tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

12/16/11

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011

ASSALAMUALAIKUM

blogwalking petang-petang nie..and then bukak la blog Lyssa Faizureen.. terbaca satu entry die yang die buat Segmen Saya , Blog Pelajar IPTA 2011 . segmen yang terbuke untuk student IPTA je..

nak join? klik dekat banner atas nie :)

Dalam segmen die tuh die suruh jawab soalan yg die berikan. nie ha ---


i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?
ii - Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :) 


U?? saye politeknik je lyssa..halal la yea..nak jugak join :)

okey cik lyssa. saye student politeknik je.politeknik mane? Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah. panjang sangat kan? ringkasnye, POLIMAS je :). sekarang bakal masuk sem5 kat situ, dan Insyaallah kalau ade rezeki, akan genggam segulung Diploma bagi jurusan Kejuruteraan Mekanikal Plastik. ape tu Plastik? belaja ape tu? buat ape tu? keja ape nanti?? amboi3..tu la selalu soaln akan org tanye bile sy gtau amik kos tu. nie bukan pilihan mase apply dulu, tapi da rezeki dapat n tak nak lepas kan peluang.maklum la,dulu dpat je tawaran memang excited la kate kan..tak dapat U. Poli pon bagus jugak ape.nak kate mnyesal?? ade la sikit , tapi sy yakin, kalau ade rezeki, tak kire kite amik course ape pun, kalau kite usaha, rezeki sentiasa mnyebelahi kite kan..aminn..lagipun kadang-kadang saye bangga dengan course yg saye amik ni, sebab saye belaja buat sesuatu yang tak semua orng dapat buat. agak pelik kan bile dengar perempuan amik mekanikal :)



bagi sape-sape yang nak masuk U tu..teruskan usaha, kalau sekali gagal apply mane-mane IPTA, jangan cepat putus ase nak cube lagi, selagi ade peluang,selagi tu la manfaat kan. then pasal course tu pulak. kalau tak dapat course yang kite minat, jangan sedey-sedey or terus tak nak..maybe rezeki kite dalam bidang lain..kite pun tak tau kan. :). bagi saye la kan, course tu tak jugak menjaminkan ape-ape..yang penting usaha..then baru kite tawakal . kalau tak usaha macam mane nak berjaya kan.


12/12/11

sekurang-kurangnye membuahkan senyuman :)


syukur alhamdulillah..walaupun tak de la dapat result yang gempak bom kebabomm tuh kan..tapi dapat aku tebus balik result sem lepas,tu pun da bersyukur :)
yeaah.lepas semua..punye la mase exam hari tu aku cukup takot dengan perkataan akan repeat..ternyata rezeki aku sem ni..so,aku pon tak boleh nak berpuas hati cepat..sebab mase mase akan datang ade lagi..so jadikan ni sebagai semangat untuk usaha lagi sem depan :)

thankz pade mereka meraka yang selalu bagi semngat mase aku down lepas jawab exam hari tu..thankz sangat sangat..especially to Ashraff Syafiq :)

bukan mase untuk telalu berpuas hati sekrang..pejalanan masih jauh lagi..
haaaa..nak tny pointer???
bia la rahsia..bagi aku pointer tu tak tentu lagi menjamin yang akan datang..
INSYAALLAH..kalau lebih usaha ,akan datang la rezeki tu.

12/6/11

MYSPACE ?? ade???

ASSALAMUALAIKUM

hoooyeaahhhhh !! cuti sem!! gn nak hoyeah sangat la kan..nak beabad da pon cuti nye..lepas tu jangan nak bemimpi cuti lame-lame la kan kalo proposal kena tolak lagi..=.="
fuhhhhhhhhh..behabuk da belog nieh..
dah lame tak update gosip..maklong lah tenet nye tak de..ni dah ade bole la kite bergosip yer yer..macam joyah la pulak !! :D

tak ade la gosip mane pon..aku nie baik orang nye..puiihhh..bongkak gile..huhhh
oleh kerana aku orang yang "baik", tak nak ajak begosipkan..nak tanye nieh..
korang ade tak myspace?? alahhhh yang zaman dulu dulu tuh..yang asik on9 je bukak myspace..
semalam aku try la bukak,eh2..betol pulak pasword nye..
well...menunjukkan ingatan aku kuat kan..maaf..kena bongkak lagi sekali.. :)


tengok la DP..over giler minah nie..bajet betol..
fren pon tengok la bape kerat je..nak buat macam mane..tu menunjuk kan saye nie pemalu orng nye..kawan pon tak ramai..haha..yangggg ade !


fullamakk describe die..tak boleh belahh..status engaged kot..puiiii..haha
konon la setianye dulu..nak bagi tau yang die aje becinte..korang ade?? (^.^)v


hamikkk kauu..gamba SS..
haruslah kan..dulu dulu kalau tangkap gamba tak sah kalau tak SS .
huduh piang !

