade?? (^.^)v


hamikkk kauu..gamba SS..
haruslah kan..dulu dulu kalau tangkap gamba tak sah kalau tak SS .
huduh piang !

sekarang nie tak de la MYSPACE nieh da..aku nak ttp terus akaun nye..
sekarang layan FB dgn BLOG je..maklum la dah "dewasa"..la sangatttt..
asal ade je masalah sikit..update kat FB la...kalau nak tulis panjang2 kat BLOG pulak..kalau yang jenis buat karangan macam aku,..memang SS la kan. see..see..betapa rendah diri nye aku..
..lahgi sekali BONGKAK !
hahaha.

okey la korang tak ade pon..just nak share benda yang aku obses sangat mase skola dulu..tu je pon..hihi
sekarang semua nye dah maju..ape tuh yang ayat tuh..segalanya di hujung jari jee~~~

daaaaa~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...