tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

4/18/12

Doa menghadapi Peperiksaan :)

RABU ( 25/04/12 ) --> MATH ENG 5
AHAD ( 29/04/12 ) --> TEKNOLOGI PLASTIK
KHAMIS ( 03/5/12 ) --> QUALITY CONTROL

Okay, motif ?? jadual exam aku laa. Last exam sebelum nak LI sem depan.. lepas tu boleh konvo..yipppii ! eh, tak payah nak yepi sangat, MATH5 tu, bukan math darjah 5.. :)

Okay, jom.. Nak share dengan korang doa-doa sebelum nak STUDY sampai la mase nak tunggu RESULT kelua.

Doa ni dibaca sebelummengulangkaji atau membaca nota-nota


اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا فَهْمَ النَّبِيِّينَ وَحِفْظَ المُرْسَلِينَ وإلْهَامَ المَلاَئِكَةِ المُقَرَّبِينَ فِي عَافِيَةٍ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
(Allahummar zuqna, Ya Rabbi fahaman nabiyyiin, wa hifzaal mursaliin,
wa 'ilhaamal malaikatiil muqarrabbin, fii 'aafiyaati, ya Arhamar raahimiin
)

Maksudnya: "Wahai Tuhanku, kurniakanlah kami fahaman nabi-nabi dan hafalan para rasul
serta mendapat ilham dari para malaikat yang hampir denganMu,
juga kurniakanlah kami kesihatan Wahai Tuhan Yang Amat Pengasih"

Doa sebelum masuk kelas/dewan peperiksaan


وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدا

(Wa hai yi' lanaa min amrinaa rashadaa)

Maksudnya: Ya Allah, persiapkan kami mengenai dengan urusan kami dengan petunjukMu)


Doa sewaktu lupa semasa menjawab soalan


سُبْحَانَ مَن لاَّ يَنَامُ وَلاَ يَسْهُو. اللَّهُمَّ ذَكِّرْنِي مَا نَسِيتُ

(Subhaa na man laa ya naa mu wa laa yas huu
Allahumma zakkirnii maa nasiit
3 kali

Maksudnya: Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai,
Wahai Tuhanku, ingatkanlah aku apa-apa yang aku lupa)


Doa memohon kejayaan cemerlang - 

dibaca sebelum tidur setiap hari sehinggalah keputusan peperiksaan diumumkan.


اللَّهُمَّ إني أسْألُكَ الفَوْزَ عِنْدَ القَضَاءِ وَمَنَازِلَ الشُهَدآءِ وَعَيْشَ السُّعَدآءِ وَالنَّصْرُ عَلَى الأعْدآءِ

(Allahumma inni as-alukal fauza 'indal qadha
wa manaazilasy syuhada wa 'ai syas su 'a da'
wan nasra alaal a'daa')

Maksudnya: Ya Allah Kami memohon kejayaan dalam setiap ketentuan,  tempat para syuhada'
dan kehidupan orang-orang bahagia serta kemenangan mengatasi musuh

--> gud luck untuk semua kawan-kawan yang amik exam , jom berperang dengan kertas final tu habis-habisan.. :D
wish me luck, hope exam kali ni bejalan dgn lancar & dapat la aku lepas LI..nak konvo same dengan korang jugakkk . 

sumber : permai online

4/14/12

KAWAN -->terima kasih dengan nilai pengajaran yg HEBAT tu.....

Okay new upadate sebelum tido . krohhhh ... ZZZZ..
mengarut, melalut dan mencarut pun sudah!! sebab ape? aku tak de la nak mencarutkan, sebab aku dah biase dengan kes orang bertalam-talam sekeliling aku, aku tak nak amik point pun sebenarnye, cume ade sikit la terkilan. sebab mereka umpama sedang melakonkan watak yang sangat hebat dan mencabar sekarang sampaikan aku tak perasan yang diri aku diperkatakan :) thanks a lot dear. lihat, macam skrip pelakon tak? haha.

Nevermind la, anggap je tak matured. Lagi pun dorang ade hak bersuara, cume tak perlu la nak mengaibkan orang lain. Aib siap dengan mention name lagi. Up to them la kan, janji dorang bahagia. mulut korang, suke hati korang la... Dosa lain-lain. :). atleast korang mengata belakang aku, aku yang dapat pahala nye. Tapi tak pe, aku anggap je sekarang aku pemegang watak utamanye, best kot. Bukan calang-calang orang yang boleh pegang .hihi. Teruskan, sebab aku akan anggap tu semua dugaan hidup, kalau tak ade dugaan dalam hidup,maka tak ade la moral of the story KAN?. persetann kan semua!! :D
yang penting.. kite Enjoy !!


---> terima kasih sebab buat hidup aku lagi mencabar, sekurang-kurang nye, aku boleh belajar dari semua benda nie, & aku mungkin la akan lebih MATANG dari kau. Dugaan tu mendewasakan, dugaan tu buat kite jadik kuat,kuat dan KUAT. thanks ya my Dear fren & sweet sour GIRL :). 

LUARAN YANG ELOK TAK MENJAMIN DALAMANNYA JUGA ELOK (^.^)V

4/9/12

tenanglah disana .

                      Ajal maut Allah yang tentukan, kite tak tau selama mana lagi usia kite kat dunia ni, selama mane kite mampu bernafas lagi. serius, aku sedih sangat-sangat. Balik kelas bukak FB , 1st status aku nampak "Allah lebih sayangkan ayah". Status dari kak ngah ( sepupu ). Terus aku call ayah nak dapatkan kepastian, yea, Pakngah dah kembali ke rahmahtullah, Allah lebih sayangkan die...
                 
                    Walaupun jarang jumpe,tapi banyak benda yang tengiang-ngiang kat fikiran aku, 1st sekali mase aku nak masuk poli, arwah bank in kan aku duit belanja. then die pesan " kamu belaja betul-betul, nanti bile dah berjaya boleh tolong family kamu, tinggal kamu je sekarang ni". aku ingat lagi pesan tu.. Bile tau arwah dah tak de, aku sebak. last aku jumpe mase DIS 2009.kalaulah aku dapat tengak arwah buat kali terakhir.... 

                   Jarak dan keadaan buatkn kami jarang nak bjumpe dengan family arwah dengan yg lain-lain. tapi tak semestinye rase kehilangan tu tak de, kebaikan yang ade pade seseorang tu yang membuatkan kite akan ingat die sampai bile-bile. Serius, aku rase kehilangan seorang pakcik yg sangat-sangat baik bagi aku, bukan je pade anak buah die, tapi juga atas jasa arwah kat negara.

Moga arwah ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. AL-FATIHAH


4/2/12

SELANGOR. i'm coming !

Bulan tiga yang dah pon lepas dan memenatkan.projek akhir , test, kuiz assignment,laporan ape benda tah lagi. seriously, aku penat okey! mood tak stabil, tapi boleh lagi nak sedekahkan senyuman kat orang lain :).


Now bulan 4, ouh tak! bukan bulan 3 je bulan yang memenatkan, bulan 4 nie jugak.fuhhhh.. test math 5..sangat-sangat best. =.=". punye lah banyak keja sampai aku lupe ni paling lame aku tak balik, hampir-hampir 2bulan jugak la. hebak dak hebak :). but, don't worry . tiket dah ade kat tangan, tunggu nak naik bas je petang rabu nie.hihi..jangan JELES :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...