sekarang nie tak de la MYSPACE nieh da..aku nak ttp terus akaun nye..
sekarang layan FB dgn BLOG je..maklum la dah "dewasa"..la sangatttt..
asal ade je masalah sikit..update kat FB la...kalau nak tulis panjang2 kat BLOG pulak..kalau yang jenis buat karangan macam aku,..memang SS la kan. see..see..betapa rendah diri nye aku..
..lahgi sekali BONGKAK !
hahaha.

okey la korang tak ade pon..just nak share benda yang aku obses sangat mase skola dulu..tu je pon..hihi
sekarang semua nye dah maju..ape tuh yang ayat tuh..segalanya di hujung jari jee~~~

daaaaa~~

11/17/11

Beauty Contest From Aina Rahman

ASSALAMUALAIKUM!

contest ! contest dan contest ! :)
baru dapat undangan vip khas dari CIK AINA.
ecehhhhhhh..vip la sangat..hoho..
cik aina kite nie ajak reramai join contetst yg die buat .
BEAUTY CONTEST !


kerana dirimu begitu berharga~..ewaahh tu memandai mandai aku tambah sendiri la kan.
alang-alang dah duk gune wifi nie..dengan kepala serabut cari final projek..selit selit gak blog nie..kurang seteresss den..

okey okey. macam biase la..terma dan syarat

  1. Like page Aina Rahman di facebook.
  2. Buat satu entry ringkas mengenai contest ini di blog anda. Sertakan banner contest seperti di atas dan backlink kepada blog Aina Rahman.
  3. Tag 3 orang (minimum) rakan anda. Semakin ramai yang anda tag, makin tinggi peluang anda untuk menang ketegori "referral terbanyak".
  4. Tinggalkan url entry anda beserta id facebook di ruangan komen pada entry ini.
macam biase aku COPY PASTE :)


mereka yg begitu berharga di tag :) =-

  1. cik.awyyn
  2. cik as
  3. syamiminazifa
  4. lilysurayathoughts
  5. cikniena
  6. cahayachentaku
so ape lagi!!terjah laa!! (^.^)v

11/11/11

contest awesome by Blog Fyda Deon

ASSALAMUALAIKUM


TENGOK SINI

ditag lagi untuk bersame same menyertai contest..ewahh ayatt!!!
cik iylia kate sape yg ditag oleh die org nye bertuah..see...bertuah tak aku..heeee..
tengs cik iylia sebab tag..heeee
okey okey....die suda tag so ape lagi...
terma dan syarat la..
contest nie sebenar nye dari blog 
cik fyda

Fyda Deon

jangan kate contest nie tak de syarat syarat die..mesti ade punyeeeee...

Cara-cara/syarat untuk join contest :

1. Buat satu Entry yang bertajuk "Contest Awesome Blog Fyda Deon"
2. Letakkan Banner/header dan LINK blog fyda deon di entry.
3. Upload satu gambar yang korang rasa AWESOME sangat. any picture.
4. Describe gambar tu dengan any quote.
4. Follow blog fyda deon dan like fanpage blog fyda deon.
5. Tag 3 orang blogger dan make sure diorang tahu.
6. Lastly tinggalkan url entry korang di ruang comment.

yeeaa memang aku copy paste pulok dari cik iylia kte...heeee

gambo yang aku nak pertaruhkan..berani mati giler kot..cehhh!!!!
haa..sempoi tak gamba nie..di mane pemain-pemain bola sepak malaysia amik gamba kengan dengan artis artis korea...bukan senang ceq oiii...ase bertuah jee...awesome kottt..hahah..tak kire sape pun kite..ape pun warne kite..yang penting kite semua kekal kan budaya dan silaturahim antara negara macam gabungan gamba nie..MALAYSIA dan KOREA. "saranghae" hahaha. fullstop!!

mereka yg bertuah ditag oleh aku pulak :- 



11/5/11

contest header paling comel


sebelum masuk tido..nak join satu contest nie..jum3 kite reramai join.. :)..


syarat-syarat penyertaan die lagu nie :-

  • Follow blog MaiYasminFarisa dan Liyana.
  • Like fanpage MaiYasmin dan Liyana.
  • Terbuka kepada semua. Tidak kira sama ada perempuan ataupun lelaki.
  • Buat simple entry dan letak banner di atas.
  • Letak gambar Header awak yang comel itu di entry yangg sama.
  • Tag sekurang-kurangnya tiga orang. Pastikan mereka tahu.
  • Bila dah selesai, Publish entry dan letakkan link contest itu di ruangan comment antara kami berempat. *Wajib*
  • Tarikh mula dari 4 November 2011 hingga 4 Disember 2011.
  • Contest akan serta merta terbatal jika kurang daripada 10 contestant.
mereka yg di tag (^.^)v


you're beautiful ✿◕ ‿ ◕✿

ASSALAMUALAIKUM :)

entri kali nie just nak share something dengan korang pasal ade 1 cite korea yg aku baru tengok baru baru nie..title die " you're beautiful " .yeaa..memang,memang anda cantik..sangat cantik : ) . heee
back to the title..memang best bangaattt cite nie..kalau tengok hero n heroin die confirm !! tergugat..bagi yg minat korean movie la kan..aku tak la addict sangat sebenarnye. tapi lepas layan cite nie,ble da abis tengok rase rindu je nak tengok cite nie..walaupun ulang bape kali..sebab..terbaikk!!macam lecture BI aku penah kate korean memang terbaik untuk ditonton..nak tau sebab ape? korang tengok entri yg terdahulu aku nie . (my lecture say korean drama is good .).

