tak mintak banyak.mintak click semua gamba nie jea :)

Followers sy y comei

suke x.. suke x?? ngeeee

3/15/11

my inspiRation ~

      Family aku tak selengkap family org lain.means xla sesempurna fmly korg yg lengkap and sentiase bersame tiap mase.honestly, parents aku da becerai da 3tahun yg lepas.mase aku SPM."SPM"? alhamdulillah aku tabah dgn sume tu.walaupun byk problema yg jadik spnjg aku mningkat dewase ni.dulu aku payah ckit nak cite kat org pasai family aku,sbb xbole nak trime knyataan kot? entah la. now, sume nye tu jdi asam garam hidup . redha,redha and perlu merdhai tiap yg terjadi.tentu ade hikmah rite? that's y i'm very d strong person ! (yeke)? .haha~ ngarut je .kuat la sangat kan . kaki leleh .ngeee~ . aku ni jenis rapat gan AYAH , pape je ayh ..so mase skola dlu,mse fmly aku lengkap, pape je ayah .skola jauh2 pun ingat kat ayh.sampai nanes kot! ahah . kuat leleh kan? heeee.bagi aku,ayah la sumber inspirasi aku,rase respect aku kt ayh xkn ilang walau ape pun jadik.die pmbakar smngat aku, and sampi skg aku igt lg mse form3 result pmr kua,ayah org 1st aku call..tapi mse result spm, hati ni nak call,nk gtau kt ayh,tapi mse tu di sbbkan mslh yg ade,aku jadik ego.hasrat nak call nak gtau dilupakan.tinggikan EGO aku ? nak buat cmne nie la pangai sejati aku .heeee~ .then,mase aku nk blaja kt poli plk ayah pesan, nak further stdy bole tp jgn stakat diploma je,bia sampai degree . luruh hati aku dgr,igtkan ayh xbg aku nak further stdy.mse aku nk msuk poli ni pun ayh bsusah pyh nk anta. bayangkan la dgn kaki die yg sakit,badan yg x sehat, die gagahkan jugak dlm pjlanan 7jam tue. bile diingat balik,hati ni sebak je.aku xkesah la org nak kate ape pun hati aku ttp akan trime ayah aku seadenye.andai ni yg Allah yg tetapkan untuk kmi sekluarge, aku rdha.mcm yg akk aku kate ALONG "aku da redha nur gan hidup kite skrg, klu ade org lain yg dpt jage ayh and ayh da ade fmly baru,aku trime,asalkan org tu jage ayh dgn baik.jge mkn mnum ayh,skit peng ayh " .dia jugak prnsang aku,selalu bg kate smngat.tmpt nk luahkan masalah.mmg kakak plg sempoii la.haha.~ tpi sbnrnye mgkin aku gan akk aku silap . MAK .mak aku la org yg paling tabah dalam hidup ni ,kalau nak diikut kan pasrah,mak lg pasrah.mk lagi sdh.mak lg redha.walaupun aku x ade kt tmpt mak,tp aku tau rase hati mak.WANITA yg byk rangsang anak2 dia.yg mmbakar kan smngat kami.yg sentiase ade kat sisi anak2 dia.yg membekalkan senyuman pd kami walaupun hati dia sndri xde sape yg tau.IDOLA pade aku. rndu sgt kat mak. mak....rindu nak mak peluk nur bile nur tgh tidur..ayah..rindu nak ayah pjuk nur bile nur tgh merajuk .. rindu dgn kenangan mase fmly kite mcm dlu.mak mara nur,ayah yg pujuk.along,angah,alang marah,sakat nur,ayah yg sebelahkan nur ..RINDU ..ayah paling x suke tgk aku nanges,nti cnfrm la die mara blk. mak plk susa ati bile tgk anak2 dia sedih.nanti dia bole nanges same . so, please don't make me cry okey . nanti mak and ayh saye susa ati . so, please, dun2. ahah~ ~ (sebenarnye saje wt gelak padhl taip smbil leleh air mate nih! ) ngeeee ~ ~  haaa... aku ade 2 org bodyguard ! haha.. angh and alang.amik korg kne label bodyguard gan aku .heeeee ~ .ape pun jadik kat aku.dorg 2 nie akan kawal, leleh sbb bf pun dorg naik angin ~ AWAS mybf ~ haha . mase skola klu de org usya aku pun dorg mara walaupun member dorg sndri .ish3.pelik la abg2 aku nie . haha .lawak kdg2 gan dorg nie. lagi2 adik-beradik kami mmg suke bahan org ..hehe . ANGAH~ abg yg terbaik.walaupun die x tnjuk.mak penah cite "angah kau kate slgi kau x abis blaja slgi tue die x fkr nak kawin,dia nak tanggung kau dulu,pastu bru die fkr tu sume" . teharukan? hmm.dia same mcm ayh xbg aku stakat DIP je . tapi smpai bile aku nak beban kan kau angah . hmm. ALANG ~ haha. suke sgt gan die, bodyguard terbaik aku tu,disbbkn xnk kwn die msg aku smpai die x apprve aku kt fb dia.ish klaka weyh! haha . apela,aku tau la nk jge dri.aku tau mne yg korg x suke. aku akn ikut slgi aku tau mne baik buruk die.tapi aku suke alang jge aku mcm tu . care kot.haha . aku tau ape korg buat adela terbaik untuk aku .~~

MOHD KHIR MOHD NOR
ROKIAH ZAINAL
MARIAH MOHD KHIR
MOHD NAZRI MOHD KHIR
MOHD NIZAM MOHD KHIR

mereka la sumber inspirasi aku . pembakar semangat . bodyguard . pemanis . madu . segala2nya dalam hidup NUR FATIHAH BINTI MOHD KHIR .


4 comments:

wanie arifin said...

cite y btol2 wat kte trharu....ptot la time form 5 ko pnh nangis tbe2....go go chaiyok tyha.....

cik_tyha said...

hmm. cte lme wanie. skg mse tuk rdha . dlu sbb x dpt nk fkr matang . skg insyaAllah akn mkin tabah . hee ..thnkz .
^.^

lyanna said...

be strong teha..segala yg berlaku ada hikmah yg tersembunyi...semoga kekal bahagia bersama keluarga...smile always..:)

cik_tyha said...

amonnnn..tengs lyana...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...