tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

6/4/11

best ke jadik orang yang baran ?

Hye korg ! kali nie sebelum nak merehat kan mate tangan ni mengedik2 nak menaip. so aku pon mengedik2 nak tulis entri yg bertajuk " best ke jadik orang yang baran ". nak tau sebab ape? sebab aku baru lepas kena marah dengan abg aku .hahaah..ape pon tak boleyyy !

Nak kongc lah kat korg kan aku ade jugak bekawan dgn org yg cepat marah nie. lepas tu tak di nafikan aku pon kaki baran jugak . kadang2 disebabkan sikap baran nie kite bole di benci orang .nak tanya perlu ke kita baran dengan semua org ikot sukesuki kite je ? ewahh3 kau pk org tu tnggul batu ke nak baran tak tentu pasal? ade mase sebab benda kecik pon akan di jadik kan isu .bukan tu je pertanyaan pon boleh sebab kn nak marah tak tentu pasal . 

Hye saudara saudari .. best ke marah2 orang nie ? hmmm..ade sesetengah org yg marah sebab nak dapat kan kepuasan . selagi dia tak marah selagi tu dia tak puas .ade jugak marah sebab memang2 marah sebab ape ? sebab kawan atau org sekeliling die yg buat die betul2 marah . ade jugak yg disebabkn marah or baran tu memang sikap die? tu aku tak tau nak cakap la..bukan tak boleh nak bersikap baran tapi beragak2 lah kan..jangan sampai kan kite terlalu baran & marah tak tentu pasal sampai buat kan org sekeliling kita beranggapan yg bukan2 mengenai kita.selain itu akan menyebabkan org takut untuk "mendekati" kita .korang nak ke mcm tu ? kalau boleh jgn lah sampai org takut dengan kite . itu menjadik kan kita kurang kawan ..

Tapi..tak jugak dinafikan..ada di antara si baran yang hanya akan baran atau marah pada sesetengah org yg "bertuah" .sebab ape ye ? tak tau la .tapi bagi aku mungkin sebab hanya dengan org tu dia berani marah atau nak menunjuk kan atau emosi die . Ataupun sebab die tu penakut nak marah org yg lagi baran dari die.. haaa tu amikk kat kau lah . ape kesss nak baran ?? 

Kalau nak ikut kan terpulang pada masing2 lah kan nak baran ke hyper ke amende ke . tapi korg kena jugak fikir kn org lain. hati org lain . kalau org sekeliling korg leh tahan dgn sikap baran korg tu tak pela. tapi kalau tak ?? tak ke kesian ?..kalau boleh buang lah jauh2 sikap macam tu . dalam dunia ni kita nak ramai kawan bukan ramai musuh . makin kite dgn sikap mcm tu makin ramai lah yg akan menjauhi kita . alangkah indah nye kehidupan kalau kita happy go lucky je kan ? aku tak lah kata tiap mase nak happy.hidup kalau tak berduri2 tak syok lah jugak kan..heee..

Buanglah sikap baran kita tu . relax je .bile kite rase nak marah org lain ape kate kite amik bantal kite tekap muka kite n jerit kuat2 ! puass!! haha..kalau aku, aku buat mcm tu . tak pun aku malas nak melayan aku melayan diri sorang2 .lantak kau lah .mase tu amik mase untuk tenangkn diri dulu..diam je dulu lepas tu baru aku cakap dgn org tu .kalau tak nanti memang "singa betina" aku dtg lah .tu sebab aku kekadang diam dulu dah lama2 baru aku bckap.tu kalau aku ase bgg n nak marah kat org lah .kang tak pasal2 org tu .haha..

Semua ni aku taip bedasar kan pade yg ikot suke aku nak yaip lah kan.heee..memang saye SS pon..haha..ape pon tak boleyy !grrrrr..oke lah kengkawan .mate harus di tutupkan esok ade ketering .untuk mengkaya kn diri  seharian . so mau rest sudah . cukup jela untuk entri kali nie . hope korg like ! heee..nite kengkawan !

p/s :- "aku" lebih selesa mmbahasa kan diri sebagai " aku" kat belog nie..hope korg tak kesah kan.terkasar bahasa trsilap kate harap di maapkan...heeee..sygs kawan2 sume 

2 comments:

NaQiuddin Ruslan said...

'singa betina' ???
hahaha...

cik_tyha said...

ape haha ? hahahah jgk..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...