tak nak lalut lebih lebih.ni nak kasi korang tengok muke pelakon die yg hebak hebak tuh :)



park shin hye
heroin die yg sempoi!
jang geun suk
serously minat giler tengok die ni wkpn kdg2 muke die mcm pompuan n cengih sangattt. heee


lee hong ki
dalam cite ni name die jaremy. cute giles.! suare sedap.


jung yong hwa
seorang yg cool.. :)




::: orang lain sibuk sibuk nak sambut ry haji aku cite pasal drama korea pulok :). pape pon 
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA KAWAN KAWAN (^.^)v :::

10/24/11

hebak::repeat sorang-sorang tak best,berteman la syok :)


hebak hebak.. kau memang hebak..pandai pulok tuh..huuu puiiii!.mesti korang pelik pasai ape pulak aku nk puii puii kan org...jangan risauu tak keluar mane pun air liur nieh..merecik ckit ckit jee..hohoh..kotoqq !
bukan ape la kan.. as a student.. sharing is caring rite? lagi lagi bile kite da masuk alam 20-an nie..lagi matang la kite nak fikir..bukan nye zaman skola rendah lagi~~..bukannye nak mintak share kuiz ke asignmnt ke, test ke..tak pun..at least ape yang kite pelajari tu ape yang kite faham and kite tau mengenai sesuatu subjek atau benda tu tak salah kan kalau kite share dengan kawan kawan kite yg bukan nak kate  " 0 " tapi..yang tak tau mcm kite tau..korg faham2 sendiri la kan ape yg dimaksudkan..orang kate lagi kite kongsi ilmu tu lagi berkat kite dapat..lagi banyak yang kite dapat sebenarnye..sebab benda tu mcm practice kite slalu..makin kerap kite amalkan makin kite faham dan tau la kan..so perlu ke KEDEKK sangat dengan "ilmu"??..



macam yang lecture MATH aku penah kate..

" awak nak lulus sorang kee? jangan risau kalau die tak lulus awak pun tak kan lulus..sy tak kan buat orang repeat sorang sorang, berteman la baru syokkk"  

terbaeekkkkk !!! loike statement die.. :D 

benda just sebagai peringatan untuk sape sape je dan untuk diri aku sendiri jgk..ape yang kite tau kite share dgn kawan kawan lagi lagi yang berkaitan dengan pelajaran. benda tu kalau kite share tak luak mane pun.. kite dapat lagi banyak bonus adela..


ok la..meleret sangat da nie..jum fikir kan same-same.. ( renung renungkan dan selamat beramal ) (^.^)v

10/23/11

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com (^.^)V

haiiyarkkkk...serabut mate pandang note note untuk test esok..sekali dua..hambikkkk..bole mengembekkkkk..HAHA..kebosanan yang tlampau la ni kan..bb da kena potong..so pinjam housemate pny bb la gamaknye..semate mate nak join contest nie..tengok mcm ramai je blog yg aku follow join contest ni.aku pun dengan tegedik gediknye la nak join jgak kan..heee :)..kalau mereka bole..kenape sy tidak kan?? heee (gedik!)


macam mane nak join??
korang bole join dgn click link yg kat bawah nie :)

so ape lagi..jum para blogger reramai join contest nie..hadiah die pon hebak hebak :)


ciut miut yang aku nk tag :-


10/22/11

lihat la dunie ! aku dapat award dari Mr. Kim Heeruul (^.^)v

hohohho
assalamualaikum (^.^)v
giles suke dapat award kot..yeaaa time kasih..time kasih mak ayah,org org kampung,kengkawan..haha
dari mate sayup sayup nak tido tadi teruih segar lepas bukak blog..dpt pulak yang ini Lu dapat award dari gua dari encik  KIM HEERUUL :D..atooyaiii suke nye die dpt award..ecehhhh! hoho

nampak x..nampak x..name aku di timbulkan :)


disini saye NUR FATIHAH BINTI MOHD KHIR..mengucapkan same same kasih kat encik KIM HEERUUL kite nie..sebab sudi menrima sy sebgai "kawan baik lu" yang ke 1200 (^.^)V..


tuh awardnye..bak mai awrd tuhh..nk pegang..sambil kate.."lihat la dunie" haha (blushing)


okey okey..dalam entry die tuh die bagi soklan agak cepuk cepuk emas kat aku..sat sat..nak jawab nie..hoho
teruih ke soklan 2 la yer..sbb soklan 1st da jawab kat atas tu :)..

