tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

12/16/11

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011

ASSALAMUALAIKUM

blogwalking petang-petang nie..and then bukak la blog Lyssa Faizureen.. terbaca satu entry die yang die buat Segmen Saya , Blog Pelajar IPTA 2011 . segmen yang terbuke untuk student IPTA je..

nak join? klik dekat banner atas nie :)

Dalam segmen die tuh die suruh jawab soalan yg die berikan. nie ha ---


i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?
ii - Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :) 


U?? saye politeknik je lyssa..halal la yea..nak jugak join :)

okey cik lyssa. saye student politeknik je.politeknik mane? Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah. panjang sangat kan? ringkasnye, POLIMAS je :). sekarang bakal masuk sem5 kat situ, dan Insyaallah kalau ade rezeki, akan genggam segulung Diploma bagi jurusan Kejuruteraan Mekanikal Plastik. ape tu Plastik? belaja ape tu? buat ape tu? keja ape nanti?? amboi3..tu la selalu soaln akan org tanye bile sy gtau amik kos tu. nie bukan pilihan mase apply dulu, tapi da rezeki dapat n tak nak lepas kan peluang.maklum la,dulu dpat je tawaran memang excited la kate kan..tak dapat U. Poli pon bagus jugak ape.nak kate mnyesal?? ade la sikit , tapi sy yakin, kalau ade rezeki, tak kire kite amik course ape pun, kalau kite usaha, rezeki sentiasa mnyebelahi kite kan..aminn..lagipun kadang-kadang saye bangga dengan course yg saye amik ni, sebab saye belaja buat sesuatu yang tak semua orng dapat buat. agak pelik kan bile dengar perempuan amik mekanikal :)



bagi sape-sape yang nak masuk U tu..teruskan usaha, kalau sekali gagal apply mane-mane IPTA, jangan cepat putus ase nak cube lagi, selagi ade peluang,selagi tu la manfaat kan. then pasal course tu pulak. kalau tak dapat course yang kite minat, jangan sedey-sedey or terus tak nak..maybe rezeki kite dalam bidang lain..kite pun tak tau kan. :). bagi saye la kan, course tu tak jugak menjaminkan ape-ape..yang penting usaha..then baru kite tawakal . kalau tak usaha macam mane nak berjaya kan.


25 comments:

Fendy said...

singgah dari segmen yang sama

salam perkenalan dan semoga berjaya
dalam bidang masing2....

http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

natashaborhan said...

singgah dari segmen sama :]

aienhashimm said...

Aien singgah ,,

datang dari segmen yang sama .
:D

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena nak ucapkan selamat maju jaya .. =)

Niena sudah follow ..

Jemput singgah & komen blog Niena ye ..

Niena dah klik iklan nuffnang .. =)

(Klik iklan churp2 & nuffnang Niena ye)

Jom daftar churpchurp d'blog Niena .. Dengan 1 klik , sudah dapat 20sen .. Churp2 lebih laju daripada nuffnang .. =)

farahezzaterahaman said...

nice blog.. :)

Saya dah follow and jangan lupa follow saya jugak.. hewhew~

psst : saya budak poli jugakk :)

btw,good luck kayy..

cik ayuni said...

balas kunjungan..moga segala urusan dipermudahkanNYA

zaty said...

dari segmen sama,
thanks singgah blog zaty :)

wahh polimas la,hai sy org jitra.mmg sllu lalu situ klu nk ke as.
apa pn goodluck study ya! >.<

farisya risya said...

dri segmen yg sama..
gud luck wak..semoga berjaya..:)

HardiskHifni said...

jenguk jenguk dari blog lyssa :)

sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

man luqman cool boy said...

http://manluqmancoolboy.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html


semoga mju jya

Cik Ain said...

dtg dari segmen yg sama ~
smoga berjaya dlm ap jurusan yg diambill ~follow u ~follow me back :)

http://talkaboutmeandyou93.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

Amalina Razali said...

selamat maju jaya ek..:)

http://duniacontengsaya.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

gdsbnga said...

gudluck dear :D follow sini

Blog Fatin Fadhillah said...

salam singgah...
gudluck in everything u do, k?


*pssst.. meh lah singgah blog fatin pulok.*

~Eizny Ejan~ said...

Iz dtg cni kmbali...

FYA PELANG! said...

taniah sebab dapat jugak sambung belajar dari tak dapat langsung kann ;)

Zizie LAM said...

hye akak... saya pon budak poli jugak.. Tp baru sem1.. huhu..

jum singgah blog zizie... follow akak yg cute!

http://wonderpetzie.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

Yasmin ♥ said...

:))

Yasmin ♥ said...

:))

nabilah huda said...

dtg dari segmen sama..

http://bielaisabella.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

Syazwani Mazlan said...

good luck dlm stdy ye....dtg dr segmen yg sme..:)

Cik Eykaa said...

singgh dr segmen yg sme . gudluck yee :)

FYA PELANG! said...

wahhhh. goodluck :)

keep visiting mine :)
http://fyapelangi.blogspot.com/
http://feeyapelangi.blogspot.com/

FYA PELANG! said...

wahhhh. goodluck :)

keep visiting mine :)
http://fyapelangi.blogspot.com/
http://feeyapelangi.blogspot.com/

Azar Azlan said...

nnt dapat sambung deg, mai la UniMAP. sambung engineering. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...