tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

5/19/11

cara cik tyha bangun dari mimpi

kadang-kadang bile kite buat silap..kite lupe kesilapan kite tu berpunca dari kelalaian kite sendri..kealpaan kite..(ecehh ayat sastera plk post kali nie)haha..sekali sekala..y not kan?..okey sambung balik..hmm..manusia..tak lari dari buat kesilapan..bile kite gah ckit kat atas..kita jadik lupa sekeliling kita..kita jadik "bialah aku nk buat ape pun.orang lain boleh,kenapa aku tak?"..kan?..tak lah semua..aku pun tergolong dalam golongan tu jugak,.at least aku sedar diri..so..dalam sedar aku tu..bile pk punya pk..sampai bila?sampai bila nak cm  ni?kenapa?sebab apa?sedar lah diri tu tyha!wake up!bangun dari mimpi tu!ape yg kau nak mimpikan lagi..kau dah besar!samapi bila ko nak mcm ni?!jangan nak + pulak dengan pangai keanak-anakan kau tu..wake up lah tyha..belaja dari pengalaman..jangan buat silap lagi..diam kan ape pun orang nak buat..diam..perhatikan..lagi kau bersuara..lagi kau mengharap..lagi tu hati kau akan sakit & terus sakit..orang hanya nak memprsendakan kita..sampai dorg puas..selagi dorg tak puas selagi tu kau akan disakiti..kau dah besar..kau ade banyak lagi yg kau patut buat!buang je ape yg ade dalam kepala otak kau yg tak perlu tu jauh2..no need lah semua tu..yg penting life kau..just happy dengan ape yg kau dah ade skang..happy..belaja dari kesilapan..that's all 4 myself. STOP! tak ade mood nak berfikir..





p/s: senyum..senyum & terus senyum..pehatikan je sekeliling kite..diam tanpe perlu kate ape2..bila meraka dah penat..semua tu akan behenti..puas hati??!moga anda sentiasa dirahmati..chill !

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...