Tinggal dimana?
now tinggal kat tengah tengah antare Penang & Perlis ..(ijau + kuning = Kedah).tapi asal Klang Bandar DiRaja, Selangor Darul Ehsan "

Umur berapa?
sweet 20 !  chehh..sweet la kunun..hoho

Still study or working?Kenapa berblogging?
dua dua ! work as a student..kehkehkeh

n sbb ape berblogging??
sebab...sebab..bile berblog ni ade aset diari yg umum !bkn sbb nk org len tau pasal kite..tp sharing is caring..hoho..lepas tu mcm ade page kite sndri..bole hias hias..hihi....:)

Minat kpop tak ?
nak kate minat..tak jugak..nak kate tak minat pon tak jugak..haaa mcm tu la..:)


Berikan 3 lagu kegemaran awak

1st ske lagu yg ade kat belog sndri nie..1st love..utada hikaru..sebab bile dgr senang nak tido..hoho
2nd ske dgn lagu perfect two..auburn..selow selow je lynnye..hihih
3rd ske semua lagu.. fairkan?nanti pilih kang majok pulak artis yg len..amik hati la konon..(^.^)V

haaaa encik KIM HEERULL..sume soklan cepuk cepuk emas anda da terjawab..bagaimane??hihihhi

::: terase diri femes sekejap (yangggg adee):::

10/13/11

perasaan sekarang ni.....

                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                                   







                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                                   


menangis tapi ta boleh nk keluarkan air mate .

:'(

10/8/11

ayah & mak :) L E N G K A P !

................
da cabut BB da tadi..tetibe~~
ase nak update belog :)
shrian siap kan assignmnt..ta dela siap mane pun..semuanye hampirhampir siap je.
esok sambung lagi :)..
makin dekat final makin banyak keja lecture bagi . fullstop !
kepala penin da hadap lappy lelame.
pendek
pendek
pendek kan story :)

hati tengah "ckitckit" terluke la nieh..penantian seharian..
sedeyh
sedeyh
sedeyhh dok tunggu someone..okey nevermind . die tengah bergumbira dengan kawan die semalm ,ta pe,aku memang suke menyedihkan diri "touching lebih" :)
.....sebenarnye..walaupun hati aku tengah sedih..tapi dalam mase yg same..aku gembire sangatsangat..aku ase semalam hari paling bermakne..nak tau kenape?dah org bg aku sdh aku suke plk..ape da..bukan sbb tuh..
tp sebab mak & ayah aku kembali diijab qabul kan :)..ALHAMDULILLAH..YAALLAH..ta terbayang gmbre yg nie..:)))..mak..ayah...along..abang lan..angah..alang..aku..wallahhh..kan da lengkap balik :).
suke
suke
suke..ta terbayang..cume bole macam ni :)))..
macam yg dikate..tiap doa kite pasti akan dikabulkan..ta semestinye habuan die pd hari tu..tapi insyaallah..lame mane pun..penantian tu pasti akn ade hasil..

aku ta la "sempurna" sebgai umatNya..tapi aku bsyukur sangatsangat atas semua yang diberikan..

::: aku dapat lupekan semua anasiranasir sedih sebab family aku :))) :::

SELAMAT PENGANTIN BARU 2 ENCIK MOHD KHIR & PUAN ROKIAH ..:)



p/s : ape pun yang jadi...sampai bilebile mak n ayah adela yg terbaik !!!

k bhai !klas pukul 9 pagi k! :)

10/4/11

tAK de "T I T T L E"

hari nie rase penat amat .
bukan penat fizikal. tapi penat emosi & hati .
ta nak cite banyak , walaupun penat pun nak rase, still bole lagi simpan.
sampai bile nak simpan tu ta tau la..
okeyh syhhhhhh..
silent is better..

P E N A T !
tambahtambah lagi sekarng da minggu ke13 & minggu ke15 da kena bentang proposal utk final projek
dan plg syokk nye tu encik baru bg tau kumpulan kamu da ditetapkn.
kenape ta minggu nak bentang kn tu je die gtau kan?? besttt amattt cik bile dengar..

pape pun lepas settle dengan cik tadi..alhamdulillah lastlast encik bg group ditetapkan sendiri & group kami dibenarkan utk EMPAT PEREMPUAN sorang lelaki walaupun byk sangat masalah timbul tadi.
nak buat macam mane kalau banyak sangat dapat "kejesame" dari ramai pihak kan.
F U L L S T O P .

penat nak fikir.proposal kena siap kn jugak.walaupun ramai pertikaikan yg kami PEREMPUAN SAHAJA.
ta nak cite banyak..INSYAALLAH kalau org lain bole buat kenape ta kami yang perempuan 4 org ni kan.

p/s: doa korang utk kami dalam buat projek ni amat la kami hargai :)

**(dalamhatimenangis)

9/21/11

antara RINDU & KUAT .

nak jadik skema ckit hari nie boleyh tak...


boleyh eyh...

hmmmm...entah lah..tetibe ase rindu yang amat-amat sangat kat MOHD ASHRAFF SYAFIQ BIN MAZLAN..

