tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

5/4/11

keja kedai pun skg nak apply mcm keja kerani ♥

Assalamualaikum sume ! hyep2 ~ ari nie nak story mory pasal al kisah sesiang suntuk aku gi cari kerja gan my cousin, lina . so di pendekkan cite, ari ni jadik rajin lak ,bgun pepagi,semenjak cuti sem nie tak penah2 bagun awl sebegini..ewaaahhh!! heeee~ so lina g la mnjemput aku seawal pagi, gi lelmbt lak kang mak aku marah, kate nye mane de org mnx keja nk t.ari..ape la mak nie.. pdhl pagi la kami nak gi tu..heee~. yg cousin aku c lina nie nak cari kje kerani, aku lak nak carik keje2 kedai je..tapi tetibe ase pnykit "M" mai dahhhh..tak pe la jenjalan dulu teman lina..lina pun da gi sampai 4 tempat intrview, so turn aku lak. mula-mula gi kat 99 speedmart area dekat gan umah aku gak, memang ade kosong.tapi.....bukan kat ctu, kat cwgn dia lagi satu, mmg area port, tapi jauh la..da la kalau nak keja nie aku kena jln kaki, memamg tak de transport la kan..nak berjalan ke ctu?? memang kuyup la den nanti..jauh yamattt!! tapi2..tak abis lagi..yg tu mula2 isi form dlu..pastu org tu kate nanti dia call suh datang interview~ perghh..yg aku lak ase mcm nk mnx kerani je..hahah..dah tu, lepas isi tu,alang2 dekat da gan giant, pe lagi,tak lepas kan peluang cari keja,aku pon masuk la giant tu usya kedai2 yg memerlukan kudrat utk bkrja..haha..mmg byk :-

kedai pertama :

KEDAI KOMPUTER

masuk2 kawan aku de practical ctu, tny la dia, dia suh call bos,
so, aku pon call la.. bcakap dgn penuh kesopanan
"salam, cni ade kerja kosong ke?"
bos dia pun mnjawab, 
"ade, u photostat i.c, lepas tu pergi jmp pnylia kdai,
bg photostat tu dgn no fon,nnti pape hal sy call balik,,,"
aku pon dgn rdha nye pon pegi la..bagi ape yg dia nak..

kedai kedua

KEDAI JAMU (haha)

pegi la tny kat kedai nie..
dan2 dia tny aku, org mane?
aku pon jawab la org cni la kak..grrrrrrr
dalam hati "ade mcm muke org lua ke?mcm omputih myb.."hahaha
ade pengalamn keja x?
dalam hati.."kak...sy mnx kje kdai jamu je kak, bkn kerani jamu"grrrrrr
adik dok katne?
kawasan nie jgk,kat tmn kem..
ade trnsport?
ouhh..tak de..nanti sy keja jln kaki je,dkt..
ape kau igt die nk bg ko dkt la tyha??
ewah3..tak mudah cmtu la ngex..
akk tu pon kate,kami tak tntu tmpt kena hantar..
nanti bile pkje cuti adik kena anta kat tmpat lain,kat jauh ke..
emhhh..aku dgr cm tu..tak pe la kak..
heeeee~~

kedai ketiga

NELSON

kedai nie jual makan2,cam jagung,waffer..
so tny makcik nie..
"makcik..nak tny..ade kje kosong tak ??"
makcik tu pon jwab..
"adik tahan ke keja cni, nak buat jagung nie panas..mmg nampk remeh dik, tapi susah..
nanti takut adik tak tahan panas,ade budak tu tak tahan"
dallam hati aku..
"makcik..dlu sy pnh keja kntin mkcik,catering pun ade..KILANG pun penah mkcik,siap main gan mesin yg pans tu lagi"
kate dlm hati jela, mulut just kate..
"tak pe makcik..sy boleh..pnh keja kntin dulu"
mkcik tu pon kate, tak pe la, tinggal kan dulu no fon..
name adik ape? nanti makcik bincang dulu dgn ank2 mkcik, nanti lepas makcik pk2 mkcik 
call adik balik yer..(untuk nak jadik kan calon menantu ke makcik??)heee~~



aku pon balik dgn penuh harapan..tetibe dapat pnggilan dari 99 speedmart tue.. suh datang interview pukul 2.. mase tu baru pukul 11.30..menunggu la nmpak nye..
tik..tik..tik..pukul 2 da..g la interview..tny gaji,shift, sume..so aku di trme kje ctu,die mmg nak kan aku..start jumaat nie..kena full time dlu lak tu tuk 3 ari nanti..bayangkan dari 9.30 pagi sampai 10 malam..redha jela,janji masyukk kan??mintak2 la sepanjang aku keja nanti sume bjlan gan lancar..amin..at least aku tak la bosan dok uma kan.. tak la aku nak dok mngharap atau rndu kan sesape telebih2.. kan3??biaq pi la cuti ari biase pon..kalau ari minggu cuti bukan ade org nak kua or mesej aku pon kan,, ade?? ade kesah?? haha..

p/s: memnx sume bjln lancar..aku ponj leh kje gn seng ati,,n pkeja ctu memnx la ok sesgt gan aku..baru keja tak tnsion ,,heee~

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...