SUNYI bile die tak call..tak mesej..tak dapat khabar dari die..
alahhhaiiii..kenape la hati ni cepat sangat tersentuh..nak jadik org yg kuat..
kuat bile rase sakit..
MINGGU nie balik port..tak tau la dapat jumpe die ke tak..kalau boleyh tak nak jadik orang yang cepat berharap..
bia la..ade rezeki jumpe la..kalau tak..
hmmmmmmm

rase nak diam kan diri sementara nie..
kalau on pun fon..tak ade sape yg carik..lagi lagi org yang kite harapkan..
HAMPA....

mood ::: SILENT IS BETTER noktah

9/13/11

Owl City - Fireflies


You would not believe your eyes
If ten million fireflies
Lit up the world as I fell asleep
Cuz they fill the open air
And leave teardrops everywhere
You think me rude, but I would just stand and stare

I’d like to make myself believe
That planet earth turns slowly
It’s hard to say that I’d rather stay awake when I’m asleep
Cuz everything is never as it seems

Cuz I get a thousand hugs
From ten thousand lightning bugs
As they try to teach me how to dance
A foxtrot above my head
A sockhop beneath my bed
The disco ball is just hanging by a thread (thread, thread)

I’d like to make myself believe
That planet earth turns slowly
It’s hard to say that I’d rather stay awake when I’m asleep
Cuz everything is never as it seems (when I fall asleep)

Leave my door open just a crack
(Please take me away from here)
Cuz I feel like such an insomniac
(Please take me away from here)
Why do I tire of counting sheep?
(Please take me away from here)
When I’m far to tired to fall asleep

To ten million fireflies
I’m weird cuz I hate goodbyes
I got misty eyes as they said farewell (said farewell)
But I know where several are
If my dreams get real bizarre
Cuz I saved a few and I keep ‘em in a jar

I’d like to make myself believe
That planet earth turns slowly
It’s hard to say that I’d rather stay awake when I’m asleep
Cuz everything is never as it seems (when I fall asleep)

I’d like to make myself believe
That planet earth turns slowly
It’s hard to say that I’d rather stay awake when I’m asleep
Cuz everything is never as it seems (when I fall asleep)

I’d like to make myself believe
That planet earth turns slowly
It’s hard to say that I’d rather stay awake when I’m asleep
Because my dreams are bursting at the seams


:::lepas listening test tadi memang sangkut teruih gan lagu nie..gan puan yg faham kan lagi bait bait lirik lagu nie ..:)



9/3/11

alkisah cikabangsaya ♥ THANKZ !

fuhh..fuhh...
berhabuk da blog nie..
pasai ape??lame da ceq tak update..
tetibe~~~~
malam nie rajin...tu pon sebab..hati tengah bahagia..why??
eeecehhhh..:)...shyshy catt nak habaq maii..heeee
semalam ngedate gan ashraffsyafiq a.k.a abgsyg :)..
tah kenape..ase happy sgt2 date kali nie..
rase tak nak lepas die..rase tak balik jitra..bole tak??huhu..
dgn die yg tak abisabis akap "abg syg mkwe abg"..soooo suwettt nyah!!HAHA.
tapi..tapi...kesian kat die..lens camera canon pecah..mase naik keta ape tah kat i-city..
giler menyesal..kalau tau..tak nak naik..rase besalah sgtsgt wlpun die kate "bukan salah syg la,abg yg slh"..
"brg abg yg pecah,die yg tarik muke"..
abg oiii...bukan tu mslhnye..mslhnye..ase besalah sgtsgt..kalau benda mura takpe..lagipun lain la kalau abg keja..ni pon abg da blaja balik..duit abis beli tu..tengoktengok..pecah macam tu je.lepas tu tau yang abg mesti kesal..walaupon tak banyk..ckit msti ade..tengok muke abg pun tau da..ase nak nangis mase tengok abg belekbelek lens tu.lepastu mase abg temenung dekat tempat last kite singgah tu.YAALLAH...kesian tengok abg mase tu.tuhan je tau.tu diam je lepas tu.tengoktengok dalam keta..kua jugak air mate nie.tu la sape suruh abg tny byk kali knp diam je..
MAAF kalau syg tak ajak naik tu mesti tak jadik kan......





naik mende alah nie la....abiss..hmm








8/23/11

::presentation::baby dumping !

hye korang !
entri kali nie nak post pasal BABY DUMPING..
sebab ape?
sebab aku gan roomate aku nak present lepas raya nanti..
so kami search la awal awal about this topic...






Sepertimana firman Allah dalam surah Al-A'araf ayat 179:
Maksudnya:
"Sesungguhnya kami jadikan untuk isi neraka jahanam kebanyakkannya daripada jin dan manusia,mereka mempunyai hati (tetapi) tidak dipergunakannya untuk memahami (ayat-ayat allah), mereka mempunyai mata (tetapi) tidak dipergunakan untuk melihat (bukti keesaan allah) dan mereka mempunyai telinga(tetapi) tidak dipergunakannya untuk mendengar (ajaran dan nasihat). Mereka itu seperti binatang ternakan,bahkan mereka lebih sesat lagi. Mereka itulah orang yang lalai".
Oleh itu, renung-renungkanlah..........................

sekejam kejam meraka yg melakukan nie...ingat lah..walau tak terima balasan

 di dunia..tapi yang pasti...diakhirat kelak...wallahualam...


just renungan bersama..byk gamba yg kami

 kumpul..sampaikan kami pon tak tau leh tengok tak

 mase present nanti..terlalu KEJAM..



8/18/11

4 years has been together ♥♥♥

hari ni 18/08/2011..
genap kami 4 tahun..


1st time date be2..








gamba dari tahun ptama kami kenal..
sampai la skrg..
kami mngecik dan mmbesar bsame..heeee

harapan aku dgn hbgn nie...
moga ape yg kami pnh impi kn akan tcapai..
6tahun lagi..
insyaallah..
org kate kalau jodoh kite xkn kemana kan..
kite bserah je..
tapi harapan tu tinggi..
doakn kami!!

harap antare kami tak kan ade halangan..
yg lepas ttp lepas..
moge hrpan yg baru ni akan kekal selamnye..

♥♥♥MOHD ASHRAFF SYAFIQ & NUR FATIHAH♥♥♥

syukur yaAllah atas hubungan yg kekal sampai sekarang ..

Ya Allah.Ya tuhan ku seandainYa dia menjadi Miliku telah tercipta untk ku.dekatknlah dia padaku.,satukanlah hatinYa dan hatiku tetapkanlah kemesraan antra kami agar kebhagiaan ini kekal abadi. Ya Allah Ya tuhan ku seandainYa telah engkau takdirkan dia Bukan Miliku bawalah dia jauh dari pandangan ku dan perliharailah diriku dari kekecewaan. Ya allah Ya tuhan ku berilah daku kekuatan Melontarkn BaYangannYa ke dada langit agarku rasa bahagia Walau tanpa dirinYa gantikanlah Yang telah hilang tumbuhkanlah kembali Yang telah patah meskipun tak sama dengan dirinYa..seandainYa dia datang menemuiku cinta itu Adalah sejati dan satu, seandainYa dia tidak datang menemuiku anggaplah cinta itu tidak pernah Wujud dari Awl lagi. Ya allah Ya tuhanku pasrahkanlah apa Yang engkau takdirkan adalah Yang terbaik untuk ku kerana engkau Maha mengetahui Bahagia Yang terbaik untuk hambamu ini. Ya allah Ya tuhanku cukuplah engkau sahaja Yang Mnjadi pemeliharaku didunia dan diakhirat dengankanlah rintihan dari hamba mu ini.





8/17/11

:litar pneumatik :korang bole?

nk story gn korg pasal amali pneumatik!
serius pening bile masuk kelas nie.
nak tau sebab ape pening?
fuhh bukan calang calang orang bole mnyambung litar sukesuki je.
kumpulan aku start minggu lepas buat amali sambung litar tu.
tapi minggu lepas group aku tak bjaye.
then sambung lak hari nie.
rase rase korang dapat tak kami buat??
tak dapat???????
tettttttttttttttttttttttttttt!!!
SALAH...

hebat kot kami..akhirnya!!
nak tengok tak hasil litar tu bergerak??
see.....


HASIL DARI : AFIQ, SHAHRUL, MIERA & TYHA . :)

8/13/11

::"kawan" MAKAN "kawan" :: tak de benda len ke nak makan ?

kawan makan kawan..korang pernah tak dalam situasi nie?
sama ada..korang yg makan kwan korang tu atau pun kawan korang makn korg..
(sebab dah tak ade benda nak makan la kate kan)..grrrr

aku nak kongc la dengan korang kan..
walau korang lame kenal pon gan sape2..jangan la bgi 100% kepercayaan pade org tu..
tu pade yang da lame..
dapat pulak yang baru kenal??da terus bg keprcayaan?
hmm gamak nye kepala korg kena pijak la kan..

aku cakap macam ni pon bedasarkan pengalaman la kan..
atas ape yg aku dapat lepas aku pecaye pade sorang pmpuan nie..
kami bru kenal..dekat alam maya fb la kate kan..
then die plk kwn pade ....
aku pon anggp la die kwan..
bile die ade masalah..aku dengar,kami kongc2 pendapat..
tapi lame2..ape yang aku dapat?

tak sangke kan..org yg kite dah anggap "kawan baik" bole khianat kite..
hmmm jgn korang sangke muke yg suci tu tak ade debu sebalik die..
lagipun byk topeng yg bole di guna pakai..

die khianat aku pasal ape?
sukar kot..benda yg aku ase aku tak bole nak hilang dalam hidup aku nie..
gamakk nye seorang "kawan" khianat KAWAN sendiri..

tu baru yg kenal..
tu sebab aku kate jgn terlalu bg kepercayaan 100% pade org lain..
kite ta kan dapat kenal org tu sedalam2nya walaupun di bg mase seumur hidup kite untuk kenal die..
manusia..kite tak dapat nak ramal diri masing2..
madu yg kite bagi..hempedu yg die balas..

benda ni pon aku tak nak tulis byk2..
cukup la takat nie..
aku tak de niat nak aib sape2..
just luahan hati..

orang kate..
memaafkan tu memang mudah..tapi melupakan tu..amik mase seumur hidup kite..
SEKARANG..just jalani hidup macam biase..
satu je pesan aku pade korang..hati-hati dengan org sekeliling kite..
bile di tikam..kite akan rase pedih sesangat..
hati2 okey !


p/s : hrgai bile ade yg mnghargai kite..jgn penah buat org rase benci dgn kewujudan kite.. :)

8/10/11

Ramadhan dolu2 : air kolah pon jadik laa~~

Arini dah masuk pun puasa ke10..
dan bulan Ramadhan nie teringat kesah puasa mase kecik2 dolu..
korang pny kesah puasa mase kecik macam mane??
haaaa..tipu la kan kalo korang kate "ehh dak..kami tak penah ponteng posa pon.."..
tipu amatt la tuh kan...

kalo org tny aku..aku jjur mngaku "yea saye penah ponteng puasa kecik dolu"
nak tau ponteng macam mane?
mase bulan puasa tu ayah aku kate sape yang puasa penuh ayah bagi duit raya rm30..
budak lagi kan..kira banyak la tuh..heeee..
 semangat la ni dengar "RM30" tuh...
kononnya penuh la sangat kan..padahal.. mase budak2 suke main kat belakang umah dengan kengkawan seangkatan..
pegi la main kat uma die..mendapat pulak family dia tak ada..so dengan rase ketidak bersalahnya aku mintak kawan aku tu bawak kan air..
air untuk ape?tak kan la untuk bagi bunga depan uma tu minom kot..utk aku mnum sendiri la..haha.sengal!!

dipendekkan story..dah minum balik la..
balik2 dengan muka gediknya buat muka lemah..dan2 puasa..(duit rm30 pny pasal)hahah
bukan takat tu je mase puasa tahun tu aku buat mcm tuh..sesampai kan air kolah untuk mandi tu yang kotor sampai kadang ada taik cicak tu pon aku sanngup teguk..eeeeee!!bile kenang balik geli kot..haha
suku sangat mase tu,sampai air tu pon jadik..ape pon xboley..grrrrrrr
tapi..sebenarnye kalau puasa tak penuh pon ayah aku tetap bagi duit rm30 tuh..
cuma mase tu dia nak latih anak dia puasa penuh..jangan ponteng..tapi dapat aku time tu tak jujur..budak2 la kate kan..
haaa...pade kanak2 yang kecil kecilan tuh tak payah la yer ikot pangai kak nie ha...terpesong kang!!haha



p/s : yang baik dijadikkan teladan yang buruk dijadikan sempadan..:)

mo0d teringat lagu raya ~ KU POHON RESTU AYAH BONDA 


8/8/11

18/08/2007

18/8/2007..

dua hati jadi satu...
manis..pahit..tu semua asam dalam perhubungan..
orang kate tu sume adat..nak uji kite..

08/08/2011

10 hari lagi hubungan yang yg penuh asam garam ni akan genap 4 tahun..
lame kan?..memang lame...selama tu la kami cuba bertahan..
tapi hari ni..tak tau la hubungan ni bole btahan lagi ke tak..
makin ditelan makin pahit..
yaallah..knp besar sangat dugaan..
makin aku cuba bertahan aku makin lemah..
hati aku ikhlas sayang sangat kat dia..
sampai aku angan kn satu hari nanti die yg akn duduk kat sebelah bila ajal datang kat aku..
dia yg kat sebelah bila pelamin yang aku impi kan tercapai...
dia...
sumpah tak ade orang lain yang ade..
dia sorang..
mampu lagi ke aku bertahan..
sakit..
kecewa...


taip sambil air mate mengalir...sia2 je kan...assalamualaikum1

7/31/11

ribena lagi ke?selamat berpuasa kawan2..

tetibee............
arini sebelum tito nak meng update blog~
sebab?sebanye....
NAK UPDATE pasai
aku dah meningkat 20tahun da pn..angka 2??
wahhhh tua da la ko tyha oit..
ape ingat ribena lagi?HAHA
btw..tengs pade yg wish bday aku..pd kawan2..
n pade classmate..naqiudin..yg bagi aku cadbury 2..hee..twngs weyh!!

adik angkat aku kate..(faeizah hamidi)
"akak,akk dah meningkat angka 2 da..tapi kite tengok akk ni tak matang..
pasni akk kne lagi matang dari kite..care akk cakap tu..pngai akk tu..kne matang"
HAHA..
mcm budak2 lagi ke aku...
akak matang kot dik,xkn akk nk surius je..:)
tapi insyaallah akk akn cube ape adik pesan tu..heee
bday tahun nie..dpt adiah ape plk dr "dia"?
HEHE..
rantai leher...
benda yg aku nak kan sangat..
simple..tapi menarik...
buah rantai yg bhuruf A.
BILE die tny A untuk ape?
aku jawab la A untk abang @ ashraff..
harus bukan??
HEHE.

FAMILY..
dari ALANG~
INO 4? name mnje i ler ceq...HAHA
terima kasih alang...sedapp kek nih!!blueberry..yummyy~~

31hb bday aku..dan 1hb8 kite umat islam semua mnyambut bulan ramadhan..
pastikan korg semua puasa pnoh thun ni.pompuan di kecualikan la kan..
heee
last dari aku utk post kali nie..

 Moga hidupmu bersinar dengan keimanan. Matamu bersinar dengan ketakwaan. Hatimu terhibur dengan kalimah Tuhan. Akhlakmu indah bagaikan Al-Quran. Selamat menyambut bulan puasa dan selamat berpuasa. Jangan tak puasa tau...

khas utk kengkawan semua~

7/26/11

tak abis2 gado.ni fasha dengan tizz zaqyah pulak..aishhh

Aishhhh artis sekarang nieh..tak abis2 gado..ni pasal fasha gado dengan tizz..alahaiiiii..
sebab faura je pon dorg gado.ingat kan sebab sape la..korg tak pecaye? ce tengok kesah dorg gado .gado kt fb lak tuh...







heeee..sebenornye ni main2 je..komen2 tu telah pon di edit oleh si pakar yang bijak pandai..
buat suspen je....

p/s: just for fun.

7/19/11

kegilaan kengkawan sem yg lepas2 ♥


serius rindu nk buat video macam nie lagi . ingat x ade satu video yg kite
rakam kat dpn bengkel plastik tu . yang ade buh kat post yg lame2 tu,(TEKAN)
tengok balik . leh ketwa sorang2. :)
P/S: ape pun..sayang korang sangat2 ..

7/18/11

sunburn? tidakkkkkk!!

posting kali nie ! "sunburn" . yea kulit muka saye terbakar !
yess suke nyee!! hampehhh !! sape yg suke kulit muke tebakar? cecite...
xde nye yg suke. kalau org lain tak suke nie kan pulak aku kan. 
maklong lah.. eh3..MAKLUM lah, semenjak balik poli, lagi2 sekarang dok uma sewa, gi kelas jalan kaki,
balik pon same, so panas terik matahari tuh da sebati la kan. lagi2 tang muka nie ha.
adoyaiiii . tak sukeee..!!bukan nya aku nya ape, tapi huduh bebeno jadiknye. dala muke huduh, betambah huduh la kan. ni lah akibat nye disebabkan kulit muka terlalu nips sangat, jadik cepat bebeno tebako nye.

disebabkan da "sunburn" sesgt kan. aku try search tips kalau "KULIT MUKA TERBAKAR" .
dapat la yg ini tips nye :-

            Umum mengetahui bahawa pendedahan berlebihan kulit wajah terhadap sinaran matahari boleh memberi efek tidak baik terhadap kesihatan kulit termasuk risiko mendapat penyakit kanser.



Pendedahan berlebihan terhadap cahaya matahari jelas terbukti apabila kebanyakan daripada kita mengalami gejala kulit wajah terbakar ,yang juga disebut-sebut orang sebagai ’sunburn’.Memang menjengkelkan terutama bagi mereka yang sebelum ini memang ketara cerah,tiba-tiba sahaja terpaksa tampil ‘gelap’….Lebih menyakitkan hati,apabila terpaksa menunggu lama untuk kulit kembali ke warna asal.
Namun,jangan bimbang.Sedikit petua cuba saya catatkan di sini,untuk membantu anda mencerahkan semula kulit wajah yang ‘terbakar’ tadi. Tunggu apa lagi? Jom cuba..!
1. Campurkan satu sudu teh susu tepung,satu sudu teh jus lemon,satu sudu teh madu bersama setengah sudu teh minyak badam.Gaul sebati bahan-bahan tersebut lalu lumurkan campuran itu ke seluruh wajah dan biarkan selama 15 minit. Bilas dengan air bersih.Petua ini bukan sahaja dapat mencerahkan wajah,malah mampu melicin dan menghaluskan kulit.
2. Sapukan wajah dengan sedikit serbuk kunyit yang dicampur dengan jus limau nipis.Biar sehingga kering,baru dicuci.P/s: untuk pengetahuan anda,jus limau nipis adalah agen pemutih semulajadi yang paling berkesan.
3. Kisar tomato bersama jus limau nipis sehingga lumat. Sapu pada wajah dan biarkan selama 20 minit sebelum dibilas. Lakukan 2 kali sehari selama 2 minggu untuk kesan menakjubkan!

macam mane? ase2 aku patut cube tak ? haa jum3 kite ngetest sesame (tuk sape2 yg macam aku lah) heeeee.

p/s: kalau kulit muke kite muda lagi jgn la gune macm2 sangat krim atau toner yg cmpur2. tak pasal2 kulit muke jadik nipis. nie la padah nye ~